Naptár

2012. április
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: San Marino

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

San Marinónak ez lesz a 3. szereplése az Eurovízión, eddig azonban egyetlen alkalommal sem jutottak döntőbe. A Miodio az utolsó helyen zárt mindössze 5 ponttal 2008-ban, azonban Senit és a Standy by tavaly a 16. helyig jutott 34 ponttal. Vajon a harmadik próbálkozásuk sikeresebb lesz?

Valentina kiválasztásnak története mesébe illő. A San marinói SMtv még múlt ősszel elkezdte a munkálatokat, és több jelölten is gondolkoztak, ezek között Valentina nem szerepelt. A belső válogatás elindult, 2 jelölt maradt és akkor az utolsó pillanatban történt valami.
Valentina egy szombati fellépésén énekelt, ahol SMtv vezetője is jelen volt. Meghallotta őt, és úgy gondolta, ő lesz a tökéletes előadó a már kiválasztott dalhoz. Hétfőre már meg is szervezett egy meghallgatást, sőt két napra rá már felvették mind a számot, mind pedig a videóklippet.
Valentina rengeteg együttesnek volt az énekesnője, ezek közül az első Tiberio, közben pedig hip-hop zenét is játszott a Parafunky nevű csapatával. 2002-ben megjelent a Sharp című száma a Paul Manners Produkció közreműködésével. Továbbra is folytatta az együttműködést énekesekkel, közben pedig a jazz zenének tehette tiszteletét. 2006-ban a 2black projekttel egy nagyon sikeres felvételt készítettek, később a Blue Mobile bandával is dolgozott együtt.
Kialakította saját dallamait, ütemeit és benevezett a 2008-as Eurovíziós válogatóra a Se Non Ci Sei Tu számával, ekkor azonban nem ő lett San Marino képviselője.
Az idei szám eredeti címe a Facebook (Uh,oh,oh) volt, de az érvényben lévő EBU szabályzat miatt nem lehetett elfogadni, hivatkozván arra, hogy reklám nem szerepelhet sem a dal címében, sem annak szövegében, így a végső verzió a The Social Network Song (Oh Oh – Uh – Oh Oh) címet kapta.

Kapcsolódó cikk: San Marino: Valentina Monette – The Social Network Song – oh-oh-uh-oh-oh

15 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: San Marino

 • Zolecs

  Huhh mit fogok én most ezért kapni..; :DXD

  Ez a dal nekem nagyon nagyon bejön, annyira bugyuta de mégis dallamos és fülbemászó. Bírom az a sok uh uh oh-zást is benne.
  Nálam top15 környékén van.Ám az énekesnő egy kicsit irritáló jelenség.

  Az elődöntőben pedig 4 pontot adtam neki. Biztos kieső.

  • schanc

   Valamiben egyet tudok érteni veled, mert én is többször meghallgattam már (mint amennyiszer egészséges lenne 🙂 ) De nem hiszem, hogy ő vinné be először a döntőbe San Marinót amellett, hogy valóban kissé irritáló a nőci.

 • Kajli25

  Azt hiszem háromból háromszor nem lesz döntős San Marino… Borzalmas a dal, de főleg az énekesnő…

 • Küllikki

  Én még mindig nem értem, hogy gondolhatták komolyan ezt a számot…. Bár azt be kell vallanom, hogy nagyon alattomos dallama van, első hallgatás után is ott marad a fejedben az a sok uh-oh rész és eléggé idegesítő 😀
  Kisebb sokként hatna rám, ha ez a dal döntőbe kerülne 🙂

 • Erzsi

  Döntőbe kerülni biztosan nem fog, de azért nem is borzalmas. Voltak itt már ennél botrányosabb dolgok is.
  Én inkább azt gondolom, ha egy országnak nincs „mondanivalója”, akkor nem kell erőltetni az indulást. Egy német zeneszerző angol nyelvű facebookról szóló dala …

 • KR

  . romania
  2.izland
  3.Lettország
  4.Finnország
  5. Görögország
  6. Belgium
  7. izrael
  8. albania
  9. San Marino
  10. Svájc
  11. Montengró

  ezzel a dallal leginkább az a bajom hogy semmitmondó( mondjuk van még 1-2 ilyen dal) a döntőbe tuti nem kerülnek be, örüljenek ha nem az utolsó helyen végeznek. Nem is beszélve a szavazókról, akik egyáltalán nem fognak San Marinora szavazni, vissza lehet emlékezni hogy tavaly Senit milyen szép dalt énekelt, aztán a kutya se szavazott rá a szavazóknál az elődöntőbe utolsó lett. Amugy ezt a dalt a zsűri is lepontozza. Az amugy tény, hogy elég fülbemászó

 • János

  Csatlakoznék Erzsihez. Nem kell erőltetni azt,ami nem megy. A csehek is jól döntöttek,hogy távol maradnak a versenytől. Ettől függetlenül a Senit nálam tavaly döntős lett volna. Ilyen kicsi országnak viszont az esélye sajnos minimális,ha csak nem egy tényleg jó dalt küldenek.

 • Zsolti

  A videó elején bevillantják San Marino zászlóját, és aztán jön az uh uh, click click, facebook… nem lehet mondani, hogy komolyan vették, csak így meg minek… Juniorra tökéletes lenne.

 • A Miodio szerintem többet érdemelt volna, ez a szám a döntő közelébe sem fog kerülni.

 • Dani

  Úgy érzem, San Marino ismét kieső lesz…de remélem, ezután nem lépnek vissza!

 • smileyshine

  Hallgathatónak hallgatható, de nem rajongok az ilyen semmitmondó dalokért.

 • Levi21

  Toplistám:
  1.Izland
  2.Belgium
  3.Görögország
  4.Románia
  5.Finnország

  6.Svájc
  7.Montenegró
  8.Albánia
  9.Lettország

  10.San Marino
  11.Izrael

 • Csengettyű

  Ez nekem tetszik! Olyan kis dallamos. Igaz, mióta rajta van az mp4-emen, kezdek kicsit ráunni, de jópofa. Az énekesnő szerintem annyira nem irritáló (ebben a kategóriában amúgy is Grúzia a fődíjas…), viszont az autotune a dal elején engem mindig durván fülbevág. Arról nem is beszélve, hogy az átírás utáni dalszöveg (szóval a mostani) olyan fura lett. Oké, hogy ki kellett szedni a Facebook szót, de így, hogy mindenféle „hello”, „oh-oh”, meg „beep beep” került a helyére, terljesen értelmetlen lett az egész. Jópofa, de a döntő esélytelen.

  Visszasírom a Complicét. Szerintem eddig a legjobb san marinói dal, jobbat érdemelt volna utolsó helynél.

 • Zoey

  Én sem utálom ezt a dalt. Gagyi, tinglitangli ugyan, de hallgatható. Szerintem vannak százszor rosszabb dalok ebben a mezőnyben. Az is lehet, nekem az első tízben van az első elődöntőben, meglepődnék ugyanakkor, ha döntős lenne.

 • Fabiana

  Erre kár pocsékolni a pénzt… még Siegel úrnak is. A listámon az „előkelő” 41. helyet érdemelte ki.
  Csalódtam San Marinoban.