Naptár

2011. június
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

2012-től csak az utolsó dal után nyílnak meg a vonalak

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: eurovision.tv

Az Eurovíziós Dalverseny irányítói a Referencia Csoport múlt heti találkozóján döntöttek arról, hogy visszahozzák azt a szavazási rendszert, mely szerint a nézők csak az utolsó dal elhangzása után adhatják le a szavazataikat. 2010-től a műsor egész ideje alatt lehetett szavazni, de a nézők többsége csak az összes dal meghallgatása után döntött. A rendszer eltörlése mellett szól az is, hogy a telefonszámokat mutató grafika elfoglalja a képernyő negyedét.

Habár a mostani rendszer tavaly és idén sem részesítette előnyben a mezőny elején elhangzó dalokat, az EBU a régi rendszer visszahozásával arra ösztönzi a nézőket, hogy igazságosabban, az összes dal meghallgatása után szavazzanak. A szavazási idő hosszát később állapítják meg.
Közben a jövő évi házigazdákkal, az azerbajdzsáni televízióval is megkezdődtek a tárgyalások. Megkapták a szükséges intézkedések listáját, amely magába foglalja például az infrastruktúra fejlesztését és az emberi jogok biztosítását. Az EBU azt kérte Azerbajdzsántól, hogy az újságíróknak és a jeggyel rendelkezőknek biztosítsanak egyszerűbb vízumeljárást.
A verseny helyszínéről még nem született döntés, várhatóan augusztusban dől el, hogy egy meglévő stadionban vagy egy új arénában tartják-e a dalversenyt.

34 hozzászólás 2012-től csak az utolsó dal után nyílnak meg a vonalak

 • MrSilesian

  Szerintem hülyeség volt eltörölni… :S Nekem tetszett, hogy ki volt írva műsor közben is a telefonszám, mert az lehet, hogy pont egy olyan részt mutatott a dalból, ami másokat „megfog”. Így a grafika is egy kicsit uncsi lesz :S És arról nem lehet tudni valamit, hogy a belső kiválasztást tényleg eltörölték, vagy pedig az oiko megint gyártott egy álhírt?

 • tilla77

  Mivel korlátozott a műsoridő, ezért max 30perc lehet a szavazási idő, de inkább a 15-20 a befutó, amúgy szerintem bőven elég, igaz ugyan, hogy ez bevételi forrás is…de igazságosabb így,mintha már az elejétől szavaznának arra, akit még nem is láttak. Mindenesetre okoskodni kell, mert a 180 perces műsor így hosszabb lehet.

 • MrSilesian

  Szerintem ha már annyira tényleg a show-elemekre akarnak rámenni, akkor a telefonszámot a képeslap alatt is mutathatták volna… nem?

 • Zolecs

  Ennek nagyon örülök. Engem kimondottan irritált hogy a fél képernyőt elfoglalták a böszme telefonszámok. Sokkal igazságosabb lesz így, bár azt megintcsak nem hinném h jövőre alacsony sorszámú fog nyerni.

  Én inkább még azon variálnék hogy:
  – big5 ne legyen biztos döntős
  – a telefonszám végén a kód 10-től kezdődjön. (ugye mert sokan elfelejtik odanyomni a 0-át)
  – 15 ország legyen a döntőben

  ezekkel ki lehetne küszöbölni ezt a sorszám problémát.

 • tilla77

  Zolecs…akkor a 2 elődöntő nem lenne elég, illetve nem érné meg részt venni, hogy 43-ból 15…uh ezt szerintem felejtsük is el
  azért ez a pénzről is szól

 • Fabiana

  OFF kérdés: Valaki vágja, hogy hogy is jött ki a kombinált (zsűri + televoting) eredmény? pl. Magyarországnál hogy lett a 64 pont televotingból és 60 pont zsűri szavazatból 53 pont a kombinált?

  • zolitt

   valószínű úgy, hogy pl a németeknél a zsűri 3 pontot adott Katinak, a Közönség 0 pontot. kombináltban el is veszett az a 3 pont.

   Szerintem ilyesmi lehetett benne… De nem tudom.

   • Serinon

    Pontosan így történhetett meg! 😀

   • Máté94

    és ahol a nézők és a zsűri sem adott pontot?na ott hogy volt?ha ennyire tudod.

   • Itt egy példa:

    Televoting:
    Magyarország 12 pont
    Oroszország 10 pont
    Németország 8 pont
    Szlovákia 7 pont
    Románia 6 pont
    Szlovénia 5 pont
    Macedónia 4 pont
    Ausztria 3 pont
    Szerbia 2 pont
    Svédország 1 pont

    Zsűri:
    Magyarország 12 pont
    Németország 10 pont
    Oroszország 8 pont
    Ausztria 7 pont
    Szlovénia 6 pont
    Svájc 5 pont
    Svédország 4 pont
    Románia 3 pont
    Bosznia 2 pont
    Norvégia 1 pont

    Összeadva a televoting és zsűri-pontokat:
    Magyarország 24 pont
    Oroszország 18 pont
    Németország 18 pont
    Szlovénia 11 pont
    Ausztria 10 pont
    Románia 9 pont
    Szlovákia 7 pont
    Svájc 5 pont
    Svédország 5 pont
    Macedónia 4 pont
    Szerbia 2 pont
    Bosznia 2 pont
    Norvégia 1 pont

    Átszámítva 12-pontos rendszerre, egyenlőség esetén az kap több pontot, akinek a televoting-pontja magasabb:
    Magyarország 12 pont
    Oroszország 10 pont
    Németország 8 pont
    Szlovénia 7 pont
    Ausztria 6 pont
    Románia 5 pont
    Szlovákia 4 pont
    Svájc 3 pont
    Svédország 2 pont
    Macedónia 1 pont
    ——————
    Szerbia 0 pont
    Bosznia 0 pont
    Norvégia 0 pont

    Remélem így érthető 🙂

  • Fabiana

   Bálint, köszi. 🙂 Országonkénti lebontásban ez így érthető, csak ha jól gondolkodom, akkor az a bibi, hogy ugye az országonkénti televotingok eredményét még tudjuk is, viszont az országonkénti zsűri eredményeket ugye nem hozták nyilvánosságra, talán csak 5 ország… Vagyis annak a 64 meg 60 pontnak számolásügyileg tulajdonképpen semmi jelentősége.

   • Valóban nincs jelentősége, mert országonként összekombinálva teljesen más eredmény jöhet és jött is ki. Az csak egy érdekes statisztika, hogy mi lett volna, ha csak a nézők vagy csak a zsűrik szavaznak.

 • Zsolti

  Szerintem a visszaállítással igazságosabb.

 • tilla77

  Igen, nem összeadódott és átlagolt pont volt, a közönség pontszáma erősebb nem?

 • Nyee

  Máté 94 kifejtenéd az utolsó mondatodat?Biztos valami jóra gondolsz,de így nem teljesen értem…

 • Balint005

  OFFF

  Azt szeretném kérdezni, hogy nem tudja valaki hol lehet visszanézni a 2007-e ESc-et magyar kommentárral? Mert azt még nem láttam (mármint magyar hanggal:D) és meg akarom nézni..:D

 • DaVe

  Tök jó most mentem az eurovision.tv oldalra és exclusive videoként most Wolf Kati van kitéve. Bár azt mondtam hogy Eurovízióról nem is akarok hallani 2013-ig de már nagyon kiváncsi vagyok milyen változások lesznek ezeken kívül és milyen lesz a keleti blokknál a verseny!
  Főleg hogy 100 millió eurót akarnak rá költeni!!!

  • ubulthebest

   Szerintem abból a 100 millióból jelentős összegeket fognak a felzárkózásra költeni meg ilyenekre… mert olvastam már olyan cikkeket, hogy az azeri TV kb. a nyugati országokhoz képest 10-15 lemaradással küzd a fejlettséget tekintve.
   DE biztos vagyok benne, hogy látványos versenyt és show-t fognak rendezni!

   • MrSilesian

    Én az oikon olyat is olvastam, hogyha augusztus végére, amikor bejelentik a pontos helyszínt, nem fognak javulni az állapotok Azerbajdzsánban; nem lesz jobb internet, nem lesz jobb a szolgáltatás-szféra, nem lesz könnyebb vízumot szerezni, akkor kétes, hogy az EBU megadja-e a rendezés jogát, és a cikket azzal zárták, hogy több fórumon arrón beszélnek, hogy az olasz RAI már készen áll arra, hogy megrendezze a soron következő ESC-et. Ami még ettől is érdekesebb, hogy ma már újra néztem ezt a hírt az oikon, és ez az utolsó mondat, melyben az olaszokról írnak, eltűnt :O

   • Fabiana

    Ezt én is olvastam. Nem hiszem, hogy az olasz RAI annyira tolongana, hogy megrendezhesse a versenyt… Mire? Le se sajnálják jószerével ezt a műsort az olaszok. Nincs semmi különösebb bajom az idei dalukkal, de a második helyezés erős túlzás… Attól még a Monk c. sorozat főcímzenéje is érdekesebb…

   • MrSilesian

    Egyébként milyen érdekes cikk: http://news.am/eng/news/65132.html 😀 Ha ez mind igaz, akkor ez lehetne Örményország legjobb Eurovíziója xD

   • ubulthebest

    Az biztos! Igen érdekes lesz! 😀 Ha igaz a hír! Akkor alig várom már az örmény dalt!!! 😀 😀

   • Csengettyű

    Na az szép lesz… már ha tényleg ők mennek, amit nem hiszek.

   • MrSilesian

    Szerintem nagyon komoly lenne. Nem azért, de csak halkan megmondom, hogy a facebookon, a System of a Down-nak kb. 10 000 000 rajongója van 😀

   • Zolecs

    De kik ők am? Ismernem kellene őket? Mert nekem nem mond semmit a nevük…

   • ubulthebest

    Rockzenekar… és nem is akármilyen! 🙂 Sokan szeretik nagyon!

 • Zolecs

  Uhhh!!! Belehallgattam a számaikba. Tényleg nem akármilyen!
  Ha neadjisten ők mennek nálam örményország felejtős, egyik daluk rosszabb mint a másik.Szeretem a rockot, de nekem ez már sok 😀

 • Krutzler Gergő

  Szerintem így jobb, hogy eltörölték, meg valami olyasmit hallottam, hogy a szóvívők növekvő számsorrendben fogják kihirdetni a pontokat. A junior Eurovízónis már növekvő számsorrendben mondták be a pontokat. Szerintem jobb volt, amikor csak a 8, 10 és 12 pontot mondták be külön, mert nem húzták vele az időt.