Bulgária dönt ma este 19:30-as kezdettel

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv
közvetítés: http://www.eurovision.tv/esctv/future?program=47703

Ma este ismét megismerünk egy dalt, Bulgáriában ma tartják a nemzeti döntőt 19:30-kor. A legnagyobb zenei rendezvény lesz ez a show, a bolgár televízió szerint. Az előadók maguk is részt vehettek a produkciójuk alatt menő háttérgrafikájuk megtervezésében, álmaik és érzéseik szerint alakíthatták. Az est három műsorvezetője Milenita, Alexander Sano valamint Drago Draganov lesz. A korábban tartott elődöntőből összesen 12-en kerültek be a döntőbe, közülük kerül ki az az egy aki Bulgáriát képviseli az idei Eurovíziós Dalversenyen, Bakuban.

Már-már megszoktuk, hogy más országok indulói is fellépnek a nemzeti döntőkben, itt sem lesz másképp. Előadja dalát Kurt Calleja (Málta), Soluna Samay (Dánia), Ivi Adamou (Ciprus) végül, de nem utolsó sorban Anggun (Franciaország). Továbbá helyi énekesek is feltűnnek , úgy mint Grafa, Nely Rangelova, Vassil Naidenov, “Te” Group, Elitza Todorova, Stoyan Yankulov és a tavalyi Junior Eurovízió előadó, Ivan Ivanov.

A végső döntést a zsűri és a telefonos szavazás eredményeképp kapjuk meg, a vonalak pedig az utolsó dal elhangzása után fognak megnyílni.

A döntős dalok (a címre kattintva a főpróbák videója megtekinthető):

70 Comments

közben ott mennek mellettem a Fb-üzenetek, és vki ezt írta:
It does not look like my rankings will changed today… at least not the top 10:
1. Cyprus: Ivi Adamou – La La Love > Unchanged
2. Ukraine: Gaitana – Be My Guest > Unchanged
3. France: Anggun – Echo (You and I) >Unchanged
4. Hungary: Compact Disco – Sound of Our Hears > Unchanged

Na?

Amúgy mikor jön Soluna és Ivi? Leginkább miattuk nézem a bolgár döntőt, a verseny része nem nagyon érdekel.

Általában úgy szokott lenni, hogy amelyik országok az előző évben sokaknál Top 10-ben voltak, azok a következő évben a végefelé lesznek és ez fordítva is igaz, hogy akik előzőleg rosszak voltak, azok utána feljönnek a top 10-be, ilyen nálam Ciprus és Dánia pl. Tavalyi listámban Ciprus volt az utolsó, idén a 2., Dánia meg tavaly a 20-asok között volt, idén az 1.

Kár, hogy az összes vendégfellépő (DÁNIA kivételével) playback volt! Azért playback-kel végigjárni Európát nem nagy cucc, ha népszerűsíteni akarnak! Hajrá Dánia! 😀

Comments are closed.