Naptár

2012. április
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: Izrael

Forrás: eurovision.tv
Tudósító: Szücs Zoltán

Izrael tavaly visszatérő nagyágyújával (Dana International) szerette volna Jeruzsálembe vinni az Eurovíziós Dalfesztivált. Ez a szándék azonban már az elődöntőben meghiúsult. Hogy az idei év mit hoz, az leginkább az Izabo együttesen múlik. Az alternatív zenét játszó banda a „Time” című Ran Shem-Tov és Shiri Hadar szerzeménnyel áll majd színpadra Bakuban. A mottó: „hölgyeim és uraim, eljött az Izabo-show ideje!” (A videoklipből.)

2003-ban jelent meg a zenekar első albuma, mely a „The Fun Makers” címet viseli. A disco, punk, rock, és arab zene kombinálásával egy összetéveszthetetlen stílust sikerült létrehozniuk – erre pedig harapott a nagyközönség. Ezt látva, a Sony BMG vette pártfogásába a muzsikusokat, és az Egyesült Királyságban is megjelent az együttes három középlemeze. 2005-ben a Benelux-államokban is ismertté vált az Izabo név, majd a lista 2006-ban Franciaországgal bővült. Mindez remek lehetőségeket nyújtott nekik, és koncerteztek a legnagyobb európai fesztiválokon. (Paleo Fesztivál, Eurosonic, stb.) Második lemezük, a Superlight is több országban megjelent, és nemrég megkötötték szerződésüket az English Labal 100% Records kiadóval.

Kapcsolódó cikk: Izrael: Izabo – Time

14 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: Izrael

  • Robek

    No, ez az a dal amit eddig csak egyszer hallgattam, kb. két hete, de a mai napig a fülemben van és ahogy Szandi mondaná (énekelné) : dudolom-dudolom, agyba főbe dúdolom…
    http://www.youtube.com/watch?v=E2I-h-u6GG8

  • Zolecs

    Egyedinek egyedi, de inkább a „nemszívesen hallgatom” dalok közé tartozik. Ahogy számolgatom az elődöntő esélyes döntőseit, Izrael kieső zónában van.

  • Kajli25

    Ez a dal nekem is megmaradt a fülemben, pedig én sem kedvelem igazán… Szerintem van esélye.

  • schanc

    Az első elődöntő egyik nagy kérdőjele, bár nekem az ‘inkább nem’ kategória.

  • Küllikki

    Nem tudtam eldönteni hogy ez a dal inkább tetszik, vagy inkább nem. Mert végül is nem olyan rossz, bár nálam nem lett továbbjutó, de a dallama az én fejemben is ott van 🙂
    Nem túl sok esélyt látok a döntőre, ha mégis bejutna, az jó nagy meglepetés lenne.

  • Zolitt

    Nálam is olyan kérdőjeles ez a dal. Az angol részek kimondottan tetszenek, és szerintem a szövege is nagyon jó lett. De mikor váltanak a nyelvben, az a nyávogás elbizonytalanít!
    Nem hinném hogy sikerül a döntőbejutásuk!

    A listám:
    1. Izland
    2. Finnország
    3. Svájc
    4. Románia
    5. Lettország
    6. Albánia
    7. Izrael
    8. Görögország
    9. Belgium
    10. Montenegró

  • Zsolti

    Maga a zene tetszik, de tényleg, csak ne énekelnének benne. 😀 Vagy ha már félhangon nyomják végig a refrént a fiúk, lehetne kicsit őrültebb, bohókásabb, így kissé tinglibe átnyúlós. Alternek se elég alter, nemtommiez. 🙂

  • Dani

    Most olvaom Wikin, hogy a sztárvendégek ők lesznek: Nikki az Ell/Nikki duóból, Emin Agalarov, őt nem ismerem, és az énekelni nem nagyon tudó, a tinilányok által győztessé vált Dima Bilan.

  • KR

    1. romania
    2.izland
    3.Lettország
    4.Finnország
    5. Görögország
    6. Belgium
    7. izrael
    8. albania
    9. svajc
    10.montenegro.
    szerintem eselyes a döntöbe jutásra bàr nekem a ding dong 1000x jobban tetszett
    ez se rossz.sõt kifejezetten jó könnyen a fejébe marad az embernek

  • smileyshine

    Nekem nem annyira tetszik, de azért hallgatható.

  • A mai napi fejfájás megjött ezzel a számmal 🙁 Nagyon hallgathatatlan számomra. Inkább a 2009-es Izrael vagy a 2005-ös.

  • Csengettyű

    Amikor először hallottam, az volt a reakcióm, hogy „mi ez?”, második hallásra már az „egész jó” kategória volt, szóval szépen lassan megkedveltem a dalt 😀 Viszont nem tartom túl valószínűnek, hogy döntőbe jut.
    És a lista:
    1. Izland
    2. Svájc
    3. Finnország
    4. Lettország
    5. Románia
    6. Izrael
    7. Montenegró
    8. Görögország
    9. Belgium
    10. Albánia
    A finn-litván-román hármasnál bizonytalan voltam (vagyok) a sorrendben. Most valahogy a román és a lett dalt hallgatom a legtöbbet, de a finn dal közelebb áll hozzám. (Arról nem is beszélve, hogy svédül van.) Sejtésem szerint ezt még nagyon sokszor fogom átrendezgetni 😀
    Montenegró kielőzte Görögországot, mert (bár a zenei részt még mindig nem tudom értékelni) megtetszett a szöveg, míg a görög vattacukrot már kicsit unom, de még ez a sorrend is változni fog.

  • Levi21

    Sorrendem:
    1.Izland
    2.Belgium
    3.Görögország
    4.Románia
    5.Finnország

    6.Svájc
    7.Montenegró
    8.Albánia
    9.Lettország

    10.Izrael

  • Fabiana

    Egyik kedvenc! 😀 Ha lazára veszik az országok a figurát, akkor minimum egy ilyen dalt várok el. Ritmusos, játékos, bohókás. A vers részek nagyszerűek, de sajnos a refrén elég gyerekesre sikeredett. Ettől függetlenül nagyon remélem, hogy döntősök lesznek. Milliószor jobban megérdemelné, mint pl. az orosz nagyik, osztrákok vagy még pár langyi, de komolynak szánt dalocska. Hajrá Izabo!