Eurovízió 2012: Befejeződött az EBU bakui látogatása

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com

Jan Ola Sand főellenőr és Sietse Bakker versenyellenőr találkozott a 2012-es Eurovíziót rendező ITV főigazgatójával, Ismayil Omarovval, hogy megvitassanak a verseny rendezésével kapcsolatos fontos kérdéseket.

Ahogy előzetesen megtudtuk, a verseny helyszínéül szolgáló más létesítmény megnevezése is a prioritások között volt. A főellenőr nyilatkozata szerint több csarnokot is megtekintettek Bakuban, ezeket egyenként értékelték és felírták az esetleges alternatív helyszínek listájára. Mindkét EBU ellenőr elismerően nyilatkozott az Ictimai TV előkészületi munkájával kapcsolatban, melyek biztató jelek arra, hogy kiváló rendezést láthat a közönség jövőre. A jegyárak meghatározása is egy fontos pont: a verseny elérhetőségét nemcsak azoknak kell lehetővé tenni, akik jó szociális körülmények között élnek, hiszen nemcsak nekik szól az Eurovízió. Ezt a szempontot is figyelembe kell venni, mielőtt a köztelevízió dönt a jegyárakról.

Comments

15 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2012: Befejeződött az EBU bakui látogatása” bejegyzéshez

 1. K. Balázs avatar
  K. Balázs

  😀 reméltem hogy tényleg Bakuban fogják tartani, ha már egyszer nyertek akkor tartsák ők!

 2. melodifestivalen avatar
  melodifestivalen

  szerintem az egyik legjobb eurovizio lesz! annyira megakarjak mutatni annyira szeretnenk es meg a penzt sem sajnaljak! lehet hogy nem lesznek nyeresegesek de szerintem lesza***k! ugyhogy en bizom bennuk! :d

 3. zsoca avatar
  zsoca

  Én meg csodálkozom, hogy „A főellenőr nyilatkozata szerint több csarnokot is megtekintettek Bakuban, ezeket egyenként értékelték és felírták az esetleges alternatív helyszínek listájára.”- hiszen ódákat zengett a drága miniszterük, hogy 100 millárdokat fognak költeni az Esc-re, (minden idők legnagyobb költségvetésével), hát hol az új grandiózus stadion? A giga létesítmények? Az óriási promóció? Stb.. Hát ami a Bakui cikkekből kiderül, vagy látszik, az az, hogy örülnek ha megrendezik valahogy…

  1. Serinon avatar
   Serinon

   A másik cikkben benne volt, hogy építenek egyet, az alapkőletétel meg is volt. Viszont az EBU-nak szüksége van egy „B” tervre, arra az esetre, ha az vmi miatt nem készülne el. Ezért tekintettek meg más „alternatív” helyszíneket.

  2. Csengettyű avatar
   Csengettyű

   Hogy hol van a stadion? Éppen építik 😀

   1. MrSilesian avatar

    A Nemzeti Zászló téren, a Kaszpi-tenger partján. A YouTube-on „Danny Star Arena” néven lehet rátalálni. Azt nem tudom, hogy valójában is úgy fog e kinézni, de nagy rá a valószínűség 😉

   2. Csengettyű avatar
    Csengettyű

    Ez szép és jó, csak készüljön is el…

 4. tilla77 avatar
  tilla77

  the dany star stadium

 5. tilla77 avatar
  tilla77

  a b terv azért kell, mert szerintem az ebu is kizártnak tart egy ekkora létesitmény 6-8 hónap alatt történő felépítését
  csodák nincsenek

  1. K. Balázs avatar
   K. Balázs

   hát… én nem hallottam még az azerbajdzsáni építészetről de az is elég nagy dolog volt hogy 2011-ben egy foci stadionból egy ilyen király színpadot tudtak felépíteni! (egyik legjobb színpad az esc történetében szerintem)

 6. K. Balázs avatar
  K. Balázs

  rágoogléztam és nagyon jónak tűnik… bár én sem hiszem hogy kész lesz, várjuk a B terv bejelentését 😀 de lehet hogy csak azért mondom hogy nincs sok esély mert a Magyarok építkezési gyorsaságából indulok ki, hajrá Azerbajdzsán!!

 7. tilla77 avatar
  tilla77

  A németek kész termékkel terveztek, úgy könnyebb, azt gondolom, ha mi rendeznénk, nálunk sem lenne túl sok alternativa…de azt kell ilyenkor beosztani, ami van…és nem ami lehet, és igen a magyar tempó lehet, hogy nem olyan, mint az azeri…azer lehet, hogy ők tudják…

 8. Lali avatar
  Lali

  Igaz régi hír, de azért kíváncsi lennék Azerbajdzsán sportéletére, ha még egy valamire való arénájuk sincs. Mi sem ugrálhatunk, de azért ott a Papp László végső esetre, igaz, nem olyan gigantikus, mint Moszkvában. De Bakunak még ilyenje sincs? Szerintem kicsit túlszámolták magukat, de sok szerencsét a felépítéshez. Ha ennyi pénz van, eddig miért nem építettek?

  1. Viktória avatar
   Viktória

   Jobban kedvelik a szabadteret. 🙂

 9. Star avatar

  Friss!!!

  Ismét szóba került hogy jövőre a Loudbankcoast induljon az esc2012őn! 2010ben jelölt volt de mégsem jutottak ki….