Eurovízió 2012 – Szavazás az eschungary.hu-n!

Szerző: Klész Imre, Szatlmajer Zoltán
Forrás: old.eschungary.hu – youtube.com
FRISSÍTVE! Az első forduló eredményeivel

Ebben az évben is megkérdezzük olvasóinkat, hogy tippeljék meg az aktuális, jelen esetben a 2012-es Eurovízió végeredményét. A tavalyi rendszer szerint fogjuk kérni a voksokat idén is. Az elmúlt évben Magyarország kapta a legtöbb pontot, második lett Lengyelország, harmadik pedig a későbbi győztes, Azerbajdzsán. Svédország, a későbbi győztes Azerbajdzsán pedig hetedik. Szóval annyira mégsem fogtunk mellé, így bátran indítjuk útjára az idei szavazást.  Igaz, hogy a legjobb tippeket a próbák kezdete után lehet megmondani, idén bízunk benne hogy sikerül pontosabb képet kapnunk.

A szavazás menete: az első fordulóban mindkét elődöntő országaira (akár Magyarországra is) kell szavazni, elődöntőnként ki kell osztani 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 és 12 pontot. A szavazólapot itt lehet letölteni, majd ha kész van, névvel ellátva visszaküldeni a [email protected] címre. A szavazásra két hét áll rendelkezésre, vagyis április 29-én éjfélig kell visszajuttatni a szavazólapot. Ezután jön az összesítés, és annak végeredményétől függően indul a második forduló. A második fordulóban az elődöntőnként 10 legtöbb pontot szerzett országon kívül az automatikusan döntős országokra (Nagy-Britannia, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Németország és a házigazda Azerbajdzsán), azaz összesen 26 országra lehet szavazni, de csak 10 ország kaphat pontot, az Eurovízión már bevált, fentébb említett módszerrel (1-12 pontot kell oszatni, 9 és 11 pontot nem lehet adni). A második szavazás végén ismertetjük az elődöntőkre leadott szavazatok részletes listáját és a házi döntőnk végeredményét is.

Tehát a jelenlegi teendők:
– letölteni a szavazólapot itt
– a kitöltött szavazólapot elküldeni a [email protected] címre április 29 éjfélig.

Segítség a pontosztáshoz
Az első elődöntő dalai

 

A második elődöntp dalai

Az első forduló végeredménye:

107 Comments

Na akkor, leírom az én véleményemet erről a “melyik elődöntő a jobb?” dologról. Először is, felosztom a 42-öt 3 részre. Hátsó mezőny: 32-42 középmezőny: 12-31 első mezőny: 1-11

Hátsó mezőny: 6 másodikos és 4 elsős
Középmezőny: 8 másodikos és 9 elsős
első mezőny: 4 másodikos és 5 elsős

Tehát nálam:

Elől kiegyensúlyozottan állnak mindenhonnan, középen úgy szint 1 eltérés. A hátsó mezőnyben pedig -a többihez képest- nagy az eltérés, mivel több a másodikos.

A második elődöntő mentségére szóljon, hogy a top 5-ben nálam 1 elsős, 1 nagy és 3 másodikos van! Tehát én azon a véleményen vagyok, hogy a legjobb és legrosszabb dalok is a csütörtöki showban fognak elhangzani. Viszont, az első elődöntőt is muszáj megvédenem, mivel a középmezőny első részét ők uralják.

A Compact Disconak szerintem simán a döntőben a helye az 1. elődöntőből; a 2.ból pedig a szlovák jött be nagyon! 😀

Hát, a második elődöntő sokkal kedvesebb lett. Málta kivételével mindenki ott van, akire szavaztam. Az első kevésbé tetszik, mivel a 10 versenyzőből -akire szavaztam- csak 6 jutott tovább. A legjobban Albánia, Málta és Ausztria kiesése zavar! (igen. valamiért megszerettem az osztrák dalt 🙂 )

Görögországnak, Ciprusnak, Romániának, Magyarországnak, Izlandnak, Finnországnak, Lettországnak, Írországnak, DÁNIÁNAK(!!!) örülök, Svájcnak nem – Moldovát hiányolom

Hollandiának, Szerbiának, Szlovéniának, TÖRÖKORSZÁGNAK(!!!), SVÉDORSZÁGNAK(!!!), Macedóniának örülök, Szlovákiának, Norvégiának, Ukrajnának, Fehéroroszországnak nem – hiányolom Máltát, Portugáliát, Észtországot, Litvániát

Ááááá, tökéletes 😀 😀 😀 szinte teljesen ugyanaz mint amit én szeretnék (kivéve az íreket) 😀 bár kizárt dolognak tartom, hogy a valóságban is így lesz, mert a nagyik szerintem döntősök lesznek.

orosz, osztrák, bolgár, máltai, bulgár kiesés részemről, a többi továbbjutott. A nagyik akárki akármit mond, tovább fog menni. Bár az ilyen vagy bejön, vagy nem. A szavazóknak nem jött be. Szerintem az osztrák és máltai is ilyen lesz. Ezeket sajnáltam. A többi részlet kérdés. A győzelembe nem szólnának bele.

Nem sok kedvencem esett ki, tehát nehéz lesz pontoznom a döntőben 😀

Az első eldöntőben az Orosz nagyik és a moldávok estek ki a top 10-emből. Az oroszok nálam 3. helyen voltak szóval őket sajnálom, a moldávok csak a 10.-en. Akiket pedig nem juttattam volna be a zok a magyarok (nálam 14. hely) és a finnek (nálam 15. hely).
A második eldöntőben szintén csak 2 általam pontozott dal esett ki, a bolgár (nálam 8.) és a máltai (nálam 9.) akik pedig bejutottak de nem szerettem volna, Szerbia (nálam 12.) és SZlovénia (nálam 14.).

Annak viszont külön örülök h egy-két általam esélytelennek tartott kedvencem továbbjutott, pl. lettország, macedónia, vagy hollandia. 🙂

Első elődöntő:
Görögország már csak azért se kapott tőlem pontot, mert tudtam, hogy nélkülem is továbbjut 😀
Miii? Ciprus? Ehh… nekem a 41/42 dalom, szóval… Írország hasonlóan nagy csalódás. Vagy megint Jedward-rajongói offenzíva volt?
Akiknek örülök: Románia, Magyarország, Izland, Svájc (na ezen meg is lepődtem), Finnország (úgyszint, ez is kellemes meglepetés), Lettország, Dánia
Én szavaztam még Montenegróra is (1 pont), de számítottam rá, hogy nem jut tovább. Moldova viszont szívfájdalom, nagy kedvencem az a dal. Valamint Izrael volt a 6 pontosom, megszerettem valahogy, de az ő továbbjutásukra se számítottam.
Második elődöntő:
Hollandia meglepetés, de legalább kellemes dal, még akkor is, ha nekem nincs a továbbjutók közt.
Svédország: Bármennyire is nem szeretem, tudtam, hogy tovább fogjátok juttatni.
Ukrajna: Tőlem nem kapott pontot, de nem lepődöm meg a továbbjutásán.
Akiknek örültem: Szerbia (1. számú kedvencem), Szlovákia (nem számítottam rá, de örülök, hogy nem csak én szeretem), Szlovénia, Norvégia (annyira nem az én ízlésem, de mégis szeretem… rejtély.), Törökország (Szerbia mellett a másik nagy kedvenc), Macedónia (3. számú kedvenc ebben az elődöntőben), Fehéroroszország (az új verzió sokat rontott a dalon, de akkor is)
Akik még kaptak tőlem pontot: Portugália (2), Horvátország (1), Bosznia-Hercegovina (5)

Nem hiszem el, hogy Maya Sar ilyen rosszul szerepelt nálunk. Én szinte biztos voltam benne, hogy döntős lesz, de nem lett az. Fehéroroszország egy kicsit túlértékelt. Kifejezetten örülök, hogy Hollandia és Macedónia is döntősök lettek 🙂

Vegyes érzelmeim vannak…

Első elődöntő: 10/6

Görögország, Ciprus, Románia… naná.
Megdöbbentem, hogy Albánia, Moldova de különösképpen Izrael ilyen rosszul szerepelt. A nagyik előttük és kishíján bejutottak?? O.O Moldováról azt gondoltam, hogy simán döntős lesz. :/ Viszont örülök, hogy Montenegro bár utolsó lett, azért kapott 42 pontot! 😀

Második elődöntő: 10/6

JÁJJJ, de örülök Macedóniának és Szlovákiának!! 😀 Értem, hogy mások miért szeretik Hollandiát, de :/… Málta 12? Fehéroroszország bent? WOW O.o Szegény Észtország éppen lemaradt pedig jobban megérdemelte volna a döntőt, mint Joan v. a Litesound… 🙁 Bosznia és Horvátország rosszabbul szerepelt, mint vártam… Grúzia a megérdemelt helyén áll. 🙂

Sajnos az elmúlt hetekben nagyon elfoglalt voltam, ezért nem sikerült szavaznom, de a döntőben mindenképp fogok, ahol nagyon nehéz dolgom lesz, mert csak egy-két kedvencem esett ki az általatok felállított listában, és a 6 automatikus döntősnek a számát nagyon szeretem. Nehéz lesz nagyon, de az élet tele van buktatókkal 🙂
Hogy véleményt is nyilvánítsak, köszönöm Nektek, hogy Finnország bejutott a döntőbe, az egyik kedvencem idén, és nagyon szomorú lettem volna, ha nem szavazhatok rá a döntőben. Sajnos Írország és Ciprus beverekedte magát a döntőbe, erre természetesen számítottam, de a remény hal meg utoljára…Másodikból nagyon örülök Szlovákiának, kellemes a fülnek a sok ballada között, ugyanakkor a kedvencem nem jutott be közülük, emiatt csalódott vagyok egy picit (Horvátország).
Összességében szép munka, fiúk és lányok vagy lányok és fiúk (a PC és a genderesek kedvéért), és remélem, hasonlóan jó kedvem lesz a döntős szavazás után is 🙂

Hát én megvagyok elégedve az eredménnyel, volt pár meglepetés.
Nagyon örültem neki, hogy Finnországnak sikerült a döntőbe jutnia, egyre jobban szeretem azt a dalt. A másik kellemes meglepetés az a lett dal továbbjutása, úgy néz ki az idén lassabban szeretem meg a dalokat…
Akit sajnáltam, hogy kiesett az Albánia volt, az utóbbi héten a dal emberes léptekkel halad előre a listámon. 🙂
Azon meglepődtem, hogy az orosz nagyik nem jutottak be, pedig azt hittem, hogy a cuki-faktor betolja őket, de úgy néz ki, hogy a mi szavazó táborunk most erre nem volt vevő, akárcsak az osztrák dalra sem.
A második elődöntőben természetesen örültem Svédország, Szlovákia és Szlovénia továbbjutásának. 🙂
Meglepő volt látni, hogy Portugália milyen hátul végzett, pedig szerintem szép dal és jól meg fogja állni kint a helyét! 🙂
Összességében szép lista lett. Nehéz lesz kiosztanom a TOP10 helyeket, hisz sok kedvencem van bent és még a BIG6ból vannak esélyesek a pontjaimra.
Alig várom a szavazás kezdetét! 🙂

Óhjaj sajnos lemaradtam a szavazásról. A hétvégém olyan zűrös volt, hogy elfelejtettem elküldeni a szavazataimat. 🙁 Na sebaj, majd a döntőre beküldöm.

Egész jó eredmény született. Az első elődöntő tíz továbbjutójából nyolcra én is szavaztam, a görögök és a finnek kiejtették a listámról Belgiumot és Moldovát.
A második elődöntő Top 10-éből hétnek szavaztam bizalmat, innen a holland, a török, és a macedón dal pöckölte ki a listámról az észt, a horvát és a bosnyák versenyzőt. VÁrom a következő fordulót!

Én abszolút elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. Az első elődöntőből nyolc, a másodikból kilenc továbbjutó megegyezik az enyéimmel.
A nagyiknak én is adtam néhány pontot például a görögök javára, de nem tartom kizártnak, hogy élesben is éppenhogy lecsúsznak a döntőről, már csak azért is mert az első elődöntőben kevés a volt szovjet tagállam. A második elődöntőben szerintem a délszlávok behúzzák Horvátországot és Boszniát is, annak ellenére, hogy szerintem sem érdemelnék meg a továbbjutást.

Albánia hol van? A legjobb dal. Bár nem lepődtem meg. Bízom benne, hogy igaziból a zsűrivel majd továbbjut.
A továbbjutottak közül Norvégia és Fehéroroszország akiket nem szeretnék semmiképp a döntőben látni. Ciprus túl van értékelve, nálam határeset a döntőbe jutása. Amúgy 8/10 és 6/10 a találati arány.

Nos számomra az eredmény egyetlen egy dolog miatt nem tetszik,
az pedig az hogy a 2. elődöntős 12 pontos országom kiesett 🙁
Ő pedig Észtország, ráadásul 11 helyen végzett, szóval ja…
Továbbá Albánia és BH is megérdemelte volna hogy bejusson.

Annak viszont nagyon örülök hogy a nagyik nem kerültek be.

Akik nem jutottak tovább, és nálam nagy pontokat kaptak (7+):
Albánia (7)
Észtország (7)
Horvátország (10)!
A többi nagyjából megegyezik. Mondjuk San Marino egy tingli-tangli dal, de valahogy szimpatizálok az országgal, így kapott tőlem 3 pontot. 😀

Egyénileg pontoztam minden dalt, és utána néztem össze, hogy melyik hányadik lett. A holtversenyeknél újra megnéztem őket, hogy melyik a jobb. Mondjuk a nagyik produkciója számomra értékelhetetlen volt, mintha az oroszok nem akarnának jövőre rendezni. Röhögnék, ha Európa mégis megnyeretné velük. 😀

Comments are closed.