Naptár

2011. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2011: Lettország

Tudósító: szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Lettország Eurovíziós teljesítménye hullámzó: 2000-ben debütáltak, ekkor a Brainstorm emlékezetes produkciója a dobogó harmadik fokára repítette őket, két év múlva pedig már ők állhattak legfelül – Marie N győzni tudott. Az utóbbi éveket viszont nem jellemzi túl nagy siker a balti állam részéről – legutóbbi két képviselőjük, Intars és Aisha egyaránt az elődöntő utolsó helyén végzett. Idén a Musiqq elnevézésű formáció veszi át a stafétát, egy minél jobb eredmény reményében.

Az igazán változatos zenét játszó Musiqq együttes két tagból áll: egyikük a zeneszerző-producer Marats Ogleznevs, akit egy igazán karizmatikus énekes, Emils Balceris kísér a színpadon.

Marats Ogleznevs
Karrierje egy Device nevű együttessel indult. Tíz éves együttműködésük során három albumot jelentettek meg, közös projekteket indítottak más neves balti zenészekkel, turnéikkal pedig behálózták egész Lettországot.

Emils Balceris
Több kisebb lett és nemzetközi versenyen szerepelt sikerrel, ami megadta neki a kellő önbizalmat ahhoz, hogy a TV3 „Koru Kari” című show-jában énekeljen – végül ez hozta meg neki a nagy áttörést.

A két zenészt a média hozta össze – Emils épp egy műsorban énekelt, amikor Marats-ban megszületett a sziklaszilárd ambíció: közös munkába kezd az aranytorkú előadóval! Hamarosan össze is ültek, hogy megalkossák első négy közös számukat, melyek közül először a Climate Control című lett sláger, majd az Abrakadabra, amelyet a „Legjobb dal” kategóriában jelöltek egy rangos díjátadón. Emellett egy internetes letöltésekkel foglalkozó lett honlap a tíz legtöbbször letöltött szám közé sorolta, és kiérdemelte a nagydíjat egy rádiós versenyen is.

2009-ben megjelent nagylemezükön is helyet kapott néhány hasonlóan sikeres dal, például a Birthday és a 10 out of 10. Sokak szerint könnyen juthat erre a sorsra versenyprodukciójuk, az Angel in disguise is.

A dalról: egy nagyon szenvedélyes szöveggel állunk szemben. Maga a közeg is sejtelmes: a sötét szobába este vakítóan világít be a Hold. Erre felébred a fiú, és elnéz jobbra. Látja, hogy jobbik felével minden rendben van, majd könyörögni kezd: „Ölj meg gyilkos csókkal, ölj meg kísértő ajkaiddal!”

17 hozzászólás Napi Eurovízió 2011: Lettország

 • Zolecs

  Az elején kedveltem /top5/, de aztán jött egy szabadesés, és az egyik pillanatról a másikra a 20. helyen landolt.
  Nagyon ráuntam.Nem rossz, most is azt mondom, csak tucatzene,semmi extra.Ha kiesnek se izgatom fel magam miatta.

 • Matt

  Ja! Eléggé unalmas. Remélem nem lesz döntős.

 • Máté M

  Én is úgy jártam mint Zolecs, csak nekem most kb. a 14. hely környékén áll. És szerintem annyira fülbemászó, hogy könnyűszerrel bejuthat a döntőbe. Egyébként tudja valaki, hogy Magda mikor kezdi a próbát, és mikor töltik fel?

 • Mettyú.

  A dalról meg annyit, hogy régebben nem nagyon voltam oda érte, de most már eléggé megszerettem. Szívesen látnám döntőben. 🙂

 • Bocs az OFF-ért:

  Megjelent Dana International klippje:
  http://www.youtube.com/watch?v=6fJzprA9e6U

  • Ben

   hát nem lett egy nagy durranás a klipje ….de nagyon szépen néz ki,:O gyönyörű nő… pedig férfi volt -.-„

   • cic

    Nagyon remélem nem jutnak a döntőbe!!!
    Ki nem állhatom ezt a számot!
    FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJJJJJ! 😀
    Lengyelek próbája jól sikerült csak hát a felvétel minősége nem a legjobb! De azért reménykedjünk hátha lesz jobb minőségű!

 • Zolitt

  A Banjo Laurával minden esélyük meglett volna egy nagyon jó helyezésre, de ez a szám engem teljesen hidegen hagy. (nekem még a Hop! is tetszett nagyon… ) mindegy.

  Nem hatódnék meg, ha nem kerülnének be a döntőbe!

 • Matt

  Miikor lesz Kati próbája?

 • Fabiana

  Tartom azt a véleményemet, hogy a Banjo Laura-val Top5-ben lennének… Ha Rybak tündérmeséjét ennyire szerették az emberek, akkor ennek a dalnak is igen jó esélyei lettek volna a döntőben. Mindegy. Szóval a Musiqq-ról: Jó a daluk, de könnyen megunható és nem igazán eurovízióra való szám. Szerintem el fog veszni a színpadon, de hát meglátjuk. Itthon az ágyon relaxálva elhallgatom bármikor, de nem indít el bennem semmit. Magyarul számomra átlagos dalocska, aminek nem sok esélyt adok a döntőbe jutásra.

 • Balint005

  Túlértékelt dalnak tartom, nekem a 25-30. helyek között van, a refrénje fülbemászó de a dal nem nagy valami.