Naptár

2011. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2011: Írország

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Tavaly a visszatérő győztes, Niamh Kavanagh a döntőbe vitte az íreket, bár előtte nem könyvelhettek el nagyobb sikereket – dacára a számos műfaj kipróbálásának. 2007 óta hallhattunk tőlük népzenét, energikus rockdalt egy lánybanda előadásában, sőt, egy éneklő pulykával is próbáltak hatni Európa füleire, szíveire és rekeszizmaira. Idén a Jedward duó képviseli az országot.

Nem csak Magyarországon volt X-faktor, és nem csak nekünk adott a show Eurovíziós képviselőt. John Grimes és Edward Grimes – közismertebb nevükön a Jedward – a 2009-es kiadásban tűnt fel, megindítva a lavinát, ami még most is folyamatosan ejti rabul áldozatait, népes rajongótábort kialakítva a jellegzetes hajviseletükről bármikor felismerhető ikreknek. A tehetségkutató után kiderült: nem csupán a tinilányok figyeltek fel rájuk, hanem a szakma nagyjai is. Volt szerencséjük közös dalt készíteni és ehhez videoklipet forgatni Vanilla Ice-szal, a kilencvenes évek egyik legsikeresebb hip-hop előadójával. Közös daluk, az Under Pressure (Ice, ice, baby) kisvártatva a slágerlisták élén landolt. 2010 júliusában jelentették meg első lemezüket Planet Jedward címmel, ami 2010 leggyorsabban fogyó ír albuma lett. Nagyszabású turnésorozatot szerveztek, és saját reality-showban is láthattuk őket.

Daniel Priddy, Lars Halvor Jensen és Martin Michael Larsson szerezte legújabb slágerüket – a Lipstick címűt -, amellyel az Eurovíziós Dalfesztiválon fognak versenyezni. A szám Írországban már nagy népszerűségnek örvend, a rádiós lejátszási listák első helyét birtokolja.

A dalról: a szövege egy bizonyos szempontból hasonlít Verka 2007-es daláéra: mindkettőben nehéz egy szépen végigvitt gondolatsort találni, de talán éppen ez az erősségük. Ami kihámozható belőle: egy lány testvérpárhoz szól, akikkel a fiúk nem találják a közös nevezőt, de minden megváltozik, amikor meglátják a varázscsalit: a rúzst az ajkakon. Ez odavonzza őket a kiszemelt prédához, de hamarosan ismét eltűnnek, mint a kámfor.

15 hozzászólás Napi Eurovízió 2011: Írország

 • Zolecs

  Nem is értem mi tetszett nekem ezen a dalon.Először top10 volt, aztán akárcsak lettország, jött egy óriási zuhanás és 43/37 lett a vége.
  Hallottátok már a karaoke verziót?

  http://www.youtube.com/watch?v=yqDRVzk0AmQ

  B*szott jó lenne a dal, ha nem ez a két mitugrász énekelné, hozzáteszem kegyetlen hamisan.
  Van egy olyan érzésem hogy a Barbara Dex-et is bezsebelik.

 • Vivi

  Én az elődöntőből tovább juttatnám, de összességében nem egy top10-es dal.

 • Mara

  Nekem viszont bejön. Remélem hogy jól fognak szerepelni. Jó a dal. A fiúk jópofának tűnnek- úgyhogy csak hajrá! 🙂

 • tilla77

  Az egyik kedvencem, döntőben a helyük, két kis őrült.

 • MrSilesian

  Én nekik szurkolok legalább tavaly június óta, hogy ők legyenek az ír reprezentatíva Németországban, de sajnos a daluk nem sikerült olyan igazán jóra, mint amit Vanilia Ice-szal készítettek, de attól függetlenül az NF-en is nekik szurkoltam, bár már beláttam, hogy Nikki Kavanagh nagyobb enegriákat tudott volna felszabadítani a dalával, de mostmár ezen nem lehet változtatni. A listámon jelenleg 30./43, és szerintem már csak azért is mert híresek, bejutnak a döntőbe, meg azért is, mivel kedvező sorszámmal, utolsóként lépnek színpadra 😉 (Holnaptól pedig elkezdődik az öt nagy ország visszatekintése. Franciaország, nagy kedvenc 😀 )

 • Máté94

  Ajánlom hogy ez a borzadály ne legyen döntős.Ráadásul még hangjuk sincs.

 • tilla77

  Ezt a hangjuk sincs kérdést továbbra sem értem…szerintem aki itt van, annak azért akad hang a torkában…

 • Nyee

  Erre akár 1000 ellenpéldát is tudnék mondani:D

 • Mara

  Nem kell őket szidni.Bár ez ízlés dolga,de szerintem akkor is jók.

 • Máté94

  Én nem szidom őket,csak kijelentettem hogy a énekelni tudni kellene és nem csak próbálkozni.

 • Balint005

  Először nagyon utáltam őket, a két srác személyisége irritált engem. Mostmár megszoktam őket, a dal pedig jó. Nálam 43/14

 • tilla77

  Máté te szakértő énekes vagy?

 • Minoli

  így, hogy csak a stúdióverziót hallgatom, nem rossz, és kivárólag ezen verzió alapján a döntőbe várom őket, az élőt nem merem meghallgatni :)))

 • Fabiana

  Azt hallottátok, hogy élő tigriseket akartak magukkal felvinni a színpadra az elődöntőn? Eszement egy ikerpár. 😀