Naptár

2012. április
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: Lettország

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Az élettörténetét meséli el a dalban, arról hogy volt egy kislány, aki arról álmodozott, hogy a világ színpadán lépked.

Anmary 1980-ban látta meg a napvilágot Gulbene városában. Bevallása szerint a zene szerves része a világának egészen gyerekkora óta. Édesapja altatókat énekelt és gitározott neki, édesanyja pedig bíztatta, hogy egy zeneiskolába járjon, ahol idővel megtanult zongorán játszani. Az előadói karrierje egy televíziós valóságshowban, a The Talent Factory-ban kezdődött.
Az elmúlt időszakban Anmary több zenei projektben is részt vett, többek közt a West Side Story musicalban játszott, valamint énekesnője volt a Sunny Sense és a Mash Mash zenekaroknak. Egy hamburgi főiskola professzora őt választotta ki szólóénekesének a Magnificat-ben, mellyel Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Belgiumban is jártak.
Anmary jelenleg is fejleszti zenei képességeit, közben tanul és énekesnőként éli hétköznapjait. Legnagyobb rajongója a mindössze 2 éves gyermeke. Mind a zenei szakértők és mind a hallgatóközönség elismeri az ő kedvességét és hangját, mely előadásai közben is átjön.

Anmary: A zene a levegő számomra. Az éneklés elragadtat, és egy leirthatatlan érzés fog el minden színpadi fellépésem előtt. Az elégedettségem akkor az igazi, ha a közönség is hasonlóan érzi magát a számaim hallgatási közben.

Kapcsolódó cikk: Lettország: Anmary – Beautiful song

42 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: Lettország

 • tacom

  Az egyik nagy kedvencem az idei mezőnyből. Bár az az igazság, hogy első hallásra inkább ellenszenves volt, erőltetett és túlságosan pózolós. Persze aztán belemászott a fülembe, és ott maradt.

 • Zolecs

  Szeretem ezt a dalt, annyira bírom a szövegét és a dallamát.
  Bár igaz mostanában hátrébb csúszkál a listámon, de TOP15-be bőven belefér 😀 Sajnos esélyt a továbbjutásra nem látok, ám nagyon drukkolok nekik.Hátha.

 • B.B

  Én is szeretem de inkább Mo nak drukkolok hogy továbbjusson.Kb egyformán szeretik a magyar dalt ezzel ugyhogy határeset neki is nekunk is hogy továbbjutunk.Akkor inkább mi

 • Rita

  Nagyon kedvelem ezt a dalt, remélem továbbjut, bár ahogy olvasgattam a hozzászólásokat a különböző fórumokon és a tecsőn, azt kellett leszűrnöm, hogy nagyon sok ember számára nem egyértelmű, hogy mit szeretne a dal, mi a célja és mi a mondanivalója (sokan a szöveget szidják, hogy milyen kis gagyi…hát nem tudom, nekem tavaly a Popular is ritka ízléstelenül gyenge szövegű volt, mégis mindenki hogy odáig volt érte…szövegben azt a dal ez bőven túlszárnyalja). Szurkolok nagyon nekik, bár azt hozzá kell tennem, hogy ha rajtuk megy el a CD továbbjutása, akkor mérges leszek 🙂

 • gyokub

  Nem sok esélyt látok, hogy ez a dal a döntőbe jut. Az új verzió hangszerelése jobbra sikerült az előzőhöz képest, de ettől sem lett egyedibb a zene. Egy gyenge pontja van a dalnak, és az a dalszöveg. Annak ellenére, hogy van neki története és mondanivalója, nagyon erőltetetten van megírva. Nem cseng össze jól a zenével, a szöveg üteme teljesen más a zenéhez képest. Pl. rögtön a refrénben: „beautiful” szó helyes üteme (tá-ti-tá), míg a dalban (tá-tá-tá). Az előadó sem igazán különleges. Összesítve ez a dal inkább a gyenge és a középszerű dal határán mozog, mint a „gyönyörű” szintjén.

  Toplista:
  1. Izland
  2. Görögország
  3. Lettország
  4. Montenegró

 • Erzsi

  Nagy kedvenc. Kellemesen ódivatú. Nekem kicsit olyan, mint egy reneszánsz dal. A szövegen meg igazán nem értem, miért vannak fennakadva. Ennyire nem lehet humortalan egész Európa. Aki nem érti ennek az (ön)iróniáját, az kezeltesse magát. (Vagy vegyen még néhány angol órát.)

  Aztán mikor összeállítottam top tizemet az escnation-ös szavazáshoz, kederült, hogy nem fér be a legjobb tízbe. (Vazze’!) Szerintem ez egy nagyon jó év. (Ilyet sem írtam le még 2007 óta, mióta itt előfordulok.) Nagyon szurkolok nekik a továbbjutásért. Bár kétségtelen, hogy van az első elődöntőben jó pár közönségkompatibilis silányság, ami ronthatja az esélyeit.

  • Mettyú.

   Van escnation-os szavazás? mert én nem találom sehol?
   tudnál linket adni?

  • Erzsi, bocs a kötözködésért, de ennek a dalnak a szövege konkrétan a junior versenyre való. Lehet hogy nincs humorom, de szerintem San Marino-val együtt a letteknek is oda kellett volna jelentkezni egy ilyen dallal. Időzavarban vannak ezek az énekesek… Hát mindegy, ez most így esett. Hátha lettül énekelnék el végül…

   • Zsolesz

    Szerintem is odavaló, viszont igazán jó dal, az eurovizió szeretetéről szól… báris nekem ezt mondja el…

   • Erzsi

    De miééért? (Óriási nagy csodálkozás…) Vicces szöveg. Önironikus. Még csak nem is primitív, az átlag európai 20 szavas angol szókincsére építő szöveg, mint a bombabiztos svéd dalok többségéé. Szerintem csak valamiért nem szereted – nem a te ízlésed szerint való, hát istenem, van ilyen – és lepöckölöd azzal, hogy junior versenyre való. Ez nem igazságos!
    Justice for Beautiful song!!!

  • Zsolesz

   Kiváncsi lennék a TOP 10-edre!!! 🙂

   • Erzsi

    Az enyémre?
    A svédeknek adtam a 12 pontot és szégyellem magam miatta. A másik kilencnek szívem szerint mindegyiknek 10 pontot adnék. Nem tudok közöttük dönteni, mindig azt tetszik a legjobban, amelyiket utoljára hallgattam.

   • Zsolesz

    Részletesebb választ vártam. A svédekért én is szégyelném magam! 😀 Én ugy jelentkeztem be mint Szerbiai és CD-nek adtam a 12 pontot, nem birtam ki…. 😀 a másik kilenc viszont nálam is nagyon egyhúron pendül De ott van a német, spanyol, izlandi, portugál, szerb, macedón, olasz, dán, és szégyen nem szégyen de a görög is :OOOOO 😀

   • Erzsi

    Hát, nem nagyon egyezünk: Finnország, Moldova, Bosznia, Ukrajna, Izland, Szlovénia, Szerbia, Spanyolország, Svájc. Ebben a sorrendben. A német és a portugál nálam a tízből fájó szívvel kiesők kategóriája, a többi futottak még.
    Mióta eurovíziót nézek, még nem fordult elő, hogy svéd dal nálam az első tízben legyen, most meg … felköpök és alá állok.

 • Balint005

  Imádom ezt a dalt. Mindig mosolygok, amikor hallgatom, mert magával ragad a dal vidámsága.
  Az idei dalok közül ezt hallgattam meg legtöbbször 😀
  Remélem döntőbe jutnak, megérdemelnék.
  Lettország: 3/42

 • Küllikki

  Ez a kedvencem! 😀 Szinte minden nap meghallgatom, a többi esc dallal ellentétben… Mivel nekem általában fura ízlésem van, ezért nem vagyok biztos benne, hogy döntős lesz (sajnos), de tőlem mindenképpen fog sms-t kapni 🙂

 • Fabiana

  A lett döntőben még igencsak neki szurkoltam (leginkább azért, hogy megmentsen minket a Disco Superfly-tól és a Music Thief-től) de mostanra inkább hidegen hagy. Nekem nem jött be az új hangszerelés, olyan érzést kelt bennem, hogy többnek akar látszani, mint ami. Ha ez irónia, akkor az original változat tökéletesen megfelelt volna, de ők látványosan egy komoly dalt akarnak varázsolni belőle, holott nagyon nem az. Elismerem, hogy jópofa, de hogy szavazzak rá… na azt azért nem.

 • Pitbull

  Eddig inkább a pozitív vélemények túlsúlyát tapasztalom ennél a postnál, aminek nagyon örülök, mert nekem is egyik kedvencem ez a dal. Fabiana-val ellentétben nekem az új változat megjelenése hozta magával a dal felértékelődését, a régi is tetszett, Top 10-ben volt, viszont az új hangszerelés egészen a dobogó legalsó fokáig repítette Anmary dalát az én listámon. Naponta többször is meghallgatom, és valószínűleg még jó ideig nem fogok ráunni.

  Lettország: 3/42

 • smileyshine

  Nem rég hallgattam meg először, azóta Izland mellett ezt is meghallgatom minden nap, nagyon megszerettem. Ha bejut a döntőbe, ha nem, én örülök, hogy megismertem ezt a dalt.

 • Már november óta hallgatom a dalt, mióta tudom, hogy beválogatták a húszba 🙂 Kifejezetten vicces, kellemes. Neki szurkoltam a lett nemzeti döntőben; szerencsére nyert, de azóta egy kicsit ráuntam. Az új változat megjelenésekor ismét nekiültem; egy darabig hallgattam, de megint ellapult. De ez egy olyan tipikus dal, amire rá lehet mondani, hogy „elsőhallásra”. Összeségében: szeretem, de az én listámon: 21/42

  • Ha mondanom kéne egy dalt, amit minden nap meghallgatok, az Anastasiya Vinnikovától a „Shining In Twilight”, és Engelbert Humpoerdinctől a „Love Will Set You Free”. Különböző stílusúak, de egyiket sem lehet megunni.

   • Dani

    én pedig ezeket hallgatom naponta:
    az összeset a top10-emből (a top42 videómban láttad)
    valamint a korábbiak közül Charlotte Perelli-Hero
    Texas Lightning-No No Never
    Hera Björk-Je Ne Sais Quoi
    Verka Serduchka-Dancing Lasha Tumbai (azaz Dancing Russia Goodbye, ugyanis ezt énekelte)…ezen a dalon mindig röhögök
    valamint a Lordi és Dima kivételével a legtöbb győztes dalt, a nagyon régieket is (azok közül is az 1973-ast és 74-est, na meg a 97-est)

   • Zoli

    Én ezt tudom mindennap meghallgatni:
    http://www.youtube.com/watch?v=XEBs3SnoQfE
    Nem Eurovíziós, de nagyon jó zene. Amúgy megint távolodunk a cikk eredeti témájától…

   • Pitbull

    A „Shining In Twilight” nekem is giga-kedvencem! És a britt öregúr dalát is szeretem, több tekintetben hasonló az ízlésünk zeneileg.

  • Zoli

   Hasonlóan vagyok én is a dallal. Kéthetente egyszer jól esik meghallgatni, de ennyi.
   Bogarat ültettél a fülembe, és meghallgattam Vinnikova kisasszony dalát is, de nekem nagyon nem tetszett:(

 • Nekem ne akarja megmondani egy dal hogy szép, inkább én dönteném el. Tetszik a hangszerelése de a refrénje túlságosan hízelgő, bugyuta. Nem kedvenc.

 • Gabiii

  Eleinte utáltam aztán elfogadtam és a dallama egész jó de abban biztos vagyok hogy nem lesz döntő. Nekem tavaly is bejött 🙂 Jól le is lettem hurrogva hogy azt mondtam Norvégia és Törökország ki fog esni 😀 Egyébként fura hogy nálunk a lett dalok általában kedvencek aztán bumm utolsó hely sorra.

 • Egyáltalán nem szeretem ezt a dalt, mivel egyszerűen nem érzem benne a dallamot. Körülbelül olyan érzés mintha csak kicsit furcsábban beszélni. A refrén meg unalmas -mint az egész dal- , így hát… csak remélni tudom, hogy ebből nem lesz döntő!

 • Sanya

  Nagy kedvenc,de sajnos az a megérzésem,hogy nem lesz továbbjutó!

 • Csengettyű

  Nekem tetszik ez a dal. Nem a legerősebb versenydal, az tény, inkább olyan „vicces-bugyuta cukiság” kategória, de nekem tetszik. Van valami a dallamában, ami megfog. És ami a szöveget illeti, így, hogy átírták, egész jó (az eredeti néhol erőltetetten hangzott), és az iróniát is teljesen értem, nekem tetszik a szöveg is. 🙂 (Egyébként meg: a Populart simán veri dalszöveg tekintetében.)
  A döntőbe jutás kétséges, de nem lehetetlen, viszont top 20 tuti nem lesz.
  Mellesleg mióta van CAPTCHA a kommentelésnél?

 • Zoey

  Nekem is nagy kedvenc, főleg a dallama miatt, de a szövege sem idegesít különösebben.
  Pedig először, mikor csak a nemzeti döntőn láttam, nem volt szimpatikus a csaj. Mondjuk most sem ő a szimpatikus, hanem a szám.

 • Ma kicsit későn vagyok…

  Szóval, én kedvelem ezt a dalt! De ez is abba a kategóriába tartozik, hogy ha bejut, annak örülök, ha nem ez van, különösebben nem hat meg! De inkább meghallgatom 5x ezt, míg 1x a Görögöt!

  A szövegével semmi probléma nincs, én mindig elmosolyodom rajta! főleg a „majd visszahívlak” résznél!

  Ezzel együtt az én listám:
  1. Izland
  2. Lettország
  3. Görögország
  4. Montenegró

  • Zolitt

   (nagyon zárójelben írom ezt a kommentet, mert a cikkhez nem kapcsolódik, max annyiban, hogy kb 7-8x próbáltam beírni az előző kommenthez a kódot, de mindig visszadobott. Mikor elfogadta a próbálkozásokért cserébe ráadásnak megkaptam weboldalamnak a beírandó kódot…)

   • (nagyon zárójeles válasz: ha nem tudod beírni a kódot, akkor jelentkezz be komment írás előtt. Rengeteg spam bombáz minket, ezekkel talán kivédhető a szerver lelassulása)

 • Kajli25

  Nagyon megszerettem a dalt! Kellemes! Pláne, hogy két olyan dal között van, ami kivágja nálam a biztosítékot… Én szurkolok neki! Remélem döntős lesz! 🙂

 • Compact:Disco

  Most fedeztem fel ezt a számot, hogy már vannak olyan playlistek a tube-on ahol egymás után vannak a mi elődöntőnk dalai.
  A dal szertinem zseniális, a szöveg és a hangszerelés katasztrófa.
  De mindezek ellenére a mi fordulonkból ha valaki megkérdezi hogy melyik dalból tudnék elénekelni 3 sort akkor ezt mondanám 🙂
  És ez sokat számit!

  üdv:
  Begi

 • Máté94

  Nem szerettem ezt a számot,de az új verzió sokat dobott rajta,legalább is nálam.16/42