Naptár

2011. augusztus
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: EBU delegáció érkezik holnap Bakuba

Tudósító: Klész Imre
Forrás: escdaily.com

A 2012-es Eurovíziónak otthont adó Bakuba utazik holnap az EBU delegációja, hogy találkozzon a versenyt rendező İctimai tévétársaság képviselőivel, ahol meg fognak vitatni minden olyan kérdést, ami garantálja a verseny sikeres lebonyolítását.

Ismail Omarov, az azeri köztelevízió képviselője elmondta, hogy „a 2012-es Eurovízióval kapcsolatos kérdéseket fogunk megvitatni Bakker úrral”, azaz Sietse Bakkerrel, az Eurovízió versenyfelügyelőjével. Múlt héten több helyi újságban is megjelent, hogy lerakták az alapjait a „Baku Koncert Arénának”, ami közel esik a Nemzeti Zászló térhez. Bakker pedig néhány napja azt nyilatkozta a belgovision.com-nak, hogy az EBU-nak szüksége van egy B tervre is, vagyis meg kell nevezni egy már létező helyszínt arra az esetre, ha az új aréna nem készülne el időre. Már csak 40 hét van hátra a következő Eurovízióig, és ráadásul 1 hónap szükséges ahhoz, hogy a technikusok felépítsék a színpadot, és elhelyezzék a reflektorokat.

11 hozzászólás Eurovízió 2012: EBU delegáció érkezik holnap Bakuba

 • Ezek szerint megint „holnap” fog menni Mr. Bakker Bakuba? Mert augusztus 8-án az escdaily.com is azt írta, hogy holnap 🙂 Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége. Remélem a külföldi oldalak által gerjesztett pletykák, miszerint a RAI, vagy az SVT veszi át a rendező szerepét, csak kacsa!

 • Viktória

  Akik szerintem jó ESC-et tudnának csinálni:
  Azerbajdzsán,Franciaország,Spanyolország,Norvégia,Németország,Svájc,Egyesült Királyság,Oroszország,Finnország,Svédország,Belgium,Hollandia

  Kíváncsi lennék egy:
  Izlandi,Szlovák,Román,Szlovén,Bolgár,Albán,Lengyel & Magyar rendezésre.

  2006-os athéni verseny színpada nem tetszett.

 • Az ebu.ch szerint 31-én lesz találkozó Bakuban!

 • Robek

  miért rendezne jobb vagy rosszabb ESC-et egyik vagy a másik ország? Hiszen ez egy team munka Svéd-Német-Angol kooprodukció. Lehetne akár Afganisztánban is , akkor is jó lenne, csak a helyszínt és az önkénteseket kell biztosítani no és a személyzete. Ami pedig a színpadokat illeti, nekem azok tetszenek ahol valami jellegzeteset tudnak megmutatni (dalokban is) Így a két legjobb színpad 2006 és 2008. 2006 egy görög amfiteátrumot mintázott, 2008-ban pedig a Duna és a Száva folyók találkozását Belgrádnál a szigettel, ez utóbbi maga a színpad volt.

 • tilla77

  A 2006-os nekem is kedvencem, az idei gigantikus extrák nélkül, a tavalyi semmilyen, a moszkvai monumentális, ezért a lényeg elveszett, de az sem rossz, a belgrádi kifejezett és belgrádhoz kötött, nekem még a finn verseny színpadképe is tetszett, bár mai fejjel azt már tovább vinném.
  Azt gondolom bárki meg tud egy ilyen versenyt rendezni, a kérdés milyen szinten, a norvégok visszafogottan, a németek mindent beleadva csinálták. Szerintem a kettő közé kell a rendezőnek beékelni magát. Abban nem hiszek, hogy Baku ennyi idő alatt bármit is felépít. Abban sem, hogy bármelyik ország egyszer csak azt mondja, akkor én rendezem. Ez minimálisan 1 hónap felkészülés, épitkezés, stb. Ahogy Robek is írta, a kooprodukció pedig majd minden évben ugyanaz. Nyílván, aki egy Melodifestivalent megrendez, annak ez könnyebb lenne, de a sanremoi fesztival és az eurovizió között azért vannak különbségek. Mi is meg tudnánk rendezni egy ilyet, bár nem tudom, hogy mely két-három műsorvezetőt raknám ki a színpadra….legyen csak bakuban, meg fogják oldani…