Napi Eurovízió 2012: Málta

Forrás: eurovision.tv
Tudósító: Szücs Zoltán

Glen Vella után 2012-ben Kurt Calleja próbál meg rácáfolni arra az állításra, amely szerint Chiarán túl nincs is élet a máltai Eurovíziós berkekben. Kurt Ħamrun városából utazik Bakuba együttesével kiegészülve. A huszonkét éves előadó kedvenc műfajai a rock, a pop, és a “félig-meddig klasszikus” zene. “This is the night” című számában is több műfajt ötvöz, ráadásul társszerzőként is közreműködött.

Érdeklődése akkor fordult a zene felé, amikor csatlakozott az iskolai kórushoz azért, mert együtt szeretett volna lenni a barátaival. Évek múlva kiválasztották, hogy János Pál pápa utolsó máltai látogatásán énekeljen. 2005 jelentette a fordulópontot karrierjében: ettől az évtől kezdve veszi csak igazán komolyan a zenét. 2008-ban az Egyesült Királyságba költözött, ahol személyzetként dolgozott repülőgépeken. Angliai tartózkodása során tanult meg zongorázni, tudásával pedig éttermek, bárok közönségét örvendeztette meg.

Máltába visszatérve háttérénekesként kezdett el tevékenykedni, később pedig szólóban is megmutatta, mire képes. Mindez egy családi tévéshow-ban történt, amit számos egyéb médiaszereplés követett.

A 2010-es esztendő komoly sikereket hozott a tehetségnek: Kurt megnyerte a nemzetközi Orfeo fesztivált Velencében. Emellett duettet énekelt az ország Eurovíziós nemzeti döntőjében is. Több világhírű csoport (pl. a Zucchero) munkáját segítette, jelenleg pedig első saját lemezén dolgozik. A megjelenésre az ígéretek szerint már nem kell sokáig várnunk.

Az énekes nemrég a bakui színpadképről is nyilatkozott: lényegében a nemzeti döntő látványvilága, elemei fognak visszaköszönni, némi finomítással, javításokkal.

Kapcsolódó cikk: Málta: Kurt Calleja – This Is The Night

16 Comments

Ez egy ilyen kis lity-lötyi szám olyan dolgokról, amiket már hatmilliárdféleképpen megénekeltek ezerszer jobban. Remélem, nem kerül a döntőbe, csak a helyet venné el a többi, sokkal jobb daltól.

Amúgy nem tudom, rajtam kívül valakinek feltűnt-e, hogy Kurt eléggé hasonlít VV4 Olivérre.

Szörnyen jellegtelen, 5 perc alatt megcsinált gagyi popdalnak tartom ezt a számot, de a második elődöntőben annyi számomra gyenge dal van, hogy nálam továbbjutó (igaz a 9. helyen), de nem hinném hogy továbbjut, főleg az alacsony rajtszámával, mivel erre senki nem fog emlékezni a 18. dal után.
Összeségében kb. 26/42

Nekem pont elsőre tűnt gagyinak, most meg kimondottan tetszi, jó a hangulata, vidám. Elég kis egyszerű rádiós dal ez is, de pl. Ciprussal ellentétben ez tetszik ennek ellenére is. Kíváncsi vagyok, meddig viszi majd…

Bennem sem hagyott mély nyomot, de annyira nem rossz dal. Ha szólna is valamiről, akkor talán jobban szeretném.

“Kis ország, alacsony rajtszám”

ESC 1971: Kis ország-Monaco
alacsony rajtszám-3.
mégis megnyerte

csak ott nem volt még ED, itt viszont van…de bejutnak…de győztesek nem lesznek

Sajnos nálam kiszorul az elődöntőből.

Egyelőre toplistám:
1.Szerbia
2.Málta
3.Macedónia VJK
4.Hollandia

Comments are closed.