Napi Eurovízió 2011: Egyesült Királyság

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: eurovision.tv

A tavalyi hatalmas leszerepelés után az Egyesült Királyság idén az egyik legsikeresebb fiúcsapatát küldi az Eurovíziós Dalversenyre. A Blue ugyan feloszlott 2005-ben, ám most újra összeálltak egy újabb óriási zenei karrier és persze az Eurovíziós Dalfesztivál megnyerésének reményében. A britek utoljára 1997-ben nyertek, azóta vegyesek az eredményeik, de legtöbbször az utolsó helyek egyikét szerezték meg.

2001 és 2004 között a Blue volt az Egyesült Királyság legnagyobb európai popzenei sikere. 40 daluk volt első helyezett az európai slágerlistákon és 13 millió lemezt adtak el. 2005-ben azonban feloszlottak, de a munkát külön-külön is folytatták. Duncan a West Endben játszott musicalekben, Lee filmekben szerepelt és két szóló albumot adott ki, ahogy Simon is, akinek több dala is népszerű lett Európában. Antony 2006-ban indult a brit nemzeti döntőn, azonban csak ezüstérmes lett.
Miért egyesültek újra? Duncan szerint befejezetlen ügyük van és a fennállásuk 10. évfordulója tökéletes alkalom a visszatérésre. A fiúk mindig is jó barátok maradtak, végig támogatták egymás karrierjét.
Miért az Eurovíziós Dalverseny? Duncan és Lee írtak egy himnusz-szerű dalt, amely szerintük tökéletes lett volna egy foci világbajnokságra. De mivel az csak 2014-ben lesz, olimpia pedig csak 2012-ben, nem sokat gondolkodtak a BBC felkérésén: elvállalták, hogy képviselik az Egyesült Királyságot az „I Can” című dallal.
Az „I Can” lesz tehát az idei brit versenydal, amelyben a négy fiú mindenre képes: „El tudom, el fogom, tudom, hogy el tudom tépni a láncokat és újra fel tudok állni.” Finoman utalnak a csapat történetére is: „Nem mi vagyunk az elsők, akik különváltak, de nem is leszünk az utolsók, akik újra egyesültek.” Az utóbbi évek bevált receptje volt az egyszerű cím, a fülbemászó refrén, most a Blue is ezekkel próbálkozik elnyerni az Eurovíziós trófeát.

Comments

40 hozzászólás a(z) “Napi Eurovízió 2011: Egyesült Királyság” bejegyzéshez

 1. Balint005 avatar
  Balint005

  Nekem nagyon bejön ez a dal. Eléggé az a stílus amit én alapból is sokat hallgatok, nem volt nehéz megszeretni 😀
  Idén Uk top 5-lesz az tuti, és meg is érdemlik. Nálam 43/6

 2. Ezüstróka avatar
  Ezüstróka

  Alapvetően jó a hangzása, a ritmusa, meg a hangulata is, viszont eléggé egysikú, nincs túl nagy íve a dalnak, így a végére kissé uncsi is. De azért egész jó 🙂

 3. Zolecs avatar
  Zolecs

  Ez tipikus slágerdal.Szerintem azért a többségnek bejön, és nem feltétlenül azért mert „Úristn ez a blue!”
  Én azt se tudtam kik ők, égő vagy nem, de ez van 😀
  Mindenesetre nekem is nagyon tetszik, de nyerni ne nyerjenek.

  Nem szeretem ha a BIG közül nyer valaki.Az olyan szemétség, végigvergődik feleslegesen mindenki az elődöntőn, aztán olyan nyer aki eleve ott van?Ezt nem szeretem.Tavaly sem szerettem.

  43/6

  1. Dávid avatar
   Dávid

   Nekem már eleve az nem szimpatikus, ha ilyenek indulnak, mert túlzottan nagy előnyt élveznek. Bár a tapasztalat az, hogy ált. elhasalnak rendesen.

 4. prézli avatar

  Szeretem a Blue-t, de ne nyerjen. Nekik jövőre úgyis ott lesz az Olimpia.

 5. Dávid avatar
  Dávid

  Már a fiúbandáknak leáldozott nem? Legalábbis nem tudok most egyet sem, csak régen voltak menők.

 6. Bakancs avatar
  Bakancs

  Nekem nem tetszik, sajnálom.
  A fiúbandák dalaitól mindig irtóztam, így ettől is 🙂
  Szerintem nem fog nyerni, de a második hely meglesz neki 🙂

 7. Vivi avatar
  Vivi

  Nekem nagyon bejön, mindenképpen top5.

  Egyébként nem azért mert Blue, konkrétan egy számot nem tudnék tőlük mondani, szóval tőlem aztán bármilyen hiperszuper híres együttes is lehet,de ez a számuk mindenképpen jó! 🙂

  Szerintem nem fogják megnyerni (bár engem nem zavarna), ha mégis,akkor számíthatnak rá hogy esetleg megkapják, hogy azért nyertek, mert ismert bandáról van szó…

 8. DR avatar
  DR

  Én nem is tudtam ki az a Blue, most már tudom!!! Mindenképp top5. 🙂

 9. cic avatar
  cic

  Szerintem BU*IS!!!

  1. Matt avatar
   Matt

   Egyetértek veled! 🙂

  2. Máté94 avatar
   Máté94

   Eric Saade a buzi. 😉

   1. cic avatar
    cic

    Mindkettő az!!! 😀

   2. Vivi avatar
    Vivi

    Na és mi van akkor a szegény orosz fiúval? 😉

   3. cic avatar
    cic

    Arról ne is beszéljünk! xD Meg MÁLTA úristen!

 10. Matt avatar
  Matt

  Nehogy már ez nyerjen Kati előtt!
  Ez nagyon béna és unalmas tömegszám. Nálam 43/10.

  1. Balint005 avatar
   Balint005

   Ahhoz képest hogy béna és unalmas, jól beraktad a top 10-edbe 😀

   1. MrSilesian avatar
    MrSilesian

    xD 😀

   2. Matt avatar
    Matt

    Azért, mert eleve döntős és a szavazatokat is nézetem!

   3. Máté94 avatar
    Máté94

    Amúgy meg ki nem szarja le hogy döntős?Azért mert alapból bent vagy a döntőben,a te listádon még lehet utolsó előtti is.

   4. Balint005 avatar
    Balint005

    Na ja, nálam is a Franciák meg az Olaszok, hiába lesznek ott, nálam az első 35-ben sincsenek 😀

   5. Vivi avatar
    Vivi

    Csatlakozom 🙂
    Az alapból döntős franciák és olaszok nálam is kellően hátul kullognak 🙂

 11. fer avatar
  fer

  Ez az egyetlen dal, amelyet nem tudtam vegighallgatni… Egyszeruen szamomra szornyu… semmi jot nem talalok benne, titpikus szam, semmi kulonos, nem tetszik, de tudom hogy keves az akinek nem tetszik… na ennyit errol a szamrol…

 12. MrSilesian avatar
  MrSilesian

  Nekem nagy kedvenc, sokáig második volt, de most is valahol a top 5 körül ólálkodik xD

 13. Mara avatar
  Mara

  Nekem se jön be. Nem rossz, de azért nem egy győztes dal számomra. Elég tipikus, semmi extra. Nem fogott meg. Ugy átsiklottam rajta, nagy hirtelenjében felidézni se tudom.
  Blue…ettől még nem esek hasra. Nekem sosem voltak egy különösebben átütő banda. De sosem voltak különösebben a tipikus fiúbandák híve. Persze biztos jók, csak nekem annyira nem. Sajnálom!

  A tavalyi angol dal az tetszett…:)

 14. principessa avatar
  principessa

  Számomra nagyon lapos, ha lenne olyan szótárbejegyzés, hogy „tipikus rádiózene”, ez a dal szerepelne ott illusztrációként. Már az elején is untam, mostanra meg aztán pláne. Ellenben a klipje a táncosokkal nagyon jól sikerült. 🙂

 15. Tyky8 avatar
  Tyky8

  Van oszt kész… Ebben az évben sokkal több, messze rosszabb számokat is találok (saját ízlés)
  Valahol 10-15 között van, tényleg nem nagy durranás. A klipjükből csupán egy fél perces részletet láttam… Nem tudtam mit reagáljak. Olyan átlagos, nem kitűnő dal.
  Döntős… pfffff. És? Ha alapból bentvan, az nekem még mindegy, de ha megnyeri, akkor a többi 20 az elődöntőből minek lépett fel? Mert jólesik? Én megértem, hogy pénzelik az EBU-t, de jobb lenne egy olyan rendszer, ha pl az elődöntőben +5, döntőben +10 pont oszt jónapot…

  1. Balint005 avatar
   Balint005

   Ha nyerésre esélyes dal, akkor nem mindegy hogy alapból ott van-e vagy sem? Úgyis bejutna, mindegy hogy milyen formában. Ha meg rossz dal, úgyis megérdemelt 20+-os helyezése lesz. Persze ez csak az én véleményem.
   Apropó valahol azt olvastam hogy Hollandia 6 nagyot akar, nyilván ők akarnak lenni a 6.-ok akik alapból döntősök. De ez nem tuti csak mintha vhol ezt olvastam volna. 😀

   1. Fabiana avatar
    Fabiana

    UK 2010… iszonyat pocsék dal, mégis alapból döntőben. Garantált utolsó hely a döntőben, és még szerencséjük van, mert ha elődöntőzniük kellett volna, akkor lehet, hogy ott is utolsók lettek volna. Ergo: elvett egy finalista helyet egy sokkal többre érdemes elődöntős daltól… csak azért mert pénzelik az EBU-t. Hát ez aztán igazságos tényleg.

   2. Balint005 avatar
    Balint005

    Hát mondjuk ez igaz, de ha belegondolsz abba, hogy az a dal a 10. helyen jutott volna tovább, akkor konkrétan teljesen mindegy mert semmi esélye nem lett volna nyerni. Akiknek meg esélye van nyerni, az gondolom nem az utolsó helyen fog bejutni a fináléba hanem mondjuk 1, vagy 2… és akkor mind1 hogy ott van-e az az egy-két rossz dal.
    Például tavaly utolsóként jutott be az előöntőkből Moldova és Ciprus. A döntőben a csodálatos 21-22. helyet szerezték meg egyaránt 27-27 ponttal. Na most ha mit tudom én lett volna még egy olyan ország ami helyet foglal, és ők nem jutnak be, nem történt volna semmi, mert tök esélytelenek voltak. De mondjuk a Románok vagy a Törökök akkor is bejutnak mert jó volt a daluk. Ezzel nem akarom megvédeni az 5 nagy országot csak azt mondom hogy igazából teljesen mindegy a végkimenetel szempontjából hogy ott vannak-e vagy nem.

   3. Fabiana avatar
    Fabiana

    Azt, hogy hányadikként jutott a fináléba az úgyis csak a döntő után derül ki, nem? Az elődöntőben csak a borítékokat nyitogatják, az meg ugye véletlenszerűen műkszik. Harcolja ki mindenki magának a helyet a fináléban… Kapjanak valamilyen méltányolható formában kedvezményt, de csak úgy minden megerőltetés nélkül nyugodtan csücsülni a döntőben és esetlegesen hallgatni az általában nem túl acélos francia-német-UK-spanyol dalokat? Nem igazán szórakoztató szerintem. Mondjuk az idei év pont kivétel, de az elmúlt évekre azért nagy általánosságban igaz.

   4. Balint005 avatar
    Balint005

    Hát nem tudom, nekem például 2009-ben Soraya, Jade Ewen, A német duó (nem tudom hogy hívták őket :D) és főleg Patricia Kaas is nagyon bejött. De tavaly sem utáltam az Angol dalt se.
    Mondjuk nekem kifejezetten eltorzult néha az ízlésem, ez az is mutatja hogy tavaly a kedvenc dalom a Shalali-Shalala volt 😀

    Na de visszatérve az eredeti témához :egy szó mint száz ez a szabály itt van, vannak alapból döntősök, úgyhogy végülis mindegy is milyen érveket hozunk fel mellettük vagy ellenük 🙂

   5. Fabiana avatar
    Fabiana

    Komolyan a holland volt a tavalyi kedvenced?? XD Ez jó! 🙂 Természetesen nem minden évben, minden dalukra igaz, amit írtam… 🙂 Bár Soraya szerintem nem volt nagy szám, de ez magánvélemény. Igen ez a szabály van. Sajnos. 🙂

   6. Balint005 avatar
    Balint005

    Imádtam a Holland számot, nem tudom miért, de annyira bírtam 😀
    A második kedvencem pedig Lena volt… legalább ő nyert 😀

 16. János avatar
  János

  Igaz,hogy alapból a négy nagy ország a döntős,de a tendencia alapján jóval többről beszélünk. Melyik évben volt olyan,amikor Törökország vagy Görögország…nem jutott volna be a döntőbe?
  Szerintem ideje ennek véget vetni! A görögök mostani száma az egyik legrosszabb az ebben az évben megrendezett megmérettetésen.
  Nekem az angolok 43/5.

  1. Erzsi avatar
   Erzsi

   Nem egészen értem a problémát. Akkor most mi a megoldás? Kötelezzük a törökököket meg a görögöket, hogy most évekig maradjanak az elődöntőben? 2x kimaradnak a dobásból? Nagyon jó dolog, hogy most már zsűri is pontoz, valamennyire kiegyensúlyozza a szimpátia szavazást. De sajnos a zsűri sem csodaszer mindenre. Például a szabad munkavállalási lehetőség miatt létrejött kisebb-nagyobb kolóniákra. Engem is bosszant, de nem látok rá megoldási lehetőséget.

 17. ubulthebest avatar
  ubulthebest

  Valaki látta, hallotta már a brit próbát?? Hát én megnéztem. Hát mit ne mondjak, de ez szörnyű volt. A színpadkép is elég Egoista lett… na mindegy.. De ezen a hangzáson muszáj lesz csiszolni, mert nagyon gáz volt, szerintem… juj…

  1. Fabiana avatar
   Fabiana

   A legrosszabb próba volt eddig. Még a svéd fiút is alázták hamisságban és egoizmusban. Huhh…

   1. ubulthebest avatar
    ubulthebest

    Hát nem tudom, mennyi javulás lesz amjd tapasztalható, de ez nagyon gá volt… :S és az a 4 „kis” ledfal… hát… izéé…
    de legalább nem csak így vagyok vele. 😀

   2. MrSilesian avatar
    MrSilesian

    Az utolsó kép, meg fáziskésésben jött :S