Ma este választ a tavalyi házigazda

Tudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: eurofire.blog.de – eurovision.de

Ornela vagy Roman? Roman vagy Ornela? Már csak ők ketten maradtak talpon a hetek óta tartó műsorfolyamban, kettejük közül választja ki Németország a 2012-es képviselőjüket. Ma este halljuk először az összesen hat potenciális dalt, amiből az egyik Bakuban képviselheti az országot.

Az énekesek hétfőn az utolsó adás után fel is énekelték ezeket, hogy a döntő után rögtön elérhetőek/letölthetőek legyenek.
Az Unser Star für Baku győztese 23:00 körül az első interjúját a Stefan Raab vezette TV total-ban adja.

Az adásról: Roman és Ornela is 3-3 dalt fog énekelni, amiből az egyiket mind a ketten előadják majd. Ekkor a közönség kiválasztja, hogy kinek melyik dal áll a legjobban. Miután megvan mindkettejük nyertes dala, a két énekes fellép újra egymás ellen a kiválasztott dalokkal, és kizárólag a telefonos szavazatok döntik el, hogy ki lesz az este győztese.

A szavazatok változását (mint ahogyan eddig minden adásban) százalékos formában folyamatosan láthatjuk majd az úgy nevezett „Blitztabellán”, hacsak a döntőre nem terveztek valami változást.

A nagyobb fogadóirodáknál lehet a ma esti eredményre tippelni: a Bwin és a Bet 365 is szinte biztos Roman Lob győzelmében.
A Bwin 1.20-as szorzót ad a Romanra, míg 4.00-ás szorzót az Ornelára tippelőknek. A Bet 365-nél kicsit nagyobb a különbség: Romanra 1.12-es, Ornelára 5.50-es odds-okat kínálnak.

Az hogy végül ki fog májusban Bakuba repülni, ma este kiderül!

Online közvetítés 20:15-től:
A hivatalos német eurovíziós oldalon: http://www.eurovision.de

159 Comments

Roman hangjára jobban fekszenek ezek a dalok szerintem. Ornella egy kicsit olyan erőtlennek tűnik nekem. Eddig 2-0 Roman javára 😀 A dalok terén pedig az “Alone” bejövős.

A “Standing Still” lesz a német versenydal szerintem. Már csak az a kérdés, hogy ki énekli… Nekem speciel tökmindegy, mindkettejüktől hallva is nagyon gyenge.

Mivel olyan semmilyenek ezek a dalok, de mégis úgy érzem Ornella hangszíne és ahogy énekel jobban hozzáad valamit amitől picit jobb maga a dal.

Asszem a németek két top 10-es helyezés után, szépen visszafognak idén csúszni a mezőny 2. felébe, mert ezek a dalok sehol nincsenek a Satellite-hoz vagy a TBAS-hez képest.

amikor 2010-ben volt a válogató, akkor volt a fináléban egy bejátszás az “ellenfelekről”, vagyis azokról a dalokból amelyeket már egyes országok kiválasztottak. Kiváncsi vagyok most is lesz-e ilyen! 😀

Én most ezt nem nézem szerintem végig, mert elég unalmasak a dalok, nagyon egyik se hatott meg, ráadásul a német nyelv hangzásától alapból hidegrázást kapok xD

Egyébként az én “kedvenceim’:

Roman – Conflicted
Ornella – Quietly

További jó szórakozást nektek 😉

Comments are closed.