Naptár

2011. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szlovákia résztvevője lesz a következő Eurovíziónak

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com – old.eschungary.hu

Szlovákia ismét az utolsó pillanatra hagyta a nagy bejelentést. A szlovák közmédia az esctoday.com kérdésére ma megerősítette, hogy indítanak versenyzőt a 2012-es Eurovízióra.

Június közepén arról adott hírt egy azeri újság, hogy Szlovákia már rajta van a 2012-es listán. Októberben egy szlovák újság szerint a helyi közmédia új műsorok indítását tervezte, így nem jutott pénz az Eurovízióra. Egy hónapja pedig arról tudósítottunk, hogy egy tehetségkutató győztese fog indulni, melyet pár nappal később maga a hírbe hozott énekes cáfolt.

A hivatalos bejelentés és további részletek a kiválasztásról januárra várhatóak, bár annyi bizonyos, hogy nem fognak nemzeti döntőt rendezni.

Az EBU-hoz már beérkezett a részvételi szándéknyilatkozat minden országból, mostmár csak pénzbüntetéssel lehet visszalépni. A résztvevők listáját valószínűleg januárban fogjuk megtudni.

20 hozzászólás Szlovákia résztvevője lesz a következő Eurovíziónak

 • Én idén is azt mondom, hogy akkor leszek biztos az indulásukban, amikor már a színpadon állnak… 🙂

 • Boti

  Megérdemelné Szlovákia hogy Magyarországról ne lehessen szavazni rá.

  • Zsolti

   Mert tavaly Szlovákiában nem fogadtak el a magyar versenyzőre szavazatot? Az azért volt, mert néhányan az MTV-t nézték, így a Magyarországon érvényes telefonszámot látták a képernyőn. De jó, hogy felvetődik, az idei indulónak nem elég azt mondania az interjúkban, hogy várja a határon túli szavazatokat, muszáj hozzátennie, hogy az adott ország csatornája által mutatott számokat kell használni. Ezt a közvetítés során Gundel is elmondhatná majd.

  • Gery

   Ha ezek után véletlenül Szlovákia döntős lesz, és Magyarországtól fog pontot kapni ne várjuk, h egyszer is sikerül végre magyar versenyzőnek nyerni. Inkább a finneknek kéne pontot adni, ha már tőllük folyton sokat kapunk. Sajnos ez van, eléggé elvette a kedvem az egésztől látva a legutóbbi pontozásokat, még örültem is h ötödiknek lépett fel Kati legalább nem kellett a sok idióta zenét végighallgatni(volt azért egy pár amelyik teszett még, de sok olyan volt ami nem kellett volna megelőzze Katit).

 • Gery

  Mikor Wolf Kati énekelt az mtv-n ki se volt írva a telefonszám, úgy hogy nem hinném, h bárki is azt a számot hivta volna Szlovákiából, szóval itt igenis csalás történt a részükről mert elég érdekes az, hogy 1 pontot se kapott tőlük Magyarország. Én Romániából sem tudtam hivni pedig a román telefonszámmal próbálkoztam többször is, csak az sms-t engedte szval erről ennyit. Ezért kizárást érdemelnének, nem pedig a nézőket hülyének nézni, hogy nem tudják melyik telefonszámról kell szavazni…

  • K. Balázs

   Gery, most írtad hogy Romániából is csak sms-t tudtál küldeni, akkor őket is zárják ki?

   • Gery

    Nyugodtan kizárhatják,nekem biztos nem hiányozna, attól h Romániában élek nem szeretem a zenéjüket és egyszer sem szurkoltam nekik. Bezzeg ha Moldovára akartam volna szavazni 100% h nem lett volna probléma, szval nekem csak hab lenne a tortán ha egyikse venne részt :))

 • Asvi

  Koszi Zsolti, én is azon a véleményen vagyok, hogy sokan az m1-et nézték és úgy próbáltak szavazni, és Gery argumentációja nem nyugtat meg, mivel a kód ott volt a képernyon, azaz a rajtszám…és fel lehetett úgy fogni hogy Magyarországról nem lehet szavazni a magyar dalra de kulfoldi nyugodtan hívatja azt a számot. Szerintem sokan azt hitték hogy egész Európa egy tel. számról szavaz. Boti megjegyzését nem is kommentálom.

  • Zsolti

   Igen, Gery engem is elbizonytalanított egy kicsit. Viszont arra is emlékszem, hogy amikor Azerbajdzsánban kihallgatásokat tartottak az Örményországra szavazók esetében, azt az EBU kivizsgálta, és figyelmeztette az azerieket (talán pénzbírságot is kaptak). Csak néhány esetről volt szó, viszont ha az említett dolog Szlovákiában és Romániában tömegesen fordult elő, hogyhogy nem tett semmit az EBU? És nehogy azt mondja valaki, hogy az EBU is minket bojkottál 😀

 • Most akkor arról van szó, hogy a Szlovákiából nem érkező pontok miatt nem nyerte meg Magyarország az Eurovíziót? Vagy az összes versenyben lévő országból pont a magyar dalra nem lehetett szavazni technikai okok miatt? Vagy arról van szó, hogy minden határon túli magyarnak kötelessége a magyar versenyzőre szavazni, ha tetszik, ha nem? Ha netalán a környékbeli országokból kapunk szavazatokat és esetleg így sem jutunk döntőbe, akkor a többi ország politikai összeesküvését okoljuk? Szerintem keressük először magunkban a hibát.

  • Vivi

   Az is érdekes, hogy „elvárnánk” a határon túliaktól a szavazatokat, ugyanakkor fel tudunk háborodni más országok látható szimpátia szavazásain…. Akkor most mi lenne a lényeg, szavazzunk arra a dalra ami tényleg tetszik, vagy jófejségből szavazzunk bizonyos országokra daltól függetlenül? El kellene dönteni.

 • Robek

  No, IGEEN! Egyet értek Imrével! Először nézzünk a tükörbe és aztán lássuk meg, hogy milyen sminket tett fel a szomszéd! Nem kellenek az összeesküvés elméletek, nem kell saját magunkkal elfogultnak lenni.

 • Máté94

  De ha Szlovákiától és Lengyelországtól is kaptunk volna pontokat akkor már mindjárt nem a 22. helyen állunk.
  Nem kötelező a határon túli magyaroknak Magyarországra szavazni,de elég sokan írták hogy tetszik nekik a dal és fognak is szavazni.

  Ugye Finnország nekünk adta a 12 pontot és utána Facebookon, ment a nagy vita hogy „Finnország 12 pontot adott,mi meg nekik a nagy nullát.” És sokan írták azt hogy jövőre mi adjuk Finnországnak a 12 pontot akár milyen dalt küldenek,mert így viszonozzuk a 12 pontot.Ez egy akkora hülyeség! Persze ha jódalt küldenek jövőre és tudunk rájuk szavazni akkor oké,de ne azért szavazzunk egy adott országra mert előző évben max. pontot adtak nekünk,hanem azét mert tényleg jó.

  • Zsolti

   Én is a fair play híve vagyok, „szavazzunk arra, aki tetszik”, de nem ez történik! Akkor pedig egyáltalán nem fáj, ha akad néhány baráti pont nekünk is. Nem mondom, hogy ezentúl mindig adjuk Finnországnak a 12 pontot, de azért valamennyit nem lenne hátrány 🙂
   A határon túliaknak nem kötelező ránk szavazni, de kérni lehet őket.

 • Nyee01

  Az a véleményem h 2 külön dologról van szó.Ha Szlovákia csalt,ami erősen benne van a pakliban akkor nyilván kizárást érdemelne ugyanúgy,mint ahogy az azerieket is kizártam volna az örmény botrány után.Mindazonáltal én senkivel sem beszéltem aki közvetlenül tudott vagy nem tudott volna szavazni északi szomszédunkból,ezért nem tudom mi a helyzet.A másik dolog meg nem tudom hogy lehet probléma.Ha midnenki a szomszédjára szavazna semmi értelme nem lenne a versenynek.Miért várjuk el Romániától,hogy 12 pontot adjon,csak azért,mert itt van mellettünk?Ezekkel a hülyeségekkel csak a blokkszavazás erősödne.Mindig ott van a volna,de inkább nézzük meg a produkciónkat.Óriási előzetes hírnevet és rajongótábort szerzett magának a dalunk,mindenki csak azt várta,hogy jöjjön végre.Erre feltűnt a színpadon egy kékzászlós,nem mozgó,feszült és ideges énekes,3 ufó a háttérben és egy akasztott lány a barátnőjével a háttérben.Mindemellett sajnos még az énekhang sem volt tökéletes.Ha vkinek nagyobbak az elvárásai nagyobbat is tud csalódni.Szerintem főleg ezen múlt a helyezésünk és az azeri győzelem is.Egy tök egyszerű dal,tökéletes színpadkép,tűrhetően elénekelve…senkisem csalódott benne.

 • Nyee01

  eggyel kevesebb háttérbent képzeljetek oda…

 • szerdus

  Helló mindenkinek!
  Már évek óta követője vagyok az oldalnak, az eurovíziót pedig 1990től követem tv-n keresztül – MTV, ORF, STV. Szlovákiai magyar vagyok, és higgyétek el nekünk még nagyobb döbbenet volt az, hogy Magyarország nem kapott egy pontot sem, amikor saját magam elintéztem, hogy a környezetemben kb 60 sms eljusson Katira. Telefonálni nem lehetett. Az este után a szlovákiai magyar sajtóban megjelent egy-két cikk, de sajnos nem lett kivizsgálva a dolog. Szinte 100%, hogy az STV a magyar szavazatokat vagy leblokkolta, vagy úgy intézte, hogy a szavazatok később kerüljenek a rendszerbe, amikor már nem tudják számolni. Ugyanis igaz kezdeti nehézségekkel, de tudtunk szavazni, legalább is azt hittük, mivel jöttek visszaigazoló sms-k.
  De ase kizárt, hogy komplett az egész telefonos rendszerük összeomlott, nem ez lett volna az első eset és sajnos nem is az utolsó, és nem merték bevallani és csupán a zsúri pontszámait számolták, akik biztos nem adtak egy pontot sem Katinak.
  Kb. ennyit szerettem volna hozzá tenni, sajnos a két nemzet közötti rossz viszony nagyon lassan fog elmúlni 🙁

  • Asvi

   Miért nem ír senki arról, hogy mégis hogyan van lebonyolítva az egész szavazás. Tudtok-e arról, hogy az egész Eurovíziós szavazást egy cég irányítja egész Európában, és ez pedig a DIGAME. Ide jottek be a szavazatok. Majd ok kuldték tovább a nemzeti televízióknak hogy tudják bejelenteni az élő közvetítés alatt. Nem akarok senkit kritizálni de néhányan nagyon amatőrök és naívak ezen az oldalon.