Eurovízió 2012: Lengyelország visszalépésen gondolkodik

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com

A lengyel TVP Facebook oldalán egy olvasó kérdésére az a válasz jelent meg, hogy a „TVP nem fog részt venni a 2012-es Eurovízión”. A hivatalos bejelentés még várat magára, de ezek után valószínűsíthető, hogy ki fogják hagyni Bakut. Az esctoday.com eurovíziós weboldal szerint az Ukrajnával közösen rendezett 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság miatt nem marad forrás a dalfesztiválos részvételre.

Comments

15 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2012: Lengyelország visszalépésen gondolkodik” bejegyzéshez

 1. Fabiana avatar
  Fabiana

  Sajnálatos. 🙁 Mondjuk az idei eredményük után az volt a megérzésem, hogy visszalépnek. Ha ki is hagyják Bakut, remélem 2013-ban visszatérnek a versenybe.

 2. Tusán avatar
  Tusán

  Az angol Wikipédia is halott ügyként kezeli a lengyel részvételt, szóval esélyes. Kár, pedig az én képzeletbeli top10-emben benne volt mind a 2010-es és 2011-es produkciójuk. Európának nincs füle, de ezt már megszokhattuk.

 3. Máté94 avatar
  Máté94

  Tusán,mi az hogy Európának nincs füle? Mindenkinek más az ízlése,és attól nem kell egyből ezt mondani mert a te kedvenc dalod szar helyen végzett.

 4. Nyee01 avatar
  Nyee01

  Mindezek ellenére egyet értek Tusánnal 😀

 5. K. Balázs avatar
  K. Balázs

  Sokszor látom hogy „Lengyelország nagyon elrontotta 2011-ben” meg hasonlókat de még mindig nem fejtettem meg hogy miért mondja ezt mindenki!

  1. Zolecs avatar
   Zolecs

   Azért mert:

   1.Ott lett volna a lehetőség hogy sorszámot válasszanak, erre a 9-es helyett az 1-est válasszák.Mert hogy milyen jó az hogy először léphetnek színpadra.
   2.Magdalénának semmi hangja nem volt, és ha volt is akkor is csak üvöltözött.A vokál meg simán lenyomta.
   3.Színpadkép megintcsak nem volt.

   Őszintén szólva én is nagyot csalódtam bennük, nagyon el lett rontva akkor.

   1. MrSilesian avatar

    Nem mellesleg olyan kameraképeket vettek fel náluk, amelyek kijelenthetjük, hogy szabályosan előnytelenek voltak. A háttértáncosok is elrontották a „koreográfiát”, és az idősebbik vokalista ki is fáradt a produkció végére. Ennek ellenére szavaztam rájuk, de nem hiszem, hogy jól tettem… :/

   2. K. Balázs avatar
    K. Balázs

    Ez igaz, volt hogy háttal állt és azt vette a kamera o.O

   3. K. Balázs avatar
    K. Balázs

    1. nem gondolom hogy a fellépés sorrendje olyan fontos lenne
    2. Igaz, tényleg nagyon gyenge volt a stúdióshoz képest
    3. nekem semmi gondom nem volt a színpadképpel 🙂

 6. Robek avatar
  Robek

  szerintem meg nagyon jó volt minden pontja
  egy dologban egyetértek: helye nem volt a döntőben

 7. Boti avatar
  Boti

  Szerintem L.o nem jol dontott hogy visszalepett.Ami a Jestem et illeti hat nem volt se jo se rossz.Elfelejtettem.Pedig szerettem a dalt de valahogy a versenyen gyengecskenek tunt.Annyira mondjuk volt helye a dontoben mint Moldovanak es nem erdemelt utolso helyet de ez van.Ettol meg 120 millio ember latta Magdalenat es igy biztos ismertebb lett.Ezt a bemutatkozasi lehetoseget egyetlen eloado es orszag sem kene kihagyja ha van esze.

 8. Máté94 avatar
  Máté94

  Még nem biztos hogy visszalépnek,de nagy rá az esély.

 9. Tusán avatar
  Tusán

  Máté94, nem Katié volt a kedvenc dalom, de mivel a nicked számai a születésed dátumát sejtetik, nem állok le veled vitatkozni.

 10. yugo avatar
  yugo

  A Lengyelek visszaléptek,a foci VB-re és az Olimpiára hivatkoznak… Itt a cikk:

  Poland: Confirmed – no participation in Baku

  TVP, the Polish national broadcaster, has confirmed and informed esctoday.com its intention and decision not to participate at the forthcoming Eurovision Song Contest in Baku. Thus Poland won’t be in Baku. The Polish broadcaster made this decision on Friday the 15th of December due to the fact that they will be busy with the coverage of 2 big events during 2012: The Euro 2012 Football Championship and the 2012 Olympic Games.
  We won’t see Poland competing at the forthcoming Eurovision Song Contest in Baku, but this doesn’t mean the country won’t be back the year after in 2013. TVP informed esctoday.com that their decision to abstain from their participation at the 2012 Eurovision edition doesn’t hamper their chances to be back in 2013, thus leaving an open door for their return.

  The Polish broadcaster is curently very busy and engrossed in the organization of the forthcoming European Football Championship 2012 which Poland will be co hosting with Ukraine next year.

  Poland debuted at the Eurovision Song Contest in 1994 with Edyta Gorniak who achieved the country’s best Eurovision placing thus achieving an honorable 2nd placing with To nie ja in Dublin.

  Off: Szerbiát Bakuban újra Željko Joksimović fogja képviselni.

 11. Levi21 avatar
  Levi21

  De jó lenne , ha egyszer a lengyelek Sylwia Grzeszczak-ot küldenék ki az Eurovízióra…