Naptár

2011. augusztus
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: Ciprusi színekben Ivi Adamou

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: esctoday.com

Augusztus elején a rajongói oldalakon és blogokon jelent meg először a pletyka a fiatal énekesnő Eurovíziós indulásáról, amit a CyBC köztelevízió napokon belül meg is erősített. Ivi Adamou a görög X faktorban tűnt fel, ahol – csakúgy, mint Kati hazánkban – hatodik lett.

Mentora egy ciprusi származású zeneszerző, Giorgos Theofanous volt, aki már írt dalt az Eurovízióra: 1992-ben, 1994-ben és 2002-ben. Ezek közül legjobban a „Gimme” című szerepelt a One nevű fiúbanda előadásában – 2002-ben ők hatodik helyezést értek el. Ivi versenyszámáról és annak kiválasztásáról azonban még nem jelent meg hír.

Elsőből utolsók
Tavaly a hollandoknak nem hozott szerencsét a korai választás: ők jelentették be először, hogy a 3Js képviseli országukat, az együttes azonban utolsó lett az idei Eurovízió 43 versenyzős mezőnyében. Az első hallható dal Svájcé volt: Anna döntőbe is jutott, ott azonban a mezőny legvégére került – jobb ok híján a babonások ezt a 13-as rajtszámnak tudják be. Persze, akadnak kivételek is: a nemzeti döntők szezonját leggyakrabban az albán Festivali i Këngës nyitja, és az itt kiválasztott előadók – az idei évben történt kieséstől eltekintve – a döntőben is szépen szoktak szerepelni. Idén Ivi az első, aki biztos részvevője a fesztiválnak, de még bő háromnegyed évet kell várnunk arra, hogy megtudjuk: a nézői szavazatok és a zsűri sorrendje alapján melyik sorba áll be.

37 hozzászólás Eurovízió 2012: Ciprusi színekben Ivi Adamou

  • zsombika

    na tökre örülök:D remélem valami jó kis pörgős dallal jönnek:D
    ciprustól eddig a kedvenceim: Femme fatale és a Comme ci comme ca

  • Kitti

    eddig 29 ország erősítette meg a részvételét 2012-ben. 😀 jön San Marino is & Olaszország is.

  • Zoli

    A dalai alapján nagyon sablonos, átlagos előadónak tűnt, de kerestem néhány élő koncertfelvételt, és nagyon magabiztos a színpadon, jól mozog, sokat mosolyog, bájos, és kivételesen jól szól a hangja. Egy jó/különleges szám, és döntőesélyes lehet, hacsak nem lesz túl erős a mezőny.

  • Zolecs

    Én mindig is szerettem ciprust.És most is úgy érzem hogy szeretni fogom. Nagyon aranyos a csaj, a dalai bejönnek.

    Remélem egy görög nyelvű popdalt szánnak neki.

  • Patrik88

    megnéztem egy -két X-faktoros fellépését. sem a hangjától, sem az angoltudásától nem ájultam el, de ez ugye még javítható és ha egy jó dalt kap, simán döntős…

  • K. Balázs

    Szerintem ezen a versenyek csak angol nyelvű daloknak van esélye…. én személy szerint jónak tartom, mert valaki énekelhet nekem akármit például svédül vagy szlovákul, nem fogok egy mukott sem érteni és ha angolul sem mindent szót értek de a lényegét kiveszem!

    • ubulthebest

      Hát nekem aztán mindegy, hogy milyen nyelven énekelnek, csak jó legyen a dal. Nem is kell mindig érteni ahhoz a szöveget, hogy megszeressünk egy dalt. Én ebben az évben is örültem neki, hogy pl. a lengyel dal az eredeti nyelven került előadásra, mert úgy szerintem sokkal jobb, mint angolul.
      De több évből tudnék felhozni példákat. Bár lehet, hogy csak én vagyok ilyen, aki szereti ha nem csupa angol nyelvű dalokat hall egy ilyen versenyen. 🙂

      • K. Balázs

        😀 az lenne a legkirályabb ha mindenki magyarul énekelne 😛 akkor mindent értenénk belőle >_<

      • ubulthebest

        Azért xDDDD
        Túl nehéz a magyar nyelv ahhoz, hogy megtanulják fél év alatt a kiejtést. 😛 😀

      • Kitti

        2011 Lengyelország
        2011 Szerbia
        2010 Görögország
        2010 Szerbia
        2009 Észtország
        2010 Franciaország
        2010 Finnország
        2009 Spanyolország
        2009 Franciaország
        2007 Macedónia
        2004 Lettország
        2004 Észtország
        2005 Magyarország
        2006 Lengyelország
        2006 Horvátország
        2010 Horvátország
        2010 Szlovákia
        2008 Finnország

        Ezek saját nyelven vannak és nagyon jók . 🙂

      • Vivi

        Csatlakozom hozzád 🙂 Az én utópisztikus, naiv vágyam az, hogy énekeljen mindenki a saját nyelvén, max. csináljanak hozzá egy angol változatot, de eredeti nyelven adják elő.
        Lehet egy dal nyelve angol, ha a hangszerelés, a stílus, az énekhang csapnivaló, szóval ebből a szempontból mindegy, egy dal ne attól legyen jó mert angol nyelvű… Oké tudom, az angol egyeduralmat élvez a nyelvek között, és ami nem azon a nyelven van megírva/elénekelve/előadva, arra többnyire úgy tekintenek mint egy 20-ad rendű dologra…
        Én egyébként szeretek más nyelveket hallgatni, még ha egy szót se értek belőle 😀

        Amúgy az idei szerb dal is nagyon jó volt (számomra) és egy cseppet se vesztett az értékéből amiatt hogy nem angol volt, sőt, asszem nem is vagyok rá kíváncsi hogy hangzott volna angol nyelven, ez így volt jó 😀

      • K. Balázs

        a szerb dalnak idén szerencséje volt, de nagyrészben rossz helyezést érnek el azok a dalok amik nem angolul vannak, (szerintem soha nem nyerhetne az esc-en egy nemangol dal)

      • Mettyú.

        Akkor a Molitva igen erős kivétel. 🙂

      • K. Balázs

        hát igen xD

      • Vivi

        Szerintem ez hatalmas baj 🙁 Talán egy bizonyos mértékű nyitottság kellene más népek, kultúrák iránt, én nem elszörnyedni már az első sor után, hogy jé ez nem angol, akkor mehet is az egész a süllyesztőbe….

        Egyébként nekem minden tiszteletem azoké, akik nem hódolnak be ennek az angol mániának, és igenis mernek a saját anyanyelvükön énekelni, igazi kis színfoltok a sok angol dal között…

        És szerintem egy dal nem attól jó, hogy angol nyelvű.

      • K. Balázs

        nem azt mondtam hogy egy dal rossz ha az anyanyelven van!!! hanem azt irtam hogy akkor sokkal kevesebb esélye van az esc-en mivel itt főképp angol nyelvű dalok érnek el jó helyezést! (van kivétel)

      • Csengettyű

        Nem tudom, nekem nyelvtől független, hogy tetszik-e a dal. A saját nyelvű dal előny is lehet (szerintem a Horehronie például nem lett volna túl jó angolul), vagy hátrány (Mojot svet angol részei). Ha az eredeti dal angolul van, akkor oké, de ha más nyelven, akkor ne fordítgassák angolra (például a Vrag naj vzame angol változata (Heavy weather) egyértelműen nincs olyan jó, mint az eredeti).
        Különösebben nincs bajom az angollal, de tudok örülni az anyanyelvű daloknak is. Például szerintem a We could be the same kifejezetten érdekes lett volna törökül, mert az szép nyelv (arról nem is beszélve, hogy az együttes többi dala nem angolul van…). Vagy azt is említhetném, hogy nagyon örülnék, ha végre felbukkana egy svéd nyelvű dal az Eurovízión 🙂
        Ha jövőre Ciprus görög nyelvű dallal indulna, mint sokszor teszik, annak is örülnék, főleg, hogy a görögök előszeretettel küldenek angol dalokat.
        Hm… azt hiszem, most fogom be, elég hosszú lett ez így is. 😀

  • Patrik88

    Szerintem kéne küldeni egy spanyol vagy orosz nyelvű dalt is, vagy egy olyan dalt, amiben nem csak 2-3 mondat francia. Ezeket a nyelveket, meg az olasz értik még sokan az angol nyelv mellett Európában, és még kuriózum is lenne olyan szempontból, hogy nem angol. Ugyanakkor azt is meg kell nézni, hogy milyen egy nyelv: németül vagy hollandul nem tudok elképzelni, egy gyors pörgős popdalt, ahogy szerintem a spanyolok vagy portugálok sem fognak hadrockot küldeni, mert egyszerűen nem ideális a nyelvük hozzá. Ebből a szempontból mi szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a nyelvünk sok mindent „elbír” ilyen szempontból.

  • Zoli

    Most olvastam, hogy többek között a tavalyi ciprusi dal szerzőjét is fölkérték, hogy írjon Ivinek egy dalt a nemzeti döntőre. Azt mondta, hogy stílusilag semmi köze nincs a San angelos s’agapisához, valami táncolós dal lesz. Igazából ennek semmi jelentősége, de azért gondoltam, megosztom. Minden esetre úgy látszik, hogy Ciprus 2012-ben nagyon jellegtelen produkciót fog felmutatni:(

    • Viktória

      Mikor nem?

      2004-ben produkálták a legjobb eredményüket,utána meg küldték a rosszabbnál rosszabb számokat.

      • Zoli

        Hát, azért rosszak nem voltak azok a számok (főleg nem 2008♥), de még ha ezt a jelzőt rájuk is erőltethetem, jellegtelennek semmiképp sem nevezném őket. Ez viszont az lesz. Totál sablon előadó, meg valami középszerű tucatdal.

  • Zolecs

    Uhh! Hallottátok a Sose Me című dalát?

    http://www.youtube.com/watch?v=nOvpSU0y6NI

    Ez veszett jóóó! Kár hogy nem ezzel megy 😀

  • Zoli

    http://esctoday.com/news/read/17616
    Egy baromi tartalmas cikk, tele új és érdekes információkkal!