Napi Eurovízió 2012: Belgium

Forrás: eurovision.tv
Tudósító: Szücs Zoltán

Tom Dice 2010-es nagy sikere még mindig szinte doppingolja a Benelux-államot. Belső kiválasztás útján ezért idén gondos mérlegeléssel a tizenhét éves Iris-t találta a legméltóbbnak a belga köztelevízió arra, hogy százmillió nézőnek énekelhessen Bakuban. A döntésben persze egy kis babona is közrejátszhatott: a kiskorú versenyzők mindig is szerencsét hoztak az államnak, gondoljunk csak Sandra Kimre – aki csupán 13 múlt, amikor 1986-ban győzelemre vitte a J’aime la vie című számot.

A nagy előadók majdhogynem kivétel nélkül az iskolai kórusban kezdték pályafutásukat. Így történt ez Iris esetében is. Kisebb helyi sikerek után 2010-ben került országos szinten is rivaldafénybe: egy flamand tinimagazin (Joepie) és egy kiadótársaság (Sonic Angel) tehetségkutató versenyének jóvoltából. Ezt a sikerét egy lemezszerződés, azt pedig kisvártatva a Wonderful című sláger megjelenése követte.

Amikor a VRT televízió bejelentette, hogy Iris mehet a dalfesztiválra, az énekesnő még tapasztalatlannak vallotta magát. Pont emiatt érezte megtisztelőnek a felkérést, és fiatalos lelkesedéssel kezdte el keresni a lehető legjobb szövegírókat és zeneszerzőket. Végül két dal közül Nina Sampermans, Jean Bosco Safari, és Walter Mannaerts munkája, a Would you nyerte meg a nemzeti döntőt. Ebből következik, hogy májusban is erre lassúzhatunk majd a Sinplus-zúzda után.

Kapcsolódó cikk: Belgium: Iris – Would you?

15 Comments

Eleinte kedveltem a dalt, de mára már annyira ellaposodott, hogy az sem izgatna fel ha kiesne, ami egyébként gyanús.. 🙂
Az egyik legbiztosabb kiesőnek tartom.
Szép,szép de mégis olyan semmilyen.Nehéz lesz Tom Dice sikerét megdönteni.

Mikor hallgatom, mindig eszembe jut, hogy ez pont olyan, mint … Valakire nagyon hasonlít, csak nem tudom, kire. De akkor is szeretem. Én tovább engedném.

Aranyos kis dal, de ez idén lehet hogy kevés lesz. Már a dal felénél unom magam, ráadásul Iris hangja sem túl simogató. Nálam épp döntőbe jutna, de az se lesz baj ha végül kiesik.
Belgium 42/20

Friss: az ESC műsorvezetői: Ell, Nargiz, Leyla (Ell egyértelmű, Nargiz és Leyla pedig a sorszámhúzásnál voltak ott)

amúgy én sejtettem, hogy az Ell/Nikki párosból valamelyik műsorvezető lesz, és eltaláltam!!!

Én nekem személy szerint nincs bajom ezzel a dallal. Egy tipikus ballada, ami az embereket nem igazán fogja meg. Irisnek nincs rossz hangja amúgy, de nem is különleges. Én továbbjuttatnám a belgákat, a zsűri is talán támogatni fogja ezt a dalt a továbbjutáshoz, de a közönség nyelvén szerintem ez a dal egyenlő az “ejtsük ki minél előbb” kategóriával. 🙁

Toplista:
1. Izland
2. Belgium
3. Albánia
4. Görögország
5. Románia
6. Lettország
7. Svájc
8. Montenegró

Nálam sem aratott nagy sikert szegény lányka! Őt abszolút nem várom döntőbe!
Sajnos (vagy nem sajnos 🙂 ) az én listámon is csak a vége felé kap helyet!

1. Izland
2. Svájc
3. Románia*
4. Lettország*
5. Albánia
6. Görögország
7. Belgium
8. Montenegró

*csere történt tegnaphoz képest =)

Egész jó, csak nem elég átütő. Nem lesz szerintem döntős, de mindenképp érdemel egy kis figyelmet a szövege miatt. Kifejezetten tetszik az utolsó refrén, és előtte a chorus 🙂 Kellemes, de én a Safety netet küldtem volna, bár az már régen volt. Pont egy hónapja 😀

Comments are closed.