Napi Eurovízió 2012: Izrael

Forrás: eurovision.tv
Tudósító: Szücs Zoltán

Izrael tavaly visszatérő nagyágyújával (Dana International) szerette volna Jeruzsálembe vinni az Eurovíziós Dalfesztivált. Ez a szándék azonban már az elődöntőben meghiúsult. Hogy az idei év mit hoz, az leginkább az Izabo együttesen múlik. Az alternatív zenét játszó banda a “Time” című Ran Shem-Tov és Shiri Hadar szerzeménnyel áll majd színpadra Bakuban. A mottó: “hölgyeim és uraim, eljött az Izabo-show ideje!” (A videoklipből.)

2003-ban jelent meg a zenekar első albuma, mely a “The Fun Makers” címet viseli. A disco, punk, rock, és arab zene kombinálásával egy összetéveszthetetlen stílust sikerült létrehozniuk – erre pedig harapott a nagyközönség. Ezt látva, a Sony BMG vette pártfogásába a muzsikusokat, és az Egyesült Királyságban is megjelent az együttes három középlemeze. 2005-ben a Benelux-államokban is ismertté vált az Izabo név, majd a lista 2006-ban Franciaországgal bővült. Mindez remek lehetőségeket nyújtott nekik, és koncerteztek a legnagyobb európai fesztiválokon. (Paleo Fesztivál, Eurosonic, stb.) Második lemezük, a Superlight is több országban megjelent, és nemrég megkötötték szerződésüket az English Labal 100% Records kiadóval.

Kapcsolódó cikk: Izrael: Izabo – Time

14 Comments

Egyedinek egyedi, de inkább a “nemszívesen hallgatom” dalok közé tartozik. Ahogy számolgatom az elődöntő esélyes döntőseit, Izrael kieső zónában van.

Nem tudtam eldönteni hogy ez a dal inkább tetszik, vagy inkább nem. Mert végül is nem olyan rossz, bár nálam nem lett továbbjutó, de a dallama az én fejemben is ott van 🙂
Nem túl sok esélyt látok a döntőre, ha mégis bejutna, az jó nagy meglepetés lenne.

Nálam is olyan kérdőjeles ez a dal. Az angol részek kimondottan tetszenek, és szerintem a szövege is nagyon jó lett. De mikor váltanak a nyelvben, az a nyávogás elbizonytalanít!
Nem hinném hogy sikerül a döntőbejutásuk!

A listám:
1. Izland
2. Finnország
3. Svájc
4. Románia
5. Lettország
6. Albánia
7. Izrael
8. Görögország
9. Belgium
10. Montenegró

Maga a zene tetszik, de tényleg, csak ne énekelnének benne. 😀 Vagy ha már félhangon nyomják végig a refrént a fiúk, lehetne kicsit őrültebb, bohókásabb, így kissé tinglibe átnyúlós. Alternek se elég alter, nemtommiez. 🙂

Most olvaom Wikin, hogy a sztárvendégek ők lesznek: Nikki az Ell/Nikki duóból, Emin Agalarov, őt nem ismerem, és az énekelni nem nagyon tudó, a tinilányok által győztessé vált Dima Bilan.

1. romania
2.izland
3.Lettország
4.Finnország
5. Görögország
6. Belgium
7. izrael
8. albania
9. svajc
10.montenegro.
szerintem eselyes a döntöbe jutásra bàr nekem a ding dong 1000x jobban tetszett
ez se rossz.sõt kifejezetten jó könnyen a fejébe marad az embernek

Amikor először hallottam, az volt a reakcióm, hogy “mi ez?”, második hallásra már az “egész jó” kategória volt, szóval szépen lassan megkedveltem a dalt 😀 Viszont nem tartom túl valószínűnek, hogy döntőbe jut.
És a lista:
1. Izland
2. Svájc
3. Finnország
4. Lettország
5. Románia
6. Izrael
7. Montenegró
8. Görögország
9. Belgium
10. Albánia
A finn-litván-román hármasnál bizonytalan voltam (vagyok) a sorrendben. Most valahogy a román és a lett dalt hallgatom a legtöbbet, de a finn dal közelebb áll hozzám. (Arról nem is beszélve, hogy svédül van.) Sejtésem szerint ezt még nagyon sokszor fogom átrendezgetni 😀
Montenegró kielőzte Görögországot, mert (bár a zenei részt még mindig nem tudom értékelni) megtetszett a szöveg, míg a görög vattacukrot már kicsit unom, de még ez a sorrend is változni fog.

Sorrendem:
1.Izland
2.Belgium
3.Görögország
4.Románia
5.Finnország

6.Svájc
7.Montenegró
8.Albánia
9.Lettország

10.Izrael

Egyik kedvenc! 😀 Ha lazára veszik az országok a figurát, akkor minimum egy ilyen dalt várok el. Ritmusos, játékos, bohókás. A vers részek nagyszerűek, de sajnos a refrén elég gyerekesre sikeredett. Ettől függetlenül nagyon remélem, hogy döntősök lesznek. Milliószor jobban megérdemelné, mint pl. az orosz nagyik, osztrákok vagy még pár langyi, de komolynak szánt dalocska. Hajrá Izabo!

Comments are closed.