Azerbajdzsán nem spórolna senki költségével sem

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Azerbajdzsán minden álmát valóra szeretné váltani, most eldöntötték, hogy pályázni fognak a 2020-as olimpia megrendezésére. Róma, Isztambul, Madrid, Doha és Tokió van még a pályázó városok listáján. Az viszont biztos nem számíthat jó pontnak, hogy az állam visszautasította az EBU kérését a vízumok kiadásának megkönnyítése ügyében.

Az indoklás szernt elegendő nagykövetségük van Európában, ahol ezeket a dolgokat el lehet intézni. Ha a szervezőbizottság tárgyalni szeretne bizonyos feltételekről, az egyszerűsítés ügyét megfontolnánk, de egyelőre nincs szándékunkban a könnyített beutazás engedélyezése – az állam egyik képviselője szerint. Közben az azeri eurofanok azon aggódnak, hogy a moszkvai, osloi és düsszeldorfi eurovízió után egy sokkal drágább versenyt akar szervezni Azerbajdzsán a gazdasági világválság közepén. Aki május 21 és 27 között egy három csillagos szobát szeretne foglalni, annak körülbelül 1100 és 1600 euró közötti összeget kell hagynia a recepción. Erre jön még a belépők ára, amibe senki sem mer belegondolni, hogy mennyi lesz. Az azeri turisztikai szövetség elnöke elmondta, hogy a szállodaárak tartalmazni fogják a belépőket a két elődöntőre és a döntőre is, és emlékeztetett hogy a német rendezés 300 eurót kért a jegyekért, aki szállodát is foglalt, annak 1100 eurót kellett költenie szobára.

10 Comments

Nem akarok károgni, de ezek kezdenek kicsit elszállni maguktól. Ki akarna ennyit költeni egy harmadikvilágbeli országra, ahol semmi sincs? Azért ne legyenek nevetségesek és ne hasonlítsák magukat Németországhoz. Lehet, hogy nagy égés lesz ennek a nagyképűsködésnek a vége.

Szerintem pedig az alacsony elvárásokkal szemben, nagyon nagy műsort fog adni Azerbajdzsán. Remélem jövőre ilyenkor, büszkén gondolok majd a 2012-es versenyre, hogy: “Igen, ez egy jó év volt.”

Hát elég furcsa arckifejezésem volt amikor olvastam hogy már az olimpiát is ők akarják tartani 😀 de hajrá! legyen 2020-ban Bakuban az olimpia!!! 😀

Én hallottam az olimpiáról, és szurkolok nekik, hogy összejöjjön. A NOB döntését biztos befolyásolná az is 2013-ban, hogyha egy sikeres versenyt tudhatnának a hátuk mögött, és az Eurovízió tökéletes ilyen téren. És ha a tenger “közepén” megépítik a Baku Crystal Hall-t… 😀 Nekem is tetszett a Baku State Of My Mind xD

Ha véletlen 2013-ba nnekünk kell megrendezni a z Eurovíziós dalversenyt, akkor hány forintot költünk? Ja, és mi is pályázunk a 2020-as olimpiára. Jövőre ki fogja megnyerni? Lehet, hogy megint Azerbajdzsán?

Comments are closed.