Románia nemzeti döntőt rendez március 10-én

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mQ7jp04V2iQ[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: escxtra.com
Videón: a 2006-os román versenydal

Keleti szomszédunk, Románia végül mégis indulni fog a 2012-es Eurovízión, sőt nemzeti döntőt is fog rendezni. Hónapok óta ment a találgatás, hogy indulni fognak-e a versenyen, és belső zsűrivel vagy nyilvános selejtezővel fogják.e kiválasztani versenydalukat.

Jövő hét hétfőtől február 23-ig várja a TVR a pályázatokat, ezekből fognak a dalok minőségétől függően legalább 12, maximum 17 dalt kiválasztani a televíziós nemzeti döntőre.

Az escxtra.com híradása szerint Románia világhíres énekese, Inna múlt hónapban visszautasította a TVR felkérését, de a 2006-os nemzetközi versenyen résztvevő Mihai Traistariu 4 dalon is gondolkozik, és ha valamelyikről meggyőződik, hogy jobb mint a “Tornero”, akkor elküldi a pályázatot. “Ha elmegyek az Eurovízióra, a győzelemért megyek, nem az alacsonyabb helyezésekért.”

21 Comments

Na igen, nem minden a hírnév. Lásd Kate Ryan esete pl., és még sorolhatnánk.
Én nem is tudtam, hogy Románia visszavonuláson gondolkodik, rendre szép eredményeket ér el, tavaly hanyadik is lett a Hotel FM?

Románia minden évben jól hozza magát.Egy ideje mindig döntős legalább és az utobbi években meg esélyes is volt.
2005 3 ik Lumninita Anghel Sistem
2006 4 ik Mihai Traistariu EDDIG ez a román előadó szerzett legtöbb pontot Európa majdnem minden országából.
2010 3ik Paula Seling es Ovi.
Szerintem Románia a közeljövőben reálisan is megnyerheti a versenyt.Persze jó dal kell és nemi szerencse.Őket szereti Európa ügyesebbek jobban lobbiznak és mozognak Európában.Ha Traistariu indul akkor mindenképpen esélyesek.

az én kedvenceim a MORANDI! 😀
igazán jó hangja van a pasinak (Randi) és összességében nagyon jó dalaik is vannak! Unokatesóm szerint (és szerintem is) ők a legjobbak egész Romániában! 🙂
akiket érdekel az hallgassa meg az “Angel”, “Color”, “Only you”, “Save me” és a “Midnight train” c. zene számaikat 😉

Világraszóló tehetségek zenészek területén Romániában vannak.Nyüzsögnek a jobbnál jobb falatos hasznos énekesnők,énekesek.Emberek keressétek őket.Hamarosan Románia Zenei nagyhatalom lesz.Szerintem 2-3 éven belül.80 SZÁZALÉKBAN ANGOLUL ÉNEKELNEK,BESZÉLNEK.
A női énekesek csinosak,szépek,magasak,s divatosak nagy tehetséggel párosítva.Világszenzáció.Kellemes,dallamos román dalok.Bármelyikből lehetne világsláger.Lesz is nemsokára.Nézem pénteken este a magyar MTV-t,és a román Dan Balant játszották.Épphogy átkapcsoltam egy szlovákra ott pedig a román Morandit nyomatták.Egy kis ízelítő a rengeteg román előadóból.Kapásból.PL.Akcent,Inna,Dan Balan,Bob Taylor,Radio Killer,Edward Maya,Dj Silva,Conncet-R,Anda Ada,Shara,Celina,Alex,Andreea Banica,Andrea Balan,Dj Rynno,Paula Seling,Tom Boxer,Edward Maya+Viga Jigulina,Crazy Lop,Animal X,Morandi,Marius Nedelcu,Christina Russ,Rayn+Radu,Wassbabi,Elena Gheordhe,Blaxy Girls,Play+Win,Morris,Dj Sava,Andrea Balan,Alina Sorescu,Claudia Pavel,Dya+Sati,Puya,Class,Hi Q,Dj Project,Stb.(YouTuble)
Végtelenségig sorolhatnám ám.

Lengyelek is naponta többször is nem győzik nyomatni a tehetséges román előadókat.
Inna mit bohóckodjon ott bakuban a bundás dolgoknál?Inna Ő már szinte világsztár.Tavaly novemberben kapcsolgattam ide-oda:MTV-k,orosz,szlovák,cseh,olasz,lengyel,magyar,arab,stb.pár óra alatt mindenütt játszották Innát.
Kicsit megpiszkálnám a csajt,egyből kiderülne,hogy ő is magyar származású.

Comments are closed.