Naptár

2011. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Pletyka 2012: Lehet hogy befednek egy bakui stadiont az Eurovízióra

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu – wikipedia

Egy török informátorom azt hallotta, hogy mivel nincs igazán nagy fedett stadion a 2012-es Eurovíziónak otthont adó azeri fővárosban, Bakuban és nincs idő arra, hogy felépítsenek egy legalább 20000 főt befogadó arénát, ezért úgy döntöttek, hogy Azerbajdzsán legnagyobb nyitott stadionját, ami jelenleg Tofig Bahramov Stadium névre hallgat, düsseldorfi mintára befedhetővé alakítják át.

A stadion építésének előkészületei 1939-ben kezdődtek, de a második világháború miatt fel kellett függeszteni az építkezést. Végül 1956-ban épült fel, 35000 ülőhelyes, viselte Sztálin, később Lenin nevét is, majd 1993-ban a népszerű futballbíró után Tofig Bahramov-ról nevezték el. Természetesen sok a találgatás arról, hogy hol lehetne megrendezni a versenyt, az ötletelésen a már meglévő stadion zárható tetejűvé építése is szerepel. A stadion átépítése az eurovízióra csak pletyka, mivel semmilyen hivatalos megerősítés nincs a hírrel kapcsolatban.

18 hozzászólás Pletyka 2012: Lehet hogy befednek egy bakui stadiont az Eurovízióra

  • Zsoca

    Egyék csak meg amit főztek…

  • Erzsi

    Bennem az is felmerült, hogy esetleg közösködni fognak az oroszokkal. Mondjuk a verseny Moszkvában lenne, de az azeriek fizetnék a cehhet és azeri képeslapok lennének a dalok előtt, hogy az országimázsnak is meglegyen. Nem mintha elképzelhetetlennek tartanám, hogy akár új stadiot is építsenek addig, végül is pénz van dögivel, de ki fog elmenni Bakuba? Egy ír vagy spanyol rajongónak az már nincs is térképen.
    Hangsúlyozom, abszolút magán vélemény, még csak nem is pletyka!!!

    • Patrik

      Nem hiszem, hogy az oroszoknak odaadnák a dicsőséget és a turizmusból befolyandó pénzösszeget.

    • Vivi

      Szerintem az azeriek akkor is megcsinálják ha törik ha szakad, ha már ennyire meg akarták nyerni a versenyt. Szerintem most valami olyasmi lehet bennük, hogy na most majd ők megmutatják, milyen egy igazi keleti show….
      Ha kell, az egész nemzet munkáját ennek rendelik alá és minden azeri a szabadnapján „önkéntesen” megy stadiont építeni vagy fedni 😀 (csak viccelek)

  • Sanyi

    Erzsi..
    Akkor inkább már Törökországba,mint az oroszoknál!!!

  • Zsolesz

    A török dolog nekem is megfordult a fejemben! lehet ankarában lesz végül a verseny!

  • tilla77

    Érdekes, sport világversenyeket rendeznek…az azt jelenti, hogy fedett sportcsarnok van, kb 15-20 ezer közötti férőhellyel, gondolom nagyot akarnak durrantani, ha már a németek a 35 ezerrel megtették…de ők a németek, ilyet szerintem más nem csinált volna, se az angol, se a francia. Elég lesz az az aréna…most mondanám, hogy nekünk is ennyire kéne akarni, de ez más. Pénzzel, hatalommal, politikával ne. Viszont abban van valami, hogy voltak, akik újból visszatértek és jó helyezést értek el, uh Wolf Kati akár egy ilyen dallal nyerhet is Bakuban…neeem? Na jó. Végignéztem még egyszer a döntőt, Wolf Kati jó volt, de a sorszáma nem, onnantól jött az összes esélyes, egyhatáron vagy 10 jó dal volt. A végén meg lazítás…Mindegy, nekem a verseny tetszett, a dalok jók voltak

  • Zsolti

    Magyarországon is el lehetett volna gondolkodni azon, hogy a kisebb Papp László Sportaréna használata helyett a jóval nagyobb Puskás Ferenc Stadiont fedjék-e be.

  • Mara

    Erre kiváncsi leszek. Csak ne lenne olyan messze az a 2012 Május.

  • Zso

    Jelenleg a következőket gondolom:
    -biztosan Azerbajdzsánban rendezik meg
    -új stadiont építeni nincs idő, egy régit befednek
    -elég ide 10-15 ezer férőhely is, mert távol van, szinte csak repülővel éri meg elmenni. Vízum is kell, ha jól tudom. Szerintem csak a legfanatikusabb rajongók fognak elmenni a nagy távolság miatt. A környék biztonságpolitikai viszonyai miatt közúton szerintem senki se fog menni.
    -a szervezésre, díszletre szerintem semmi panasz nem lesz: úgy lehetnek vele, hogy most majd megmutatjuk! Ami nekünk rajongóknak, a tévénézőknek és a fellépőknek is nagyon jó lesz.

  • Robek

    Bécsből 4 óra a repülőút. Kibirható. Máltáról vagy Izlandról, Portugáliából sem volt rövidebb az út idén… Igaz iszatmbuli átszállással 40ezer Huf-al olcsóbb, de 9 óra az út 🙂

  • Fecó

    megrendezni egy ilyen eseményt országos szinten nem nagy kaland a technikai háttere már annál inkább, de az EBU úgyis megszervezi világszínvonalon, ettől ne féljetek 🙂

  • Atysh

    Így van, az EBU nem fogja hagyni, hogy (nagy mértékben) csökkenjen a színvonal. Szerintem idén kreálnak valami rekordot, hogy ezzel is keménykedjen Azerbajdzsán: pl. 44 országgal a legtöbb versenyző lesz, vagy tudom is én. Most nagyon ráálltak az azeriek erre az ország-imázsos dologra, szóval valami nagy szabású dolog lesz, mert tudják, hogy a közeljövőben nem sok esélyük lesz felhívni a figyelmet Azerbajdzsánra. Úgy olvastam, hogy még a 2016-os (vagy a későbbi) Olimpia megrendezésére is pályáznak/pályáztak . . .
    Na meg ugye mindenhol a „Tűz országának” nevezik magukat, szóval a nyitóshow biztosan valami nagyszabású tűzzsonglőrös cucc lesz :).

  • Lali

    Nem akarok senkit megsérteni, de Azerbajdzsán szerintem tipikusan a „Sokat akar a a szarka…” esete. 😀

  • piolkju

    de Düsseldorfinak volt automatikusan behúzható teteje nem az eurovízióra építették

  • Tusán

    Igen színvonalas versenynek nézünk elébe 2012-ben. :DD

  • Tusán

    Fecó: ne haragudj, de a szerbiai vagy a török Eurót a legnagyobb jóindulattal sem lehet világszínvonalúnak nevezni. Ne felejtsük el, hogy elsősorban az ország rendezi, aztán lép színre az EBU.