Jön A Dal második elődöntője

Forrás: MTVA Sajtóközlemény

Tíz vadonatúj dallal folytatódik szombaton A Dal. Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóműsorának második elődöntőjéből újabb négy produkció juthat majd tovább a február 11-i döntőbe a zsűri és a tévénézők döntése alapján.

Négy előadó csatlakozhat most szombaton az Eurovíziós Dalfesztivál magyar döntőseihez, Tóth Gabihoz, a Compact Discohoz, Heincz Gábor Bigához és Caramelhez, akik a múlt heti első elődöntőben vívták ki a továbbjutás lehetőségét. Az élő közvetítés kiemelkedő nézettséget hozott, 822 ezren választották az m1 adását, ezzel A Dal a legnézettebb köztévés produkció lett a 4. héten.

A Dal élő műsorsorozatának február 4-ei második elődöntőjében újabb tíz dal verseng a döntőbe jutásért.
Anti Fitness Club Lesz, ami lesz, Gyurcsik Tibi – Mozi szélesvásznon, Fábián Juli & Zoohacker Like A Child, Kiss Gina Chasing Dreams, a Monsoon együttes Dance, Puskás Péter Csillagok, a Sophistic Yeah OK!, Tolvai Renáta Élek a szemeidben, a Király-testvérek The Kiraly’s nevű formációja Untried és Veres Mónika This Love című dalát láthatják a nézők élőben most szombaton. Az adásban két meglepetésprodukció is lesz. Rúzsa Magdi az Aprócska Blues című eurovíziós dalát énekli, míg a Belmondo együttes a Dschingis Khant adja elő egyedi feldolgozásban. Ez utóbbi dalban álltak először magyarok színpadra az Eurovíziós Dalfesztivál története során, Mándoki László és Késmárki Marika is tagja volt az azonos nevű NSZK-beli együttesnek.
A második elődöntőből is a Wolf Kati, Csiszár Jenő, Rakonczai Viktor és Rákay Philip alkotta szakmai zsűri juttat be a nyolcas döntőbe három, a közönség pedig egy produkciót. A nézők sms-ben szavazhatnak. Mivel a szolgáltatás alapdíjas, vagyis csak annyiba kerül egy szavazat, mint egy normál sms elküldése, a rendszer nem küld visszaigazolást a kézbesítésről. Ha valaki nem biztos abban, hogy voksa célba ért, a szolgáltató (1)371-4820 számát felhívva kérheti, hogy ellenőrizzék az sms sorsát.
Ismert, hogy az első elődöntőt visszatérő hanghibák zavarták, amelynek okait az MTVA megvizsgálta, a közmédia és a produkciót gyártó cég most szombatra már zökkenőmentes adást ígér.
Háttér:
Az idei eurovíziós versenydalt a Magyar Televízió és az MTVA nyílt pályázat és háromrészes élő showműsor-sorozat útján keresi, a döntő nyertese képviselheti Magyarországot a májusi 57. Eurovíziós Dalfesztiválon, Bakuban. A felhívásra 202 pályamű érkezett, A Dal című magyar eurovíziós válogatóműsor két elődöntőjébe húszat válogattak be. A háromrészes műsorsorozatot élőben sugározza az m1 és a Duna World csatorna.

30 Comments

csak ennyi? a második elődöntő már jó lesz—- nagyszerü egy szégyen ami történt—megbocsájthatatlan

Azért ekkora tragédia talán mégsem történt :D. Így egy hét távlatában már túl lehetne jutni a dolgon és a második elődöntőre lehetne koncentrálni. Kívánok ez alkalommal mindenkinek zavartalan szórakozást!

Tolvai Reni – Élek a szemeidben, The Királys – Untried és Fábián Juli&Zoohacker – Like a child, Monsoon-Dance 😀

Nálam is pontosan ők négyen a továbbjutók 🙂 Remélem, szombaton a zsűri és a közönség is így gondolja majd 🙂

Nagyon Remélem hogy a négy továbbjutó: The Királys, Kiss Gina, Fábián Juli és Puskás Peti. 🙂
Az első elődöntőből mind a 4 előadót eltaláltam! 😉

Én arra leszek kíváncsi, hogy kiket fog úgy leosztani a zsűri, mint múlt héten Krisz Rudit és Dancs Annamarit. Azért remélem a technikai problémákat kiküszöbölték, a zsűri megtanulta használni a táblagépet és akkor már mindenki elégedett lehet, és nem kell másnap olvasgatni a különféle kritikákat amivel újfent lehúznák az Eurovíziót.
Akiknek örülnék, ha továbbjutnának : Király testvérek, Kiss Gina, Puskás Peti és a Monsson (vagy Fábián Juliék).

A Király testvéreknek szurkolok a legjobban, de mivel négy jut tovább, ezért mondok még hármat, akik szerintem szintén jók: Tolvai Reni, Monsoon és Kiss Gina.

Hát ezt biztos hogy nehezebb megjósolni mint az előző fordulóban (ott csak Heinz Gabi volt a meglepetés többit lehetett tudni). Szerintem aki továbbjut: Királyék Fábián Juli Tolvai Reni a közönség pedig Gyurcsik/Puskás/Monsoon között választ.
Mondjuk én Reni előadás módjától félek…ha úgy fogja rázni magát mint a ma reggelben akkor esélytelen a továbbjutás. Ha elrontja akkor helyette Kiss Gina

Szerintem a Sophistic készülhet arra hogy beszólnak nekik.

Én mindenféleképpen szeretném ha tovább jutna:

Tolvai Reni,Királyék,Nika ( vagy Monsoon,Sophistic,Fábián Juliék)

Tényleg szépen mondja:-D Mintha azt hallanám egy másik embertől: Útelágazás.

Nagyon jó lenne, ha Ők jutnának tovább:
1. Kiss Gina
2. Gyurcsík Tibor
3. Tolvai Renáta
4. Veres Mónika

Esetleg beférhetnének a három Királyok is, mert nagyon jó a daluk.

Szerintem zsűri alapján bejut:
– Fábián Juli
– Kiss Gina
– Királyék/Puskás Peti/Tolvai Renáta

Néző alapján:
– Királyék/Tolvai Renáta

Hajrá Tolvai Reni! Ma a próbán láttam, szuper a csaj! Ez a csapat jóval gyengébb mint a múlt hetiek voltak…Üdv.

Nem hiszek az ilyesmiben, de hátha… vonzzunk be egy jó műsort! 🙂 Holnap leülünk a nemzeti válogatónk második elődöntője elé. Abszolút jó lesz. Pozitívak vagyunk. Kevesebb lesz a baki. És főként. Szerethetőbb lesz a zsűri. Továbbjutnak a legjobbak, elégedetten állunk fel a készülék elől. Így lesz.

Én négyesem, vagyis nekik örülnék, a többi 6 dal engem hidegen hagy:

Fábián Juli & Zoohacker: tetszik, de túl egysíkú a dal
Sophistic Yeah OK! – sokan fikázzák, de egy jó körítéssel akár tovább is juthatna, de nem fog
Kiraly’s – szerintem ez a legjobb, nekik kéne első helyen tovább jutni szombaton
Veres Mónika – szép és jó, de nem hiszem, hogy oda lesznek érte sajnos

Végső győztesnek vagy a Királyék lennének jók vagy a Compact Disco. Előbbi azért, mert élőben való énekléssel és az angol kiejtéssel gond nem lenne, a színpadképre leszek kíváncsi, lesz-e valami koreográfia, vagy csak állnak egymás mellett majd, utóbbi azért, mert első hallásra meg lehet szeretni, bár az is igaz, hogy ha túl hamar szerintem meg lehet unni. Ha közülük megy valaki, akkor örülni fogok, még talán a Caramel-nek is, de csak akkor, ha nem full hajlítgatva énekli el a dalt majd, hanem úgy, mint a cd verziót, bár az angol kiejtésére kíváncsi leszek. Ha valakinek pocsék, akkor az bármilyen jó dalt tönkre tud tenni.

Magasan a legjobb hangja Kiss Ginának van, de egy darab magyar számot nem látok tőle a neten, illetve a szám közepéből is hiányzik egy karatikus rész.

Így én Tolvai Reninek szurkolok.

Fábián Juliék is jók, de szintén nem énekelnek magyarul. Ezen kívül kérdés, hogy a rengeteg fajta effektust hogyan lehet élőben pótolni.

A magyarul éneklők közül Reni mellett még Puskás Peti számát tarom jónak..

Gábor, örülök, hogy így gondolod – már ami Gina hangját illeti és elárulom, lesz magyar betét a dalban. Ha netán ez megváltoztatja a véleményed… 🙂

klész Imre—- szó sincs nagyfoku dühről,inkább csalódott vagyok voltak kedvenceim az elsö elődöntőben természetesen sok sikert mindenkinek!

JAJ,JAJ,ÓH-JAJ! ELJÖTT A II. FORDULÓ. Sikerült megint a “léprecsalás” GRATULA! eLFELEJTETTÉK A “BUNDA-PONTOZÁST”, így lett a 3,./ mondom a harmadik/ helyre egyfoema pontot kihozni, de nem volt szabály./ Hát igen a szabály, az szabály/. Már megint……. a “PÁRTATLAN ZSŰRI” közölte többrendbelileg= kit kell beszavazni —- a Julikát—–
Nulla volt a dal, főleg a nagy “VALAKI” CSISZÁR úgy döntött, h. a JULI viszont roppant csinos és szép a hangszíne. Hát én, mint szegény hallgató — legalább 4 dalt/nem énekessel, de egyébként azokból is van egy pár, arra érdemes/ tudtam volna “bejuttatni”. Hát nem sikerült, igaz őket nem javasolta a T.ZSŰRI. A végeredményt szinte mindenki tudta, hiszen a zsűri megmondta….. A JULIT kell bejuttatni.
Kiváncsi vagyok többekkel együttt, mit tesznek a döntőn. Ott
hogy próbálja meg a “fontos elvtárs” kierőszakolni, hogy az győzzön, akit Ő akar?????????????????? Bár szerényen “hajbókolva” elrebegte, hogy azért A JULI-dal nemigazán valóa a külföldiekre, dehát A JULI, AZ JULI. Csak mostt akkor mi ia lesz KIRÁLY-FAMILIÁVAL???? HÁT SZERETETTEL
VÁROM, VÁRJUK A FOLYTATÁST többen, mi lesz az eredmény…….
Üdvözlettel. stofe

Comments are closed.