Örményország hivatalosan is visszalépett, 42 ország versenyez 2012-ben

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Örményország visszalép a 2012-es eurovíziós részvételtől. Erről az örmény közmédia ma tájékoztatta hivatalosan a versenyt szervező EBU-t. Jon Ola Sand, a verseny főellenőre rendkívül csalódott az örmények visszalépése miatt. Nagyon sokat dolgozott az EBU és a házigazda közmédia azon, hogy zökkenőmentes legyen az örmény delegáció munkája májusban, de a szervezőkön kívül álló események vezettek a ma megjelent döntéshez. Így elődöntőnként 18 ország fog versenyezni a döntőbe jutásért Bakuban.

Előzmények: http://old.eschungary.hu/eurovizio-2012/nagy-kerdes-ormenyorszag-visszalep/

16 Comments

Túl szép lett volna, ha Örményország Azerbajdzsánban részt vesz a versenyen…
Hát, sok szerencsét nekik jövőre.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a 2. elődöntőből már csak a portugál és a svéd dalra várunk.
“Tőlünk” még a belga, görög, moldáv, orosz, román és San Marinó-i is hiányzik.

Mivel Örményország a második elődöntő első felében lépett volna fel, ezért gondolom most minden ország eggyel előrébb lép, nem?

Hát megértem őket teljesen, mivelhogy nem akarják hogy megismétlőd az ami történt itt Magyarországon azzal az örmény katona tisztel. Azerbajáni kollégája fejszével levágta a fejét miközben szegény épp aludt… 🙁 (Gourgen Margaryan) volt a neve és itt Budapesten történt. Szomorú, hogy ennyire agresszívak azerbajániak a szomszédukkal szemben 🙁 2006-ban meg szegény képviselő ANDRE énekest hordták el mindennek… 2009ben meg azerbajánról nem lehetett szavazni az örményekre…. Nem is tudom miért nem zárták ki a versenyből azerbajánt!!! megérdemelték volna!!!!!!!

Sajnálom, mert általában jó dalaik vannak, egyik kedvencem, de ezzel a döntéssel teljesen egyetértek. Veszélyes lett volna az örmény versenyzőnek Bakuban, úgyhogy jobb is, hogy nem küldenek senkit.

Comments are closed.