Naptár

2012. április
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: Ciprus

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

A szigetországnak Ivi lesz a 30. képviselője. A 2004-ben bevezetett elődöntős forma óta háromszor jutottak a döntőbe, 2005-ben a 2004-es jó szereplésnek köszönhetően automatikus döntősök voltak. Legjobb helyezésük eddig az 5. hely, melyet 3 alkalommal is sikerült elérniük, azonban az utóbbi néhány évben nem voltak túl sikeresek énekeseik. Christos Mylordos tavaly összesen 16 pontot kapott a második elődöntőben, ami nem volt elég a döntőhöz.

A 18 éves Ivi Adamou nagyon korán már zene, ének és zongoraórákat vett.
Közismertté két éve vált, amikor a görög X-faktorban szerepelt, itt pedig lehetőséget kapott hangi képességeinek megmutatására.
Közvetlen a műsor után már megjelent a debütáló albuma, a Kalokeri Stin Kardia, mely rövidesen be is aranyozódott. Első kihozott száma a A*G*A*P*I., és ezt további kettő követte: a Sose Me és a To Mistiko Mou Na Vreis.
2010-ben felkérte Stavento, egy sikeres görög hip-hop előadó, hogy énekelje fel vele a San Erthi I Mera című számot. Ugyanebben az évben a Mad Video Mucis Awards díjátadón fellépett az OtherView bandával és ezzel egy új sztár született.
Azóta több toplistát-száma jelent meg. A 2011-es év júniusában második szólóalbumát is kiadták, mely az San Ena Oniro címet viseli.
A La la love című számban az Eurovízió egyik közkedvelt témájáról, a szerelemről énekel Ivi. Egyszerű refrénje van, mely könnyen eljut az agyba és ott is marad:
„Érzem az erőt kettőnk közt, baby olyan jó, érzem, ahogy az energia túláramlik bennem / Sze-sze-sze-sze-szerelem, mennyire vártam rád, sze-sze-sze-sze-szerelem. ’’
A la szócska a dalban 137 alkalommal hallható a címet is beleértve, mely a második helyen áll a legtöbbször ismételt szavas dalok esetében, ami az Eurovízióban előfordult. Az első helyet a spanyol Massiel tartja, akinek dalában mindössze 1 la-val van több (138).

Kapcsolódó cikk: Ciprus: Ivi Adamou – La La Love

22 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: Ciprus

  • Zolecs

    Hát igen. Egy kicsit zavaró a túlértékelése a dalnak.
    Sajnálom hogy elhitetik szegény ciprusiakkal hogy idén akár egy jó helyezést is elérhetnének. Gyakorlatilag ugyanaz a szitu mint tavaly velünk volt, versenyen meg majd a kutya sem szavaz rájuk.Na jó, az azért belátom Kati előadása borzalmas volt, itt azért talán van némi remény. Bár furcsállom hogy a döntőn plackbackelt.
    Tavaly sokkal inkább megérdemelték volna a döntőbejutást.

    A döntő kétesélyes, úgy gondolom hogy közülük legalább egy bukta lesz: Görög,Ciprus,Orosz,Ír
    És egyiket sem fogom sajnálni.

    Számomra a dal egész jó, de nem annyira hogy TOP10-be tegyem. Tegnap összeállítottam egy új listát ahol 42/16

    Ivi viszont szimpi, hallgattam 1-2 dalát, a „Sose Me” és az „Agapi” 100x jobb ennél.

  • porcukor90

    Nekem tetszik a dal, a kedvenceim között van 😀 remélem jó helyezést fog elérni, az előttem említett túlértékelés ellenére ;). Btw, az Agapi tényleg jó szám 😀

  • Rita

    Nagyon nem szeretem ezt a számot, kissé bugyutának és egyszerűnek tartom, mondjuk a klipje szerintem jól sikerült. A tavalyi dal számomra százszor szebb és színvonalasabb volt, ha a mi elődöntőnkben énekeltek volna, akkor biztosan övék lett volna a szavazatom. Idén biztos, hogy nem.

  • schanc

    Én egyáltalán nem szeretem a dalt, sőt sztem a klipje is csak egy giccsgyűjtemény. Tartom, hogy hasalni fognak az elődöntőben.

  • Kajli25

    Nagyon remélem, hogy döntőbe jutnak! Az egyik kedvenc dalom az idei „mezőnyből”!! Hajrá Ivi, hajrá Ciprus!! 🙂

  • Erzsi

    Mint schanc: nem szeretem, a klipp is giccsgyűjtemény (ez egy tingli-tangli kis nyári ostobácska dal, hogy jön ehhez ez a gótikus Hófehérke történet?) és remélem, hogy nem jutnak döntőbe. Súlyosan túl van értékelve, úgy hogy nagy pofára esés lesz szerintem.

  • Küllikki

    Szerintem is kissé túlértékelt dal, számomra olyan tinglitangli, és a kategóriájában a román és görög dal jobban tetszik. Az viszont meglepne ha mindhárom dal tovább jutna, remélem Ciprus lesz a kieső.
    De mégis úgy érzem, hogy Ciprus döntős lesz, remélem nem a mi kárunkra…

  • smileyshine

    A refrénje tetszik, fülbemászó és a dal is hallgatható, de ez a szám nem közvetít érzelmeket, nincs üzenete.

  • Zolitt

    Atya ég! Nem a kedvenc dalom, de kicsit fura amiket itt olvasok. túlértékelt, nem közvetít semmit…
    Miért lenne túlértékelt? Vannak emberek, akiknek tetszik annyira hogy oda tegyék ahol van! Tipikus rádióbarát dal, aminek nem létfontosságú hogy közvetítsen valamit. Nem kell minden dalnak világot mentenie, kellenek olyanok is amik csak maguk a hangulatuk miatt visznek magával! Annyi céljuk van, hogy abban a 3-4 percben amíg a rádióban vagy akár zenecsatornákon futnak jól érezd magad tőle, esetleg dúdold Te is vele együtt! Erre pedig ez a dal tökéletes! Az első refrén után már megy neked is!
    Az pedig hogy idén Ciprus ezt színpadra állítja, hát tegyék! Ők ebben az évben ezt a receptet próbálják beváltani az Eurovízió megnyerésére!
    Fentebb említett Görög-Ciprusi-Román-Orosz fogatból hasalni fog valaki, remélem nem ez lesz az! Én a Görög szünetnek örülnék a legjobban! De legalább azt remélem, hogy tőlünk nem kapnak nagy pontokat!

    Ezzel az én listám:
    1. Izland
    2. Finnország
    3. Svájc
    4. Románia
    5. Ciprus
    6. Lettország
    7. Albánia
    8. San Marino
    9. Izrael
    10. Görögország
    11. Belgium
    12. Montenegró

  • Zsolti

    Költői kérdés: miért van az, hogy a svédek, akiknek szinte második anyanyelvük az angol, csak 140 lás dalszövegeket képesek kipréselni magukból, míg a magyarok, akiktől az angol nyelvnél tényleg nem sok minden áll távolabb, egy épkézláb szöveget küldenek, amelyből mellesleg 3 szót még ki is kellett keresnem a szótárból?…
    Egyrészt csatlakozom az előttem szólókhoz, abszolút tucat, manapság sok hasonlót hallani. Ugyanakkor nem érzem túlértékeltnek, pont a trendisége röpítheti előre – már ha az élő ének is megy Ivinek. Nálam még becsúszik a „szódával elmegy” kategóriába (a szóda ez esetben a színpadi látvány lesz). Még mindig jobb, mint a tavalyi Dana vagy Saade…

  • Szerethető dal meg minden, de nem szeretem. Ciprusnak minden az élő adásban fog eldőlni, mivel ha Ivi csak kornyikálni fog akkor nem hiszem, hogy továbbengednék.

  • Balint005

    Nem értem, hogy sok ember miért húzza le ezt a dalt.
    Nekem személy szerint nem fontos h magvas gondolatokat tartalmazzon egy dal, elég ha magával ragad. Ez megtette, úgyhogy én drukkolok Ivinek.
    Remélem bejut a döntőbe, mert a többek által említett négyesből nekem a második kedvencem, sokkal jobb, dallamosabb szerintem mint a görög dal.

    Ciprus: 5/42

  • Ahogy már korábban is írtam, nekem nem jön be ez a dal. Az a kategória, amit rádióban simán meghallgatok, de egy ilyen versenyre nálam kevés. Kíváncsian várom, mit tud élőben, és milyen eredményt hoz majd…

  • Levi21

    Toplistán:
    1.Izland
    2.Belgium
    3.Görögország
    4.Románia
    5.Ciprus
    6.Finnország

    7.Svájc
    8.Montenegró
    9.Albánia
    10.Lettország

    11.San Marino
    12.Izrael

  • KR

    szerintem akár még nyári sláger is lehet az eurovizió után, nálam éppen bent van a top 10-ben, de csatlakoznék azokhz akiks zerint kisehet az elődöntőben, márcsak a zsűri miatt is. kiváncsian várom az élő produkciót

  • Zoli

    A klipnek nekem tetszik az eklektikája, meg a kutyák, szóval azt nem szeretném leszólni. Magában a dalban viszont semmi értékelhetőt nem találtam eddig, nem is mozgat meg (pedig amilyen kis tinglitangli, gondolom erre akartak rámenni), szóval kuka.

  • Boti

    Én azt gondolom hogy ugy fog jarni mind kati.Epp hogy bejut a dontobe es ott top 20 korul lesz,de ha nem enekel jol eloben meg dontoben sem lesz.Szoval Cyprus az idei Wolf Kati…mielott letepnetek a fejem en szerettem Wolf Katit is a dalat is es szavaztam ra.

  • Fabiana

    Hát, jót nem igazán tudok nyilatkozni erről a dalról, úgyhogy inkább csak sok szerencsét kívánok Ivinek… szerintem szüksége is lesz rá.
    Tipp: Nem lesz döntős. (ugyanazt érzem ennél a dalnál is, mint tavaly Norvégiánál… véleményem szerint a sorsa is ua. lesz)

  • Csengettyű

    Bizonyos társaságban elintézném annyival, hogy „kommersz sz.r”, de ez nem az a közeg, úgyhogy megfogalmazom normálisan: rádióbarát, ám kifejezetten bugyuta, az aktuális trendekre építő (azokat vakon követő), egyediséget teljesen nélkülöző dal. Valamilyen rejtélyes okból kifolyólag sokan istenítik (hát ja, trendi és rádióbarát…), de én személy szerint nem tudom végighallgatni. Van egy olyan érzésem, hogy bármennyire jók a visszajelzések, nem lesz túl sikeres, idén ez lesz a „pofára eső produkció”.

  • Jevka

    Jó dal, bulisláger. Szövege gagyi, de maga a dal tetszik :). Énekesnőnek kicsit Lady Gaga-ra hajazó hangja van :).

  • dass

    Én személy szerint IMÁDOM!:) Kár hogy -ahogy olvastam- Ivi beteg és az elődöntőben nem énekelt olyan jól. Nagyon jó kis pörgős ritmikus szám, de mindenkinek megvan a saját izélse.
    Top 5:
    1. Ciprus
    2. Románia
    3. Oroszország
    4. Dánia
    5. Görögország