December 30-ig lehet jelentkezni a magyar nemzeti döntőre

Tudósító: Klész Imre
Forrás: facebook.com/eurovisionhungary

Új felhívás jelent meg az MTV eurovíziós szekciójának Facebook oldalán. A feltételek változatlanok, de a határidő kitolódott. Az eddig beérkezett dalok számáról nem adhatnak tájékoztatást.

Figyelem! Megváltozik a határidő! Legnagyobb örömünkre rengetegen érdeklődnek a Magyar Televízió és az MTVA közös eurovíziós felhívása iránt. A zenei szakma kérését figyelembe véve úgy döntöttünk, hogy a korábban meghirdetett beérkezési határidőt kitoljuk december 30-áig. A pályázati feltételek más tekintetben változatlanok.

Érdemes megjegyezni, hogy a teljes közmédia támogatni fogja a kiválasztást. Az MR2 Petőfi rádióban lehet majd hallani a televíziós válogatóba bejutott dalokat, illetve az egész világon fogható Duna 2 csatorna 2012. január 1-től Duna World néven folytatja tovább műsorát, és ez a csatorna is sugározni fogja a kiválasztás fordulóit a közönség számára.

25 Comments

Én mindenképpen öt közül válogatnék!A biztos befutó az Janicsák Veca Labirintus című száma.A másik ami még jó lehet az Tolvai Renáta Hagylak menni vagy a Gringo sztártól a Szabadulj fel.Talán még lehetne a Nyári lányoktól Éld át és a Vastag Csaba Már tudom.Szerintem ha X faktorosokat küldenénk talán kicsit többen szavaznák rájuk mivel Wolf Katival voltak együtt és őt nagyon szerették!

Sajnos amiket felsoroltál azok jó része nem felel meg a szabályoknak (lehet hogy mind nem ellenőriztem:D) Veca pedig idén biztos nem indul.

Amiket felsoroltál az egyenlő 1 kalap szarral.Már ne is haragudj,de Vastag Csaba – Már Tudom? Na ne,a lehető legrosszabb magyar dal.

http://youtu.be/nSlj_9o418M

Az ő duettjük fantasztikus, rájuk kellene írni egy jó dalt! Ákos, mint kiváló hangú, rutinos ikon, Veca, szépsége és széles, csodás hangfekvése mindenkit lenyűgöz. Duett kell, mert ez preferáltabb szokott lenni az eddigi tapasztalatok alapján. Természetesen egy Indián által rendezett klip, és egy stylist csapat is fontos a sikerhez…

Szerintetek kb. mikor lesz fejlemény? A pályázatban az áll, hogy ajánlott küldeményként kell feladni a levelet, szóval szerintem legkésőbb szerdán már minden tutira beérkezik, és akár még a héten megtörténhet az elbírálás, max. jövő héten. Ez reális?

“Pár nap, és kiderül, mely dalokat ítélte a szakmai zsűri a legjobbnak, ezeket a két, élőben sugárzott elődöntő egyikében láthatjátok majd.”

6 perce írták a FB hivatalos oldalán 😉

Az én szótáramban a pár nap az “egy pár napot” vagyis 2 napot jelent. De amúgy szerintem szerdán, vagy csütörtökön kapjuk a következő adagot 🙂 Remélem egy hétvégi időpontra rakják a nemzeti döntőt.

Ennyire azért ne reménykedj 😀 Szerintem hétvégén de inkább a jövő hét elején lesz valami legkorábban 🙂

Mit találtam alig pár perce…

First 5 songs submitted for Hungary
András Kállay-Saunders – I love you / Patty – Infinity
Jonathan Tóth – Szárnyal egy dallam / Soerii & Poolek – Valahol messze
Linda Király feat. RH3 & Pras – Untried
Linda Király feat. RH3 & Pras – Untried (DJ Paul Bootleg mix)

forrás: http://eurovisionsongcontest2012downloads.blogspot.com/

S azóta kitették Kökény Attila és a Compact Disco számát is! 🙂
sőt a Moulin Rose – Everfall és a számomra idáig ismeretlen Killing Hollywood – Blow out the lights számát is.

Compact disco facebookjára rakták ki 3 órával ezelőtt:

“Elvileg holnap derül ki hogy ki az a 16 versenyző aki bejut a magyar döntőbe! Cross fingers 🙂 Kezeket csuribaaaa! :))”

😀

A mai M1 Híradóban délben véletlen elkaptam egy részletet, az Eurovíziós dalválogatásról volt szó. Semmi extra végül is, de már ez is elég felvillanyozó volt. Csiszár Jenő nyilatkozott, mint zsűritag, meg Rákay Philip, meg Wolf Kati.

Olvastam itt sok találgatást. A facebookon valaki kirakta egy zenekar nevezetesen a Killing Hollywood – Blow out the lights című versenydalt. Megfogott ez a dal és kicsit keresgéltem a google-ben. Egy kanadai banda, a gitáros Steve Varga (Varga István) magyar az énekes Anna Cyzon lengyel származású lány aki 1990-ben emigrált kanadába a szüleivel. A 2010-es lengyel előválogatón 2. helyet ért el a “Love me” című dalával. Bővebb info a csajsziról akit érdekel itt: http://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Cyzon
http://annacyzon.com és a dal amivel 2010-ben 2. lett: http://www.youtube.com/watch?v=XQvylhnyvhY
Killing Hollywood oldala: http://www.killinghollywood.com

és a dal amivel indulnak stílusos és meggyőző számomra:
http://www.youtube.com/watch?v=xiMznD-tQPY

Na Halihó!
Én egy méltatlanul elfeledett jó hangú énekes srác dalát találtam a Youtubon.Ő a Fábry Showban szerepelt.Schwartz Dávidnak hívják a srácot.Ő énekelte a We Are The World c.számot olyan sok hangon.:)A dal címe pedig:Élj bárhol.Szerintem a dal mondanivalója bárhol a világon érvényes,mégis Magyarrá tették!Nekem tetszik nagyon!Remélem bejutnak vele!

Comments are closed.