Ma este eldől: végső verseny a bakui repülőjegyért!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTV
Net: http://www.eurovision.tv/esctv/future?program=45363

Ma este 20:15-től az m1, a Duna World és az eurovision.tv nézői elsőként fogják megtudni, kit fog küldeni Magyarország a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválra Bakuba (azeriül Bakı, azaz pont nélküli i, kiejtve: Bakü). A két, 10 résztvevős elődöntő után a legjobb 8 dal fog két fordulóban megmérkőzni egymással a végső győzelemért.

A mai verseny résztvevői:
Caramel – Vízió
Compact Disco – Sound of Hearts
Fábián Juli & Zoohacker- Like a Child
Gyurcsík Tibi – Back in Place
Heincz Gábor “Biga” – Learning to Let Go
Király testvérek – Untried
Tóth Gabi – Nem kell végszó
Veres Mónika “Nika” – This Love

A közönség a legjobb 4 dalt fogja tovább juttatni a szuperdöntőbe, ahol a zsűri fogja kiválasztani a végső győztest. Ha a zsűri szavazásán holtverseny alakul ki, akkor az addig beérkezett nézői szavazatok alapján lesz kihirdetve a 2012-es Eurovízió magyar résztvevője.

A műsort az m1 és a Duna World élőben közvetíti, a két csatorna interneten élőben is fogja közvetíteni. Az eurovision.tv-n is nézhető lesz a magyar nemzeti döntő, illetve később ott is, és az MTV videótárából is nézhető lesz. Vasárnap a műsort az m2 ismétli, 16:00-kor.

325 Comments

Látom h sokan attól vannak elájulva h milyen magvas gondolatok vannak a szövegben..na ez az ami nem szokott bejönni, 2 éve az Ukrán Alyosha nem ugyan ilyen témájú, de mondanivalóban viszonylag komoly dala nem ért el túl jó helyezést, miközben Lena az ezerszer lerágott csontról, a szerelemről énekelt sikerrel, csak úgy mint tavaly Ell és Nicki.

KIT ÉRDEKEL HA NEM JÖN BE? Nem biztos hogy a helyezés a legfontosabb!!!! Alyoshára pl én nagyon büszke lettem volna ha magyarként indul még ha tökutolsó is lett volna….

Egy kedves barátom mondta az előbb, hogy “ha Magyarország Madonnát indítaná, akkor sem lenne esélyünk győzni”. És milyen igaz.
Jó éjt mindenkinek a tiroli hegyekből!

Egyetértek…Énekben nagyon sokat kéne gyúrni azon az énekesen, mert sajnos ha nem tudom, akkor nem hiszem el, hogy ő énekli a studio verziót. Nem szokott ekkora különbség lenni.

Azzal, hogy az mtv bevállalta a műsort, bevállalta, hogy idén aligha fog egy egész ország a dal mögé állni. Valljuk be, ha Királyék mentek volna, akkor jöttek volna a himnusszal, meg Linda hajával, meg a papával, meg amerikával. Ha Caramel, akkor a hajlítgatásokkal, ha Heincz, akkor meg a nemeredetiséggel, Jason Mraz-zal, a tavalyi finn gyerek 20. helyével….

Én annyit módosítanék jövőre, hogy a 4-nél a zsűri 2-t mond, és a 2 legtöbb zsűri szavazatot kapóból előhúzzák, hogy ki kapott több szavazatot. Én ekkor érezném fairnek a zsűri és a közönség szerepét. És nem is szidánák annyira a zsűri tagokat utána.

Az Eurovíziós Dalfesztivál egy nagy sóműsor, az emberek szórakozni, lazulni, bulizni akarnak amikor nézik, és nem magvas gondolatokat hallgatni :D, de mindegy! 😀
Minden jót a Compact Discónak, az énekes pedig keressen egy jó énektanárt! 🙂 …azért kíváncsi leszek a szavazás végeredményére.

Azért az egymás után érkező bulizós, uptempo dalokba is bele lehet fáradni ám… Idén pedig szerintem sok lesz az ilyen dal.

Nem tudom, én Bigának szurkoltam, neki küldtem 10 sms-t ,már az elején, amikor mondták, hogy hogyan lesz a szavazás, hogy a zsűri választ végül, az volt az első gondolatom, hogy ez hülyeség ,ez így nem lesz jó.
Örülök is a C.D.-nek meg nem is. Nagyon megosztó dal, úgy látszik, a külföldiek részéről is. Szerintem azért nem olyan rossz ez a dal mint ahogy sokan írják, még bármi kisülhet belőle.

Kíváncsi vagyok, akkor is ilyen sokan fogják a nyálukat fröcsögtetni, ha esetleg kiderül, hogy az SMS szavazást is a C.D. nyerte 😀

Értem én hogy szép mondanivaló… de így is annyira egy depressziós ez az ország! Miért kell itt is ezt a vonalat vinni? Miért nem lehet vidám dalt kivinni?

Velünk egy elődöntőben Albánia is ilyen mély depressziós zenét vitt, az az elődöntő csudás lesz!

Kell nekem pár nap hogy lecsillapodjanak bennem ezek a dolgok, és akkor majd mögé tudok állni a dal mögé (remélem)… De most nagyon csalódott vagyok!
Linda mikor azt a magas hangot (“sikítást”) énekelte rendesen gyógyította a lelkem! (pff ilyen szavakat se szoktam mondani! xD de ez tényleg így van!)
Megfogadtak minden tanácsot… Tényleg sajnálom!

figyelj, nekem a Királyékhoz, Tóth Gabihoz, Caramelhez, Heinz Gabihoz, Gyurcsík Tibihez (pedig utáltam) képest igenis egy depressziós hangzású dal! Az utolsó kb 40 mp-ben történik valami ami említésre méltó ebben a dalban!

De mondom, kell pár nap míg csillapodik bennem a csalódottság, és meg tudom úgy hallgatni a dalt, hogy nem indulatból, lehet másképp látom…

“nyálukat fröcsögtetni” – “Gratulálok” a stílusodhoz – szerencsére a különböző vélemények ellenére egyedül maradtál vele!

Ilyenek vagyunk ez áll jól nekünk ideje lenne belátni. Ez van…de ha belegondoltok Rúzsa Magdi, Friderika a legjobb helyezéseink. Talán mert ez hiteles tőlünk.

Mondom:A LEGJOBB HELYEZÉSEINK. Nem tom miért kell belekötni. A NOX más tészta ott a magyaros vidámság adta a helyezést ilyen azonban nem volt a mezőnyben most.

Azt hiszem egy szavam nem lehet. 2 dal is kiválasztásra került akiért nagyon szorítottam. 😀 Jósolni meg senki ne jósoljon míg nincs meg az összes dal hogy ki jut döntőbe meg ki nem 😉

Egyetértek azokkal, akik szerint ez a dal kicsit depressziós.
Van mondanivaló az igaz, de ennek ellenére jól tükrözi az országot ahogy látom (depisek vagyunk) és ez már megint kiütközik. Nagy kár. Királyéknak kellett volna menniük mert az ő daluk volt a legjobb. Nem rossz a Compact Disco dala, de azért annyira jó sem. Lehangoló ritmus és az énekes hangja tényleg nem valami erős. Ez nagy hiba.

Igen, nekem is kicsit sötét és depressziós érzésem volt, amikor néztem. Egyszer igazán mehetne ki egy lendületes, vidám és ránk az ilyen versenyeken nem jellemző dal. Ilyen szempontból Heincz Gabi szerintem jó választás lett volna!

Gyurcsik Tibor kiesésével számomra végetért mindennemű érdeklődés az idei eurovízió iránt, további jó szórakozást.

Miért kell kiakadni ennyire?Lényeg hogy a Compact Disco jó helyezést érjen el és drukkoljunk nekik!

Egyébként indulni fogunk jövőre is Eurovízión,mondta Kapócs Zsóka hogy jövőre is lesz Dal.Szóval…csak pozitívan! 😀

és a Király testvérek azt mondták hogy jövőre sikerülni fog 😀 végre egy pozitívum, bár ha a zsűrin múlik akkor 2013-ban se egy értelmes dal fog menni, helyette egy uncsi!

Számomra ez a szuper szombat tényleg szuperre sikerült!
Itthon a kedvencem nyert, Izlandon szintén, a norvég dal pedig máris a “tiltott kedvencem” lett, szóval hurrá! 😀

Végre megtört a jég. Eddig akire SMS-t küldtem az eurovíziós műsorokban, az többnyire nem jutott tovább, most pedig megnyerte a nemzeti döntőt. Hajrá Compact Disco!
Remélem az Eurovízió is elindul abba az irányba, hogy a show mellett a mondanivaló is fontos legyen.
Végezetül gratulálnék minden résztvevőnek, mert mindenki színvonalas produkciót nyújtott, jobbat mint az elődöntőkben, és szinte mindegyik dalt megkedveltem.

Imádtam őket! A kedvencem volt (kár h az én ízlésem az esetek többségében nem egyezik európa ízlésével) Örülök nekik, bár a szívem mélyén azt érzem, hogy az Euróvízió szempontjából nem a legjobb választás … de hajrá Compact Disco!!!!

Ahogy olvasom a külföldi hozzászólásokat, ott többnyire pozitívan fogadják a Compact Disco győzelmét!
Nekem se a kedvencem, DE én drukkolok nekik és remélem hogy jó eredménnyel zárják majd a versenyt kint Bakuban! 🙂
Sok sikert kívánok nekik és reménykedem, hogy igazán királyságos színpadképpel fognak elődrukkolni májusra! 😀

Nagyon örülök, hogy a Compact Disco megy Bakuba! 🙂
Két fellépőre szavaztam, mert nem tudtam dönteni: Compact Disco és Tóth Gabi. De a többi fellépő se volt rossz! Remélem jövőre sokuk indulni fog újra! 🙂

Tóth Gabinak üzenem: jövőre újra meg kell próbálni a jelentkezést! Nagyon jó voltál! 🙂

Bakuban a döntő garantált, ott pedig TOP10.

Wolf Kati ha ezzel a koreográfiával indult volna és nem azzal a világítós gagyisággal, jobb helyezést ért volna el.
Amúgy meg lényegtelen a helyezés, látni lehetett a tv-ben, hogy nála tombolt legjobban a düsseldorfi közönség.

És a végére: köszönet az MTV-nek a színvonalas műsorért!!!
A háttér, a kameramozgások mind mind egy nagy európai döntőre emlékeztetett, csak persze kicsiben. A zsűriben is kellemesen csalódtam.

Jó éjt! XD

Nem értem ezt a pesszimizmust a Compact Disco-val szemben!?
Nagyon jó banda!!! Van tőlük CD-m is, az egyik kedvenceim.
Jó hang, jó dal (bár némely régi daluk sokkal jobb 🙂 ), jó háttér…

Minden adott a döntőre! Hajrá Magyarország!

Bár nekem Biga és Juli voltak a kedvencim, de a Conpact Disco dalát is szeretem, annak ellenére, hogy nem igazán rajongok az elektronikus zenékért. Nagyon szurkolok nekik, és tudjátok, mit? Nem érdekel, hogy nyerünk e vagy sem, most az egyszer azt mondom, hogy nem számít a helyezés, mert egy színvonalas produkció képviseli Magyarországot, és semmi miatt nem kell szégyenkeznünk! És ti se nyavalyogjatok, volt már (és most is lehetett volna) rosszabb is 😉 Hajrá, Compact Disco! 🙂

Köszönöm ezt próbáltam megfogalmazni kb. 10 kommentbe 🙂 A tavalyi nagy elvárások után (TOP5 , győzelem stb.) idén ne így vágjunk neki. Van egy jó értelmes dalunk amivel büszkén ki lehet állni ( na jó Csabinak még kell hangilag fejlődni) a többi meg nem számít!

Végre valami naprakész nyugatos színvonalat viszonk Ajzóvizsönre. Bravó közönség, zsüri & fiúk.
És le a kalappal az egész döntő előtt, mindenestül nagyon színvonalas volt.

Számomra legnagyobb pozitív csalódás az volt, hogy eljutottunk a XXI. század interaktív(nak ható) műsorkészítéséhez. Többször is elhangzott, hogy az előadók (és szerintem a műsort készítők is) nézték a kommenteket (és ehhez hozzá járultunk itt illetve a commenten meg az sorozatjunkie-n)és javítottak az egyes hibákon. Talán első ilyen próbálkozás Devil Nóri rendszeres kikacsintása volt a legutolsó xtraktor alatt az előző hét megjegyzésivel kapcsolatban, bár abból egy idő után már túl sok volt. Vagyis végre megdől az, hogy kitalálunk valamit és azt úgy ahogy van toljuk le a néző torkán lesz ami lesz, igenis elkezdtek figyelni arra, hogy mit akar a néző is valójában.

Hogy lehet ilyen hülye egy zsűri? Eldobja a pontját azért hogy a compact disco nyerjen, ha reálisan végiggondoljuk ez meg volt rendezve mivel ha nem lett volna akkor Rakoncai odaadja Caramelnek, ezzel a saját kedvencének is esélyt adott volna a közönségszavazatokkal, és egyébként is, hogy hogy nem kapott a király család egyet se? azért ez mert parasztság hogy a legjobbat leértékelik a leggagyibbal meg megnyeretik!

Comments are closed.