Naptár

2011. június
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ESC Hungary 6. rajongói találkozó

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Idén hatodik alkalommal szervezünk rajongói találkozót, viszont első alkalommal lesz Budapesten kívüli helyszínen, ezúttal Debrecenben. A hozzászólásokból jól ismert emberekkel és más rajongókkal, olvasóinkkal lehet végre személyesen találkozni, és beszélgetni olyan dolgokról, amikről talán máskor sosincs lehetőség. Barátságok is köttethetnek ilyenkor, feltéve ha teljes lesz az egyet értés abban, hogy melyik dalnak kellett volna megnyernie az idei versenyt!

A kötelező program a következő képpen alakul: találkozás július 2-án szombaton 11:00-kor Debrecenben. A fő gyülekezési pont a Nagytemplom előtt lesz, de a vonattal érkezőket is várni fogjuk a jegypénztárak előtt. A két csapat körülbelül fél óra múlva fog összetalálkozni, és kiválasztunk az időjárási viszonyoknak megfelelő teraszt, ahol meg tudjuk beszélni az elmúlt versenyeket. Lesz játék, szavazás az idei dalokról, düsseldorfi élménybeszámoló, bemutató az idei év reklámajándékairól, és egy kedvenc téma: kinek melyik év volt az első Eurovíziója?

A találkozó hossza nincs kőbe vésve, elvileg 15 órára már mindenki kellően éhes lesz ahhoz, ebéd után nézzünk.

Bárki aki szeretne jönni, külön meghívó nélkül is csatlakozhat hozzánk! Tehát most szombaton 11:00-kor gyülekező a Nagytemplom előtt és a Nagyállomás jegypénztárainál!

55 hozzászólás ESC Hungary 6. rajongói találkozó

  • Zsolesz

    http://www.youtube.com/watch?v=FWRazJSlIv4

    Az MTV-nek ezt el kellene küldenie JESC-re! Szerintem szivesen látnának egy uj országot! És ez a dal nagyon jó! 🙂

  • Levi21

    Szerintem akárki indulhatna a JESC-re Magyarországról , de valakinek kéne már indulnia.

    (Én 10 éves vagyok , mondjuk ez csak annyit jelent , hogy akár én is indulhatnék a JESC-en.)

  • Máté M

    Csak nagy promót kellene neki csinálni, mivel még sosem vett részt Magyarország azon a versenyen. A blokkszavazás fogalma, amivel sokan most találkoztak először az Eurovízión májusban, az a JESC-hez képest semmi sem volt, ugyanis itt elég kevesen vesznek részt, és akik részt vesznek, azok túlnyomó többségében kelet-európai országok… Így meg már érthető az is, hogy az a verseny is csak a botrányokat szülné 🙁

  • Robek

    hol volt idén blokk szavazás???

    • MrSilesian

      Skandináviában, Kelet-Európában, a volt jugoszláv köztársaságokban… ha nem is a 12 pont ment mindig a szomszédnak, de jelentős mennyiségű pont ment oda vissza számos helyen; csak a szokásos: Románia–Moldova (oda-vissza); Ciprus–Görögország …

    • Robek

      Jajjjjj! Uggggyan mááár! Ezek hülyeségek! Az nem lenne baj, ha minden szomszédunk ránk dobálná a 10-12 pontokat? Csak egy kis gondolkodás kéne ahoz, hogy meg értsük azt, hogy miért van ez így! Én is szívesebben adok a rokonomnak és a szomszédomnak bármit , mint a Mucsaröcsögén élő idegennek. A végeredményen pedig mint láttuk a Portugáliától Spanyolországnak adott 12 pont semmit nem jelntett!
      Így volt jó ahogy volt. A végeredmény majdnem jó volt. Az első helyezett dal, mint produkció tökéletes volt! Ruhák, koreográfia, színpadkép, stb. Igaz, nem őket tettem volna első helyre , hanem Olaszországot, mert olyan dallal lépett közönség elé amit nem igazán mernek bevállalni az előadók. Sokaknak nehezen emészthető. Számomra a Lordi is nehezen emészthető volt, sőt döbbenet! Szóval! A blokk szavazás csak egy felfújt lufi! Fordítsuk meg a pont bemondást! Csak az 1,2 és 3 pontot mondják be…. nooos?…ugye már nem is érződik a blokk szavazás!:)

      • MrSilesian

        Hát igen, úgy kevésbé érződne, de én nem mondom, hogy csalódott lennék, mert imádom az azeri duót, és az esélyesek között én is boldogan mondtam ki, hogy de jó lenne, ha ők nyernének. Olaszországot is megszerettem. Én amit leírtam az mind csak egy Euovízióval májusonként találkozó, laikus ember véleménye lehet, nem az enyém…

      • Robek

        Hát ennek igazán örülök! Sajnos, kevesen értékelik az olasz dalt.

  • Én ott leszek 🙂 sok 17 éves szokott lenni ? 😀

  • Attila

    Szolgálati közlemény: aki tud, hozzon magával íróeszközt, mert az egyik játékhoz szükség lesz rá.

  • Robek

    m_sandor! nem csak 17 évesek hanem fiatalabbak is szoktak lenni és idősebbek is. Az eddigi legfiatalabb még 2 éves em volt a tavalyi találkozón 🙂 Rajtad kívül 1db 17 éves és 1 db 19 éves biztos ott lesz! Bőbvebb információ a helyszínen.

    Attila! Az íróeszköz bár milyen lehet vagy előnyt jelent ha valakinek ESC-es golyóstolla van, esetleg Csézy-s? Hm? 🙂

  • Attila

    Robek, az íróeszköz bármilyen lehet, de természetesen az ESC-es vagy Csézy-s golyóstollal rendelkezők előnyt élveznek a játék értékelésénél. 🙂

  • msz

    Debrecenben lesz???? Minek ott? Mért nem lehetne Budapesten? Az közel van hozzám is… Na mindegy, én még csak 12 vagyok úgyhogy úgyse tudnék elmenni. Talán majd jövőre. Vagy két év múlva.

  • Mr.Eurovision

    Sajnálom, de Debrecen egy kicsit kiesik a vonzáskörzetemből! Nekem is Budapest lenne jobb! Amúgy meg szombaton a kórussal megyek fellépni Kehidakustányba! Jó szórakozást a résztvevőknek!

  • rocknish

    Hát majd talán a következőre. Jó lenne már egyre elmenni 🙂

  • Vivi

    20 éven felüliek szoktak lenni azért? :O nem is tudtam hogy ilyen fiatalokkal vagyok itt körülvéve…. 🙂

    Amúgy nem tudom mi a baj Debrecennel, nem mindenkinek Bp. van közelebb és nem is csak abból áll az ország. Nekem spec. Debrecen feleannyi távolságra sincs mint Bp.

  • Csengettyű

    Ajj… olyan kár, hogy nem mehetek, pedig Debrecen nekem is sokkal közelebb van. Na, majd jövőre, vagy utána…

  • Nyee

    Robi:vagy kifelejtettél vagy még mindig nemtod h húsz éves vagyok:Damennyiben nem így van bocsánat!:D

  • Robek

    Nyee!bocsi…úgy emlékeztem, hogy 19 vagyol.
    Vivi! igen vannak 20 éven felüliek is, sőt 30 éven túliak is.

    Kifogásnak helye nincs! Aki akar eljön!

  • Nyee

    blokkszavazáést meg mint tényt fenntartom.A mostani találkozóra sajnos nem tudok készíteni táblázatot.Ami meg érdekes,hogy amit leírtál Robi egy az egyben az a blokkszavazás,hogy a messze élő ismeretlennek nehezebben adok pontot(amit abszolút nem értek).Ennek a kiküszöbölésére lenne jó a szakmai zsűri,feltéve h ott olyan emberek ülnek akik értenek vmicskét a zenéhez.Az azeri duóhoz annyit,h mint produkció tényleg jó volt,hangilag viszont nagyon egysíkú és hamis.De ezekről a dolgokról azt hiszem élőben is elbeszélgetünk majdan…csak most a mikológia nem köt le annyira h erre ne reagáltam volna.

  • Robek

    Ja! Számít a kor? 🙂 Mind egy korúak vagyunk 🙂

  • Robek

    No, igen!
    Az előadók több mint 90%-t ki kéne zárni a versenyből, ha azt nézem, hogy hangilag mit produkálnak. DE! Az is igaz és tény, hogy ott Düsseldorfban az arénában minden, hangsúlyozom, hogy MINDEN előadó ének hangja tökéletes volt, kivéve San MArino. Itthon DVD-ről megnézve pedig egyik szörnyűbb éneket produkált mint a másik! Ausztria, Szlovénia, Szerbia, Cyprus és Evelina Szásenkó volt jó. Miért van ez? Hihetetlen az eltérés. Kár volt megnéznem DVD-n, inkább az időt kellet volna visszatekerni újra és újra 🙂

    • Mettyú.

      Szerintem a máltai versenyző hozta a leginkább a stúdiós verziót hangilag, persze a szerb, litván, osztrák és szlovén versenyző is szépen énekeltek, valamint a grúz lány tetszett még nagyon. Nekem éppenséggel Kati is tetszett, és bár tudom, hogy hangilag hagyott maga után némi kívánnivalót, de nekem akkor is nagyon tetszett.
      Akik kevésbé tudták hangilag oda tenni magukat azok közé én a briteket, a horvátokat fehéroroszokat, a svédeket és lengyeleket ( 🙁 ) valamint san marinoi és azeri versenyzőket sorolnám.

  • Levi21

    Először megmutatják a jó , stúdiós verziót , utána meg az igazit , ami legtöbb esetben béna.

  • Mr.Eurovision

    A JESC-re szerintem lazán indulhatna a Patai Anna (Megasztár 5.) vagy Danis Elza (Megasztár 4.-5.).

  • Robek

    Szerintem jobb lenne kihagyni ezt a pedofíliával átitatott szörnyűséget…
    Amit ez a műsor kapni a hazai médiában, ajajajjj

  • Máté94

    JESC-en ne is induljunk soha.ESC-en viszont minden évben.

  • Dorka

    Sajnos ezen most nem tudok részt venni, mert Debrecen most eléggé kiesik (Pest vagy Balaton környéke jobb lett volna), de majd jövőre jövök én is :).

  • tacom

    Tegnap megvolt a találkozó. Nagyon örültem az új embereknek.(Remélem, kedvet kaptatok hozzá, hogy máskor is csatlakozzatok!) A régi barátokkal legalább olyan jó volt újra összefutni. Kár, hogy rossz volt az idő. Attilának külön köszönet a játékokért, egy kaktusz kijárt volna érte…:)
    Sok mindent megvitattunk, bár mint máskor, most is úgy érzem, igazából csak egy töredékét az egész témának.

    U.i.: Hadd árulkodjak: tegnap este például kiderült, hogy van olyan ember, akinek a 2005-ös ukrán dal nagggyon tetszik! (Kikerekedő szemek – kérdőjelek a homlokon – áll leesve szmájli)

    • Máté94

      Nekem is tetszik a 2005-ös ukrán dal. 😀

    • MrSilesian

      Én is részt vettem a találkozón öcsém kíséretében, és elmondhatom, hogy mint „debütálók” eszméletlen jó hangulatban voltunk, még ha csak a találkozó első töredékén voltunk ott. Megismerkedhettünk számos magyar rajongókkal, tesztben mérhettük össze Eurovízióhoz való hozzáértésünket/kevésbé hozzáértésünket 😀 Lásd.: a kaktusz, vagy a 130-valamennyi „La” xD Örülök, hogy megnyerhettem a dalfelismerő játék fődíjait, és ezúttal is köszönöm 🙂 A póló pont a méretem, szóval minden klappol, és még egyszer tökéletes volt, és köszönjük. Jövőre (remélem) ismét találkozunk. Az újrapontozás végeredményét, és a koncert élményeit remélem majd megkapjuk valamilyen cikk formájában 😉

    • Erzsi

      Kitalálom… A Zolinak. Annak van olyan különös ízlése. 12 pont Moldovának. ?????

  • Attila

    Örülök, hogy tetszettek a játékok, a kaktuszt jövőre köszönettel elfogadom. 🙂 Szerintem is jó, hogy a régi ismerősök mellett új rajongókkal is találkozhattunk, külön elismerés azoknak, akik vállalták a hosszú utazást és az ország másik feléből eljöttek Debrecenbe. Ha jól számoltunk, a mostani találkozón voltunk eddig a legtöbben, remélhetőleg jövőre még ennél is többen leszünk.

  • Zoli

    Én is mindenkinek köszönök mindent (külön köszönet Iminek a szállásért, Robinak a rengeteg segítségért, navigálásért, Attilának a fuvarért és a játékokért, …)! Jó volt látni titeket, és egyre inkább érzem, hogy helyem van ebben a társaságban:) Élveztem! Már nagyon várom a 2012-est!! Muszáj egyáltalán odáig várni?

    • Erzsi

      Nem, nem muszáj. Például, ha lesz nemzeti döntő, biztosan besírjuk magunkat valahogy. Bár az idén elbénáztuk a szlovén kirándulást, de hátha jövőre szervezettebbek leszünk és elmegyünk valamelyik szomszédos ország nemzeti döntőjére, oda is jöhetsz velünk. Van egy bérelt helyed a csapatban. Csak az anyut kell megdolgoznod …

  • Azon gondolkoztam hogy írok egy külön cikket a rajongói mítingünkről, de közben rábukkkantam néhány friss dalra és nem akarom róla elvenni a figyelmet. Így írok ide 🙂
    Nos, nem volt jó idő a tegnapi találkozóra, mert sokat esett az eső. A toronymászás elmaradt, katonák voltak a Főtéren de katonazenekar nem (az eső a Katonazenekari fesztivál számításait is keresztbe húzta). A kezdés is jócskán csúszott, de végül 12 óra körül megtaláltuk a megfelelő kávézót a Hal közben, majd az állomásra is befutott a vonat és nekikezdtünk az idei találkozónak. 12 lett a debreceni létszám, ami átlagon felülinek mondható, így helyes döntés volt utólag is, hogy Debrecenben tartottuk meg az ideit. A bemutatkozás és italrendelés közben a Düsseldorfból begyűjtött mindenféle trófeák körbeadása következett, melyek közül egy ajándék hátizsák Lufthansa promóciós ajándékokkal és Wolf Kati pólóval fődíjként lett átadva annak, aki az Eurovízió totóban és a magyar szövegen alapuló dalfelismerő játékban a legjobb eredményt érte el. Az élő replay contesten megint Magyarország győzedelmeskedett, de ha a hazaszavazást figyelmen kívül hagyjuk, akkor Svédország lett az első, Szlovénia a második és Bosznia-Hercegovina a harmadik.
    Előkerült az idei év kedvenc témája: Magyarország 22. helyezése a döntőn.
    Igazából arra jutottunk, hogy a színpadi produkció és a giccses ledfények rontották le a tetszési indexünket. A legnagyobb rejtélye és kérdése a produkciónak az volt, hogy a felismerhetetlenségig alakult át a koreográfia Düsseldorfban ahhoz képest, mint amit a sajtó képviselői is láthattak a legendás „diszkógömb-lerúgós” eseményen a táncteremben. Az elméletünk szerint túl sok szakember akarta érvényesíteni a véleményét, így végül az eredeti koncepcióból az ötletbörze miatt az lett, amit láthattunk végül. Most jut eszembe, hogy a magyar dalbemutatós sajtótájékoztatókon kívül sosem adta elő Kati a dalt profi televíziós körülmények között, amit sok külföldi rajongó is furcsállt. Egy másik most eszembe jutó gondolat: ha a következő versenyzőnk köréből valaki azt mondja ismét az Eurovízióra, hogy ez elsősorban a dalok versenye, az a tűzzel játszik. Ezt a tételt ugyanis nem lehet elmondani a több millióra tehető nézőközönségnek. Próbáljuk évek óta megfejteni az Eurovízió titkát, de annyi biztos, ha külön életet él a színpadon az énekes, a háttértáncosok, és a zene, az nem fog jól mutatni a képernyőn ezután sem. A tegnap esti afterparty-n a 2005-ös Eurovíziót is néztük, és azon gondolkoztunk, hogy Helena Paparizou győztes dalát tananyagként lehetne feladni a következő versenyzőnknek.
    Visszatérve a találkozóra, nagyon szoros volt a programunk, mert egy falunapra voltunk hivatalosak, ahol Wolf Kati is fellépett. Itt már kezdett morzsolódni a csapat, mert nem fért bele mindenki idejébe az 1 órás autós túra, így 8-an maradtunk. Az időjárás nem volt kegyes, esett az eső a Cserháti dalok alatt, de a „Szerelem miért múlsz?”-ra végre kisütött a nap. Kati végtelenül kedves volt, sok gyereket a színpadra hívott hogy ne ázzanak, végül jól sült el ez a dolog mert sok háttérvokálosra tett szert így. Egy gyors közös fotóra még volt idő, majd a polgárőrök jóvoltából sikerült kimenekíteni őket a tömegből és mentek tovább a következő fellépésre. Mi pedig visszavonultunk a sátorba, ahol az aznapi főzőverseny 3. helyezett csülökpörköltje várt minket kovászos uborkával.
    Utána rohanás vissza Debrecenbe, újabb rajongótól búcsúztunk az állomáson, a többiekkel pedig hazajöttünk versenyt elemezni. Az Eurovízió 2005-ös és 2003-as döntője volt a menü. Az ilyen közös nézésekben az a jó, hogy valaki mindig talál valami érdekes apróságot, amit esetleg a többiek nem vesznek észre. Jókat mulattunk egymás ízlésficamán, közben fogyott a bor is. Hajnal 1 után már mindenki kezdett álmos lenni, így mindenki megkereste a maga ágyát, valakié 2,5 kilométerre volt 🙂 Másnap, ehh azaz aznap reggel a reggeli után útnak indultak az utolsó vendégek is Budapestre, Kaposvárra és Páprádra. Nagyon jó volt ez a hosszúra nyúlt szombat, remélem a többiek is jól érezték magukat. Elnézést utólag is a Kati-túrán tapasztalható esőért, sárért, és az erős pálinkáért. Bár utóbbit dicsérték azok, akik itták 😉 Ja és a városok felsorolásából nem maradhat ki Balkány, Balmazújváros és Hajdúböszörmény sem, köszönjük hogy onnan is eljöttetek és megismerhettünk titeket!

    • MrSilesian

      Köszönjük ezt szép átfogó, teljes élménybeszámolót is, így legalább megtudtuk, hogy miről maradtunk ki, de jövőre úgy intézzük/intézem a dolgaimat, hogy teljesen ott tudjunk maradni. Egy élmény volt megismerni titeket 😉

  • Remélem jövőre én is el tudok menni, biztos nagyon jó volt 🙂

  • Fabiana

    Biztos jó lehetett, remélem én is eljutok egyszer egy ilyen találkozóra. 🙂 De még jobb lenne, ha Budapesten egy saját ESC rendezés keretében kerülne ilyenre sor. 😉