Naptár

2011. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2011: Egyesült Királyság

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: eurovision.tv

A tavalyi hatalmas leszerepelés után az Egyesült Királyság idén az egyik legsikeresebb fiúcsapatát küldi az Eurovíziós Dalversenyre. A Blue ugyan feloszlott 2005-ben, ám most újra összeálltak egy újabb óriási zenei karrier és persze az Eurovíziós Dalfesztivál megnyerésének reményében. A britek utoljára 1997-ben nyertek, azóta vegyesek az eredményeik, de legtöbbször az utolsó helyek egyikét szerezték meg.

2001 és 2004 között a Blue volt az Egyesült Királyság legnagyobb európai popzenei sikere. 40 daluk volt első helyezett az európai slágerlistákon és 13 millió lemezt adtak el. 2005-ben azonban feloszlottak, de a munkát külön-külön is folytatták. Duncan a West Endben játszott musicalekben, Lee filmekben szerepelt és két szóló albumot adott ki, ahogy Simon is, akinek több dala is népszerű lett Európában. Antony 2006-ban indult a brit nemzeti döntőn, azonban csak ezüstérmes lett.
Miért egyesültek újra? Duncan szerint befejezetlen ügyük van és a fennállásuk 10. évfordulója tökéletes alkalom a visszatérésre. A fiúk mindig is jó barátok maradtak, végig támogatták egymás karrierjét.
Miért az Eurovíziós Dalverseny? Duncan és Lee írtak egy himnusz-szerű dalt, amely szerintük tökéletes lett volna egy foci világbajnokságra. De mivel az csak 2014-ben lesz, olimpia pedig csak 2012-ben, nem sokat gondolkodtak a BBC felkérésén: elvállalták, hogy képviselik az Egyesült Királyságot az „I Can” című dallal.
Az „I Can” lesz tehát az idei brit versenydal, amelyben a négy fiú mindenre képes: „El tudom, el fogom, tudom, hogy el tudom tépni a láncokat és újra fel tudok állni.” Finoman utalnak a csapat történetére is: „Nem mi vagyunk az elsők, akik különváltak, de nem is leszünk az utolsók, akik újra egyesültek.” Az utóbbi évek bevált receptje volt az egyszerű cím, a fülbemászó refrén, most a Blue is ezekkel próbálkozik elnyerni az Eurovíziós trófeát.

40 hozzászólás Napi Eurovízió 2011: Egyesült Királyság

  • Balint005

    Nekem nagyon bejön ez a dal. Eléggé az a stílus amit én alapból is sokat hallgatok, nem volt nehéz megszeretni 😀
    Idén Uk top 5-lesz az tuti, és meg is érdemlik. Nálam 43/6

  • Ezüstróka

    Alapvetően jó a hangzása, a ritmusa, meg a hangulata is, viszont eléggé egysikú, nincs túl nagy íve a dalnak, így a végére kissé uncsi is. De azért egész jó 🙂

  • Zolecs

    Ez tipikus slágerdal.Szerintem azért a többségnek bejön, és nem feltétlenül azért mert „Úristn ez a blue!”
    Én azt se tudtam kik ők, égő vagy nem, de ez van 😀
    Mindenesetre nekem is nagyon tetszik, de nyerni ne nyerjenek.

    Nem szeretem ha a BIG közül nyer valaki.Az olyan szemétség, végigvergődik feleslegesen mindenki az elődöntőn, aztán olyan nyer aki eleve ott van?Ezt nem szeretem.Tavaly sem szerettem.

    43/6

    • Dávid

      Nekem már eleve az nem szimpatikus, ha ilyenek indulnak, mert túlzottan nagy előnyt élveznek. Bár a tapasztalat az, hogy ált. elhasalnak rendesen.

  • Szeretem a Blue-t, de ne nyerjen. Nekik jövőre úgyis ott lesz az Olimpia.

  • Dávid

    Már a fiúbandáknak leáldozott nem? Legalábbis nem tudok most egyet sem, csak régen voltak menők.

  • Bakancs

    Nekem nem tetszik, sajnálom.
    A fiúbandák dalaitól mindig irtóztam, így ettől is 🙂
    Szerintem nem fog nyerni, de a második hely meglesz neki 🙂

  • Vivi

    Nekem nagyon bejön, mindenképpen top5.

    Egyébként nem azért mert Blue, konkrétan egy számot nem tudnék tőlük mondani, szóval tőlem aztán bármilyen hiperszuper híres együttes is lehet,de ez a számuk mindenképpen jó! 🙂

    Szerintem nem fogják megnyerni (bár engem nem zavarna), ha mégis,akkor számíthatnak rá hogy esetleg megkapják, hogy azért nyertek, mert ismert bandáról van szó…

  • DR

    Én nem is tudtam ki az a Blue, most már tudom!!! Mindenképp top5. 🙂

  • cic

    Szerintem BU*IS!!!

  • Matt

    Nehogy már ez nyerjen Kati előtt!
    Ez nagyon béna és unalmas tömegszám. Nálam 43/10.

  • fer

    Ez az egyetlen dal, amelyet nem tudtam vegighallgatni… Egyszeruen szamomra szornyu… semmi jot nem talalok benne, titpikus szam, semmi kulonos, nem tetszik, de tudom hogy keves az akinek nem tetszik… na ennyit errol a szamrol…

  • MrSilesian

    Nekem nagy kedvenc, sokáig második volt, de most is valahol a top 5 körül ólálkodik xD

  • Mara

    Nekem se jön be. Nem rossz, de azért nem egy győztes dal számomra. Elég tipikus, semmi extra. Nem fogott meg. Ugy átsiklottam rajta, nagy hirtelenjében felidézni se tudom.
    Blue…ettől még nem esek hasra. Nekem sosem voltak egy különösebben átütő banda. De sosem voltak különösebben a tipikus fiúbandák híve. Persze biztos jók, csak nekem annyira nem. Sajnálom!

    A tavalyi angol dal az tetszett…:)

  • principessa

    Számomra nagyon lapos, ha lenne olyan szótárbejegyzés, hogy „tipikus rádiózene”, ez a dal szerepelne ott illusztrációként. Már az elején is untam, mostanra meg aztán pláne. Ellenben a klipje a táncosokkal nagyon jól sikerült. 🙂

  • Tyky8

    Van oszt kész… Ebben az évben sokkal több, messze rosszabb számokat is találok (saját ízlés)
    Valahol 10-15 között van, tényleg nem nagy durranás. A klipjükből csupán egy fél perces részletet láttam… Nem tudtam mit reagáljak. Olyan átlagos, nem kitűnő dal.
    Döntős… pfffff. És? Ha alapból bentvan, az nekem még mindegy, de ha megnyeri, akkor a többi 20 az elődöntőből minek lépett fel? Mert jólesik? Én megértem, hogy pénzelik az EBU-t, de jobb lenne egy olyan rendszer, ha pl az elődöntőben +5, döntőben +10 pont oszt jónapot…

    • Balint005

      Ha nyerésre esélyes dal, akkor nem mindegy hogy alapból ott van-e vagy sem? Úgyis bejutna, mindegy hogy milyen formában. Ha meg rossz dal, úgyis megérdemelt 20+-os helyezése lesz. Persze ez csak az én véleményem.
      Apropó valahol azt olvastam hogy Hollandia 6 nagyot akar, nyilván ők akarnak lenni a 6.-ok akik alapból döntősök. De ez nem tuti csak mintha vhol ezt olvastam volna. 😀

      • Fabiana

        UK 2010… iszonyat pocsék dal, mégis alapból döntőben. Garantált utolsó hely a döntőben, és még szerencséjük van, mert ha elődöntőzniük kellett volna, akkor lehet, hogy ott is utolsók lettek volna. Ergo: elvett egy finalista helyet egy sokkal többre érdemes elődöntős daltól… csak azért mert pénzelik az EBU-t. Hát ez aztán igazságos tényleg.

      • Balint005

        Hát mondjuk ez igaz, de ha belegondolsz abba, hogy az a dal a 10. helyen jutott volna tovább, akkor konkrétan teljesen mindegy mert semmi esélye nem lett volna nyerni. Akiknek meg esélye van nyerni, az gondolom nem az utolsó helyen fog bejutni a fináléba hanem mondjuk 1, vagy 2… és akkor mind1 hogy ott van-e az az egy-két rossz dal.
        Például tavaly utolsóként jutott be az előöntőkből Moldova és Ciprus. A döntőben a csodálatos 21-22. helyet szerezték meg egyaránt 27-27 ponttal. Na most ha mit tudom én lett volna még egy olyan ország ami helyet foglal, és ők nem jutnak be, nem történt volna semmi, mert tök esélytelenek voltak. De mondjuk a Románok vagy a Törökök akkor is bejutnak mert jó volt a daluk. Ezzel nem akarom megvédeni az 5 nagy országot csak azt mondom hogy igazából teljesen mindegy a végkimenetel szempontjából hogy ott vannak-e vagy nem.

      • Fabiana

        Azt, hogy hányadikként jutott a fináléba az úgyis csak a döntő után derül ki, nem? Az elődöntőben csak a borítékokat nyitogatják, az meg ugye véletlenszerűen műkszik. Harcolja ki mindenki magának a helyet a fináléban… Kapjanak valamilyen méltányolható formában kedvezményt, de csak úgy minden megerőltetés nélkül nyugodtan csücsülni a döntőben és esetlegesen hallgatni az általában nem túl acélos francia-német-UK-spanyol dalokat? Nem igazán szórakoztató szerintem. Mondjuk az idei év pont kivétel, de az elmúlt évekre azért nagy általánosságban igaz.

      • Balint005

        Hát nem tudom, nekem például 2009-ben Soraya, Jade Ewen, A német duó (nem tudom hogy hívták őket :D) és főleg Patricia Kaas is nagyon bejött. De tavaly sem utáltam az Angol dalt se.
        Mondjuk nekem kifejezetten eltorzult néha az ízlésem, ez az is mutatja hogy tavaly a kedvenc dalom a Shalali-Shalala volt 😀

        Na de visszatérve az eredeti témához :egy szó mint száz ez a szabály itt van, vannak alapból döntősök, úgyhogy végülis mindegy is milyen érveket hozunk fel mellettük vagy ellenük 🙂

      • Fabiana

        Komolyan a holland volt a tavalyi kedvenced?? XD Ez jó! 🙂 Természetesen nem minden évben, minden dalukra igaz, amit írtam… 🙂 Bár Soraya szerintem nem volt nagy szám, de ez magánvélemény. Igen ez a szabály van. Sajnos. 🙂

      • Balint005

        Imádtam a Holland számot, nem tudom miért, de annyira bírtam 😀
        A második kedvencem pedig Lena volt… legalább ő nyert 😀

  • János

    Igaz,hogy alapból a négy nagy ország a döntős,de a tendencia alapján jóval többről beszélünk. Melyik évben volt olyan,amikor Törökország vagy Görögország…nem jutott volna be a döntőbe?
    Szerintem ideje ennek véget vetni! A görögök mostani száma az egyik legrosszabb az ebben az évben megrendezett megmérettetésen.
    Nekem az angolok 43/5.

    • Erzsi

      Nem egészen értem a problémát. Akkor most mi a megoldás? Kötelezzük a törökököket meg a görögöket, hogy most évekig maradjanak az elődöntőben? 2x kimaradnak a dobásból? Nagyon jó dolog, hogy most már zsűri is pontoz, valamennyire kiegyensúlyozza a szimpátia szavazást. De sajnos a zsűri sem csodaszer mindenre. Például a szabad munkavállalási lehetőség miatt létrejött kisebb-nagyobb kolóniákra. Engem is bosszant, de nem látok rá megoldási lehetőséget.

  • ubulthebest

    Valaki látta, hallotta már a brit próbát?? Hát én megnéztem. Hát mit ne mondjak, de ez szörnyű volt. A színpadkép is elég Egoista lett… na mindegy.. De ezen a hangzáson muszáj lesz csiszolni, mert nagyon gáz volt, szerintem… juj…