Bulgária dönt ma este 19:30-as kezdettel

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv
közvetítés: http://www.eurovision.tv/esctv/future?program=47703

Ma este ismét megismerünk egy dalt, Bulgáriában ma tartják a nemzeti döntőt 19:30-kor. A legnagyobb zenei rendezvény lesz ez a show, a bolgár televízió szerint. Az előadók maguk is részt vehettek a produkciójuk alatt menő háttérgrafikájuk megtervezésében, álmaik és érzéseik szerint alakíthatták. Az est három műsorvezetője Milenita, Alexander Sano valamint Drago Draganov lesz. A korábban tartott elődöntőből összesen 12-en kerültek be a döntőbe, közülük kerül ki az az egy aki Bulgáriát képviseli az idei Eurovíziós Dalversenyen, Bakuban.

Már-már megszoktuk, hogy más országok indulói is fellépnek a nemzeti döntőkben, itt sem lesz másképp. Előadja dalát Kurt Calleja (Málta), Soluna Samay (Dánia), Ivi Adamou (Ciprus) végül, de nem utolsó sorban Anggun (Franciaország). Továbbá helyi énekesek is feltűnnek , úgy mint Grafa, Nely Rangelova, Vassil Naidenov, “Te” Group, Elitza Todorova, Stoyan Yankulov és a tavalyi Junior Eurovízió előadó, Ivan Ivanov.

A végső döntést a zsűri és a telefonos szavazás eredményeképp kapjuk meg, a vonalak pedig az utolsó dal elhangzása után fognak megnyílni.

A döntős dalok (a címre kattintva a főpróbák videója megtekinthető):

70 Comments

Nagyjából az összeset az erős közepes kategóriába tenném, vagyis különösképp nem vagyok megveszve egyikért sem.
De azért van kinek drukkolnom az este,szóval azt mondom legyen Dess vagy Sofi 🙂

Ezaaz!!! Itt lesz Soluna Samay és Ivi Adamou is!!! Imádom!!! A kedvencem, aki remélem az ideji ESC győztese lesz, az Dánia amúgy!!! De tetszik Anggun és Kurt dala is. A legjobbak!!! De azt sajnálom, hogy a tavalyi bolgár, Poli Genova nem lép fel. 🙁

Látszik, mennyire utál minket mindenki…sehová sem hívják meg a CD-t. Bezzeg múltkor a Sinplus, csak hogy megszerezze a szavazatokat, egy nap alatt 2 országban is lejáratta magát. De így nem érdemes szavazatot szerezni…ők úgysem fognak bejutni a döntőbe, egy ilyen sz*r (magyarul megmondva) dallal.

Én nem igazán tartom reálisnak ezeket a promóciós dolgokat. Szerintem sokat nem jelent , akinek nem tetszik annak akkor se fog ha odamennek a verseny előtt 1-2 pont max. De nem is arról van szó hogy nem hívják őket , csak önköltségen kéne kimenni szerintem.

Dani, tényleg nem kötekedésből, és remélem nem érted félre, de attól, hogy Te sz@rnak találod attól még a másiknak tetszhet!
“így nem érdemes szavazatot szerezni”
ezt hogy???
Szavazatot mindenhogy érdemes szerezni! Ha ehhez végigkalapolnak 42 országon akkor így csinálják! és ha sikerül összeszedni annyi pontot, hogy döntőbe jussanak, akkor ennyi! Nekik megérte! Kb ugyanezt csinálja a Francia kisasszony is!

Az, hogy neked kik a favoritok nem jelent nagyjából semmit, mint ahogy az sem hogy nekem kik a favoritok!
(így zárójelesen megjegyzem, hogy eddig az első elődöntőből az én szavazataim Svájcnak mennek majd! Igen, annak a sz@rnak!) 😉

6 nő énekel egyszerre…vajon, na vajon honnan ismerős? hát persze, hogy 2007 Szerbia! De a Molitva fényévekkel jobb nála

csak az van, hogy Sofi nem megy Bakuba…bocs, de nekem ez a véleményem, és azt érzem, hogy Dess megy…és az “előrejelzéseim” általában bejönnek

Egy ilyen dance dalt kisestélyiben, táncosok nélkül előadni elég érdekes… Ilyet csak a bolgárok tudnak.

Azért azt gondolom hogy azt elmondhatjuk hogy a Közép-Kelet Európai régióban a mi Nemzetink kimagasló volt.

háát…ha a stúdió kinézetét tekintjük, akkor toronymagasan vezet Ausztria, Németország és Ukrajna…ha a dalokat nézzük, akkor…háát…mi jobbak voltunk ezeknél itt…de nem a legjobbak

Ukrajna? Biztos egyre gondolunk? Mert szerintem az ő nemzeti döntőjükön egy elég gáz stúdió volt, mondhatni egy szoba, három tévével. Vagy nem?

Nem tudom, hogy rajtam kívül még kinek tűnt fel, hogy a dalok előtt, az a szívdobogás szólt, ami Düsseldorfban a képeslapok után volt. Sőt mitöbb, még több produkciónál hallatszott, hogy elindul a One More Day :DD

és azt észrevetted, hogy a színpad eleje, az a csíkozott rész meg a düsseldorfi színpad egyik ikertestvére? (a másik a dán döntőben volt)

Itt szinte mindenki kopíroz? Az ukránoknál az egyik háttér a CD földgömbje volt, itt meg a szívdobogásos zene, amit én csak “kristálynak” nevezek.

Comments are closed.