Naptár

2011. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Düsseldorf túra: Micsoda döntő!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: fabebook.com/wolfkati – old.eschungary.hu

Szombat éjjel kihirdették a győztest az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon. Idén kimondottan izgalmasra sikerült a verseny, ami a sok jó dalnak is köszönhető. Az első elődöntőből nagyon nehéz volt tovább jutni, az utóbbi évben mindig sikeres törökök és a szintén jó eredményekkel büszkélkedő norvégok kiestek a döntőből. Magyarországnak viszont idén sikerült elcsípnie a döntőt.

A döntőben születtek igazi meglepetések. A fogadóirodáknál sokáig favorit Észtország utolsó előtti lett, a visszatérő Olaszország dalához sokan nem fűztek nagy reményeket, mégis második helyezést ért el. A címvédő Lena direkt döntősként helyt állt a döntő mezőnyében a 10. hellyel, az egykori verseny győztes Dana International pedig be sem került a döntőbe. Franciaország volt az est nagy esélyese, a döntőben pedig középmezőnybe jutott. Azerbajdzsán vitte el a pálmát, illetve a kristály mikrofont. Magyarország pedig nagyrészt kedvező kritikákat kapott, végül a 22. helyet sikerült elérni.

Lehet, hogy most sokan csalódottak a magyar helyezés miatt, viszont a delegáció elérte a kitűzött célját: bejutott a magyar dal a döntőbe. Kati ma este sok emberhez eljutott, nagyon sokan szeretik, és most már végérvényesen beírta magát az Eurovízió nagy könyvébe. Kati a 7. legjobb volt az első elődöntőben, ami lehetőséget adott a döntőbe jutásra.

Az idei Eurovíziót sikernek lehet elkönyvelni magyar részről. Igaz, hogy előrébb vártuk Katit a fináléban, de ez nem adhat panaszra okot. Portugália 43 éve versenyez, de legjobb eredményként csak egy hatodik helyet tudnak felmutatni. Magyarország 9 alkalommal versenyzett eddig, és már szerzett 4. helyezést is. Norvégia pedig 10 alkalommal végzett utolsó helyen a döntőben.

A jövőre nézve Magyarországnak az lenne a feladata, hogy továbbra is szerepeljen ezen a játékon, legyenek kitűzve világos célok, minden tapasztalatot használjanak fel a jövőben és tanuljanak az esetleges hibákból. Persze ez minden versenyző országra vonatkozik.

Az Eurovízió egy nagy verseny, játék, különböző nemzetek és kultúrák találkozóhelye, ami nem a nemzetközi karriert és könnyen megszerezhető dollármilliókat jelent. Izgulhat mindenki a saját országáért és persze találkozhat a közönség olyan dalokkal, amik az Eurovízió nélkül nem juthatna el tömegekhez.

Kati már nyert egy rádiós díjat az idei verseny felkészülési ideje alatt, így adott a lehetőség, hogy a What about my dreams a rádiók kedvence legyen. Emlékezzünk Charlotte Perellire, akinek a dala ugyan nem nyert, de például Magyarországon majdnem egy évig volt a MAHASZ listán.

A mai verseny tele volt jó produkciókkal, és nagyon sok izgalommal, Más nem is kell egy jó showhoz, Köszönjük Kati, hogy te jelentetted Magyarországot kétszer 3 percre és sok sikert kívánunk a készülő új albumodhoz!

Kati márciusi dalbemutató sajtótájékoztatójának alapján jövőre nagyszabású országos válogatót tervez az MTV, ezért kérjük az együtteseket és énekeseket, hogy gondoljanak az Eurovízióra, ha új dalt szeretnének megjelentetni, és az lehetőleg 2011. szeptember 1. után kerüljön nyilvánosság elé.

Végezetül néhány fontos információ tegnapról:

Wolf Kati üzen a verseny után http://www.facebook.com/video/video.php?v=146020755471872&oid=156865514346995&comments

Az első elődöntő pontszámai http://www.eurovision.tv/page/history/by-year/contest?event=1533

A második elődöntő pontszámai http://www.eurovision.tv/page/history/by-year/contest?event=1543

356 hozzászólás Düsseldorf túra: Micsoda döntő!

  • Bakancs

    Fentebb említettétek, hogy több országból nem lehetett szavazni Katira.
    Ha már itt tartunk, szerintem nem csak Magyarország járt így.
    Szerintem minden egyes eredményt alapos, előre kidolgozott terv szerint ért el az idei Eurovízió.
    Nem hiszem, hogy mi Izlandnak adtunk tizenkét pontot.
    Sajnálom, de azt sem hiszem, hogy a finnektől mi ennyit kaptunk. A finnek azért „adtak” nekünk pontokat, hogy a magyarok ne háborogjanak a diaszpóraszavazások miatt.
    Ez az egész szombati dolog egy színjáték volt.
    Természetesen minden Eurovízió az volt az utóbbi években, de az új elnök még nem jött bele, így túlságosan necces lett ez a kis színjátszás.
    Minden egyes ország minden egyes pontja úgy meg volt írva előre, ahogy.
    Sajnos ez van 🙁
    De egyszer hátha Magyarországnak is írnak majd valami igazán szépet az Eurovízió Színjátékába…

  • Patrik

    De tényleg, mért lett új elnöke az Eurovíziónak? Úgy meglepődtem. Ti tudjátok?

    • Bakancs

      A régi biztos túl becsületes volt 😀
      Na, jó, nem rosszmájúskodom 🙂

    • ubulthebest

      Én tudtam,, hogy új van. Már a 2010-es Junior Eurovízión mondták, hogy az az utolsó amit ő irányít utána átadja a stafétát.
      Hát azt nem tudom, hogy miért ment el, biztos lejárt a megbizatása vagy nem tudom…

  • ==T==

    Szegény Katitól kérdezte a musorvezeto, hogy tudja e, hogy a Felvidékieknek visszajelzett a rendszer, hogy nem szavazhatnak….nem tudta….csodálkozott.

  • baba

    Patrik:nagyon burúlátó vagy, szerintem eggyáltalán nem bunkók a magyarok(vagyis nem annyira mint hiszed)..Kati eggyértelműen jobb helyezést érdemelt volna de a legtöbben csak azzal foglalkoznak hogy milyen rossz már hogy nem kaptak tőlünk pontot a finnek.pedig még előrébb is végeztek mint mi..amúgy részben igazad van én azt utálom amikor nemhogy támogatnák a magyar versenyzőket hanem jól lehúzzák

    • Patrik

      na én is ezt akartam kifejezni: „nemhogy támogatnák a magyar versenyzőket hanem jól lehúzzák” csak már olyan nagy az indulat bennem. Akkorát csalódtam most az Eurovízióban. Egész nap tanulni nem tudtam, pedig érettségizek, de egyszerűen folyton ezen kattogott az agyam. :'(

      • Bakancs

        Off: Miből érettségizel? 😀 Holnap én például infóból, és én is elég zaklatott voltam, de most már az Eurovízió utáni és a vizsga előtti stressz is kiürült, szerencsére 😀

      • Patrik

        Nekem már le van tudva az összes írásbeli. Tavaly megcsináltam föci emeltszintet, most meg közepeztem a többiből. 🙂 hova mész tovább?
        Off

      • Bakancs

        Off ismét 🙂 Még tizenegyedikes vagyok, szóval fogalmam sincs 😀 Még azért offolok egy kérdést: Neked mik a terveid? 🙂

    • Patrik

      Ez után tényleg hagyjuk abba a továbbtanulásos beszélgetést, mert leszidnak minket ! 😀
      első hely: BGF- kommunikáció és média (valahogy foglalkozni szeretnék komolyabban is az Eurovízióval és csak ezért jelöltem be! 🙂 ) a 2.3.4. hely teljesen elüt az elsőtől. Mindegyik ELTE – földrajz, földtudományi, környezettan

      • ubulthebest

        Én a DE-TTK-n vagyok Földtudományi szakon 🙂 A környezettant nem ajánlom… juj, az egy elvetemült dolog. de a másik kettő jó xD

      • Patrik

        az a vésztartalék. tesóm is környezettanon van és bírja! 😀 de ha oda vesznek fel akkor keresztfélévben átjelentkeznék földrajzra.

  • baba

    Katit sajnálom a legjobban, őmindent megtett..

  • H. GÁBOR

    Nahát, baba! Az sem lenne rossz! Egyébként ez az egész kísértetiesen hasonlít a korábbi focista cirkuszra, amikor az EURO2012 rendezési jogát ítélték oda. Csak emlékeztetőül: a magyar-horvát pályázat toronymagas esélyes volt az odaítélés előtt. A végeredmény?…Magyarország és Horvátország 0, azaz nulla szavazatot kapott a megmérettetéskor. A lengyel-ukrán pályázat nyert. Valami a magyarok körül nem stimmel Európában…

  • baba

    hasonlítunk én se tudtam tanulni:S:S:S

  • Mogyi

    Gyerekek mi miért nem indítunk Junior versenyzőt pedig van pár akit lehetne………
    meddig van ott megengedve a korhatár?

  • baba

    H. GÁBOR:úgy tűnik összeesküdtek ellenünk vagy egyszerűen szerencsétlenek vagyunk:D:D:D:D:D:D

  • ==T==

    Ezt a youtube-on találtam a kommentek kozott:
    „Nem magyarrol, gorog szamrol kuldtem (3 gorog telefonszamrol probalkoztam), es arra a telefonszamra, ami a gorog tv-ben meg volt adva, es az egesz musor alatt mast sem csinaltam, csak kuldeni probaltam, de semmi eredmeny. Kozben hivtam a gorogoket, de ok mast sem mondtak, hogy probalkozzak, mert mukodik. Az Eurovision honlapjan meg semmi elerhetoseg, ahol reklamalni lehetne.”……..No comment

  • Zsolesz

    szerintem a problémák ott is lehettek hogy valaki nem a 05-öt ütötte be, hanem csak simán az 5öst és ugy nem fogadták a rendszerek!

  • baba

    jaaaaaj ott van még a lüszike műalkotása is:
    http://www.youtube.com/watch?v=fSvm3pC5rbY

  • H. GÁBOR

    Nálam Wolf Kati volt a legjobb, és punktum! /hipp-hopp, jön Vuk!/ Na sziasztok, mentem aludni…

  • baba

    asszem tovább nem büntetlek titeket én mentem

  • Gabiii

    Egyébként nem csak mi vagyunk ilyen ”szerencsétlenek” a svédek 2008-as dala ugyanezt a pályafutást járta be ugy tűnik a nagy klasszikus rádióslágerek nem sikeresek vmiért :/

    • teibreak

      azt se tudtam megérteni, amikor a hero csak 18. lett 2008-ban.
      Attól még nálam a legjobbak között van, amióta esc-t nézek, ami 2003 óta van.
      Azóta a TOP 5 nálam (2003-2011)

      1. 2011-Magyarország
      2. 2009-Azerbajdzsán
      3. 2008-Svédország
      4. 2007-Macedónia
      5. 2004-Macedónia

  • Zsolti

    Van azért sikerünk is: a 14. helyezett szerb dal, amelyet a magyar származású Kistina Kovac írt! 🙂

  • Caedy

    Ausztrál sorrend??? Azért ezt elfogadtam volna!!:

    Ireland 8350
    Greece 7120
    Serbia 4429
    Bosnia & Herzegovina 4150
    Moldova 3397
    Hungary 2862
    Sweden 2521
    Denmark 2097
    United Kingdom 1339
    Ukraine 1338
    Finland 1308
    Romania 1205
    Iceland 1061
    Russia 982
    Italy 935
    Germany 922
    Estonia 820
    Slovenia 757
    France 576
    Austria 483
    Georgia 473
    Spain 456
    Switzerland 356
    Lithuania 262
    Azerbaijan 245

    • Clusters

      Ausztrál? Ezt mégis h érted?

      • Caedy

        Ausztráloknál is közvetítik az euroviziót, ráadásul szeretik is ott. (a döntő elején külön köszöntötte őket a műsorvezető csaj). És ők is szavazhatnak, nincs jelentősége, semmibe nem számít bele, de mégis!

      • Clusters

        Oh értem. Azt nem tudtam hogy ők szavazhatnak. Milyen jól élnek ott az emberek, hogy csak úgy szavazgatnak a semmibe 😀

    • Alen

      hm, ez kb. azt jelzi, hogy egyes nemzetekből mennyien élnek Ausztráliában. (: Főleg az első hat helyezett. (jó, árnyaltabb a dolog, de a görög tuti azért van ott)

  • Hori619

    Ha valakit érdekel hogy nézett ki a május eleji előzetes zsűri pontozás, akkor katt ide:
    http://tummiweb.com/scorewiz/scoreboard/view/18511/escstatscom-pre-chart-national-jury-score-final-2011

    Toronymagasan az első helyen végeztünk.

    • Clusters

      Köszi. Jó volt nézni. Ha nem keverték volna bele a politikát, talán ez lett volna a vége 🙂

    • Patrik

      ÚR ISTEN! ÉS EZ HIVATALOS?! :O HOL LEHET MEGNÉZNI A VÉGLEGES ZSŰRI PONTOZÁST! :'(

    • Patrik

      Komolyan mondom, nem lehet valahogy feljelenteni magát az egész eurovízióst?! :'(

    • Matt

      Lehet, hogy ez volt a hivatalos, csak nem akarták, hogy mi nerjünk!!! Az szerintem mindenkinek furcsa, hogy mi volt szombaton búúúúnda!!! Szinte útolsók lettünk! Azerbajdzsán meg azért nyert, mert tavaly Safurának nem sikerült!!!

    • Vivi

      Ezt majdnem megkönnyeztem….. 🙁 Kár hogy nem vált valósággá… vagy ha csak a fele igaz lett volna….

    • Erzsi

      Fiúk-lányok! Miféle hivatalos szavazásról beszélünk? Ez valami olyan lehetett, mint amikor mi itt szavazósdit játszunk. Olyan országok vannak a 25 között, akik a valóságban nem jutottak döntőbe. Majd nyilvánosságra hozzák, de ez nem a hivatalos. Vagy félreértek valamit?

      • Hori619

        Legközelebb olvasd el figyelmesebben, amit ír valaki. Verseny előtti szavazás eredményét láthatod és nem csak a döntőbe jutott 25 országét. Magyarul, a zsűri (az elődöntő előtti szavazása szerint) a 43 induló ország közül Magyarország dalát találta a legjobbnak.

      • Bakancs

        De ez nem a hivatalos zsűriszavazat, ez csak egy Eurovízió előtti szavazás, hogy ki fog nyerni. Itt is 1-12 pontot adtak az online szavazók, ez pedig a végeredményt mutatja be.

      • Erzsi

        Nem, Hori. Találtál még egy szavazást az interneten, amelyiken mi győztünk, de ez akkor sem a 2011-es Düsseldorfban megrendezett Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos zsűri szavazása. 25 dal kap pontot a prezentációban. Miért csak 25? Nyilván ez a döntő mezőnye. De akkor miért vannak benne olyan országok, amelyek nem jutottak döntőbe? És ha ez a hivatalos eredmény lenne, akkor ez nem egy „maszek” honlapon jelenne meg, hanem, az ESC hivatalos honlapján. Tehát nem azt kifogásolom, hogy ez egy eredmény, hanem azt, hogy ez lenne a hivatalos.

  • angel

    Kati klipjenek a nézettsége a esc oldalarol 877.000
    ell és Niki 570.000
    EZ MINDENT ELMOND, NINCS MIROL BESZÉLJÜNK HOGY KI A NÉPSZERÜBB!!!!!!!!

    • Ezüstróka

      És akkor ez még nem is az az eredmény, ami akkor kapsz, ha a három legtöbbet nézettet összeadod. Azaz ami az EurovisionHungary, a Eurovision, és a BBC csatornái töltöttek fel, és ugye ez csak angol nyelvű mind, és a többi fellelhető feltöltést hozzá sem adtam. Szóval a jelenlegi eredmény ez: 2.877.097

  • Ben

    Valaki megmondaná nekem hogy mért mondják a What about my dreams-re hogy MELEG HIMNUSZ???!!!! 😐 😐 :O :O
    mert ez engem nagyon irritál mert imádom a számot, és fiú vagyok …de mégsem meleg ….

    • Erzsi

      Nincs ebben semmi sértő, ne bántódj meg rajta. Az Eurovíziós Dalfesztivált a közvélekedés a legnagyobb meleg rendezvények egyikének tartja. Meleg himnusz kb. annyit jelent, hogy egy ilyen esemény kultikussá vált nagy slágere. Megelőlegezik nekünk „örökérvényű esc sláger” címet. Én legalább is így értelmezem.

  • BABA

    Ben:állítólag a sikeres számokra is ezt mondják pl.:born this way és firework mondjuk nekem azok elég bénák csak látvány van azt kész..

  • Clusters

    Szia Baba 😀 😀

  • Zoey

    Még nem írtam le a véleményemet a dalokkal, Eurovízióval kpcsolatban a döntő óta. Engedjétek meg, hogy most kicsit hosszú kommentben írjam le!
    Először a dalok:
    1. Azerbajdzsán – nagyon jónak találtam a dalt, sejtettem, hogy 10-ben fog végezni, nekem kb. 3/4. kedvencem volt, örülök a győzelemnek, megérdemelték a sok 5-6. hely után az elsőt is, bár ezúttal kicsit hamisak voltak, de a háttér és maga a dal is szép volt, az előadók ngyon aranyosak.
    2. Olaszország – nem vártam a második helyre, de még a 15-be sem. Nem volt rossz, de csodálkoztam ezen az eredményen, szép gesztus a visszatért Ol.o. felé.
    3. Svédország – jó dal, de az előadónak semmi hangja nincs, jó volt viszont a látvány, jobban örültem volna, ha megelőzik O.o.-ot.
    4. Ukrajna – a homokművészet mindent vitt a hátán, a dalra már nem is emlékszem. Nem örülök, hogy ilyen szép helyen végzett, nem volt erős dal.
    5. Dánia – kezdetben nagyon bírtam a dalt, de aztán rájöttem, ezer másik dalt fel lehet ismerni benne. Hátrébb soroltam volna, noha nem rossz dal.
    6. Bosznia-Hercegovina – kedvencem, szép helyen végzett, bár én előrébb is raktam volna.
    7. Görögország – akármivel mehetnek, jó helyen végeznek, ez az idei nem volt számomra erős dal, nem gondoltam volna, hogy 10-ben végez.
    8. Írország – féltem, hogy jobb helyen végez, a fitalok elég idegesítőek voltak, noha a dal annyira nem rossz.
    9. Grúzia – kb. ide vártam, bár személyes listámon hátrébb volt kicsit.
    10. Németország – végül csak 10-be került, nem rossz dal, játszani fogják a rádiók.
    11. Egyesült Királyság – a Blue lemaradt a legjobb 10-ból, nálam ez volt a leggyengébb a döntőben, pedig korábban előrébb állt sokkal, de amit ott nyújtottak, számomra egyenlő volt a nullával.
    12. Moldova – a döntőbe jutás is meglepett, a 12. hely méginkább. Nem értem…
    13. Szlovénia – hátrébbra vártam, de erős, szép hangja volt az énekesnőnek, a dal viszont em annyira jött be.
    14. Szerbia – nem gondoltam volna, hogy előttünk végeznek, fura…
    15. Franciaország – érdekes, hogy első helyre mondták sokan, nekem tetszett, első ötbe tettem volna, erre ilyen hátul végzett. Igaz, hamis volt, nem hinném hogy sokat játsszák majd a rádiók ezt a felvételt.
    16. Oroszország – gyenge dal és előadó, féltem, hogy jobb helyen végez, én még hátrébb soroltam volna.
    17. Románia – mindig 10-ben végeznek, erre ezzel a tök jó dallal elég hátul végeznek, nem értem, miért. Nekem a Kacsamesék dallama jut eszembe a refrénről, „ducktails… whoo-oooo” :)Végigtomboltuk ezt ráénekelve 🙂
    18. Ausztria- remek hang és dal, kár, hogy ilyen hátul végzett.
    19. Litvánia – szép hang, szép dal, tetszett a jelnyelv, kb. ide vártam, bár nálam jóval előrébb volt.
    20. Izland – kb. ide soroltam, ide vártam, csodálkoztam a 12 pontnak hazánktól.
    21. Finnország – kb. ide vártam, nem rossz dal, bár nekem nem jött be.
    22. Magyarország – na igen. Nem ezt vártuk, nem ezt az erdményt tükrözték az előrejelzések, nagyon csalódott voltam…
    23. Spanyolország – gondoltam, hogy kb. itt végez, gyenge dal, bár vidám és nem hallgatható.
    24. Észtország – na igen, ők sem ezt az eredményt várták. Nem rossz dal, bár nekem nem jött be.
    25. Svájc – érdekes, ez a dal az elődöntőben sem tetszett, de a döntőben valamiért megfogott. Így kicsit sajnáltam, azt gondoltam, előrébb végez, ha nem is sokkal.

    Nos a dalokról ennyit. Szlovákiában, Lengyelországban kicsit csalódtam (az ott élő szavazó magyarok ne vegyék magukra), érdekes, ha blokkoltak szavazatokat, bár úgy gondolom manapság elég könnyen le lehetne bukni ilyennel, így nem igazán hiszek benne. Angliától, Németországtól is több pontot vártam volna, főleg, hogy utóbbinál díjat is nyert Kati.
    Úgy gondolom, Kati jó volt, megtett a csapat minden tőlük telhetőt, a szimpátia-szavazással meg nem lehet mit kezdeni, kiküszöbölni. Kár, hogy csalódni kellett, túl nagyot álmodtunk, illetve ezt a fontos tényező felejtettük el, hogy itt ez is nagyon beleszól az eredmény alakulásába. Nem kell visszavonulni, most, hogy végre itt, hazánkban is nagy népszerűségre tett szert a verseny. Csak előbb el kell kezdeni a promózást, a dal kiválasztásának folyamatát. Bár lehet, sok néző csalódott egyszer s mindenkorra az Eurovízióban. De nem kell feladni! A többiek pedig mármindent leírtak ezzel kapcsolatban előttem, így em ismétlem őket…

    A show… véleményem szerint nem volt nagy durranás, az előző években, de főleg tavaly sokkal jobban odatették magukat a rendezők. Tavaly pl. a Madconos produkció, kitekintés, a tánc nagyon ütött, idén még egy külső helysínről történő bejelntkezés sem volt látható. A műsorvezetők kicsit feldobták néha a hangulatot, főleg a bunyókkal, de amúgy szerintem sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni, ez csalódás volt számomra, persze nem voltam a helyszínen, így nem tudom, ott ilyen volt a hangulat, ők mit éreztek az egészből, hogyan látják.

    Fúúú, valamit még akartam, de már nem emlékszem mit 🙂 Támogatom a Holdviolás ötletet, nekem kedvenceim, mehetnének ők jövőre, bár Tóth Gabival nem értek egyet, bocsi, együtt egyébként is furán néznének ki/hangzanának. Na bocsi a hosszú kommentért, de rádiós műsorvezetőként ehhez szoktam, így ez talán megbocsátható nekem. Nem tudom, melyik dalokat kapják majd fel amúgy a magyar rádiók, a győztest és Lenát, Blue-t biztosan, de én majd gondoskodok róla, hogy ha csak egy műsor erejéig is, de az összes döntős dal szóljon a rádióban, így idén is készítek ESC-s műsort, majd szólok, mikor, ha érdekel Titeket. Köszi, hogy meghallgattatok, minden jót, fel a fejjel, KATI, BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK!!! 🙂

    • ==T==

      Zoey: Milyen érdekes az elemzésed, mert én is pont ezt gondolom a dalokról. Hihetetlen…:)
      Amúgy bemásolok ide 2 kommentet a youtube-ról, azért elgondolkodtató…
      „Tegnap este Varsóban néztük a döntőt. A lengyel kommentátor külön felhívta a figyelmet Katira, és nyomatékosan elismételte a kódot is(a többi versenyzőnél ez nem történt meg.). A szavazás eredményeinek ismertetésének megkezdése előtt a lengyel tv. az élő adásban 3 esélyest nevezett meg, köztük volt Kati. A lengyel mobilról Katira elküldött szavazatra ugyanakkor megerősítést nem kaptunk. Ez alapján nem lehet komolyan venni az eredményeket.”

      Nem voltak aktívak a szlovákiai magyarok, mert állítólag nem lehettek.
      Egyik hvg cikk szerint ugyanis:

      „egyes kommentelők szerint Felvidéken élő ismerőseik Wolf Katira leadott SMS-ét az alábbi hibaüzenettel dobta vissza a rendszer: „Od:9933
      Vazeny zakaznik,obsah spravz aslanych z vybraneho cisla nie je pre vas povoleny.V pripade otazok (válasz a 9933 – ról: Tisztelt ügyfél, a választott számról, ilyen tartalmú szöveg küldése oÖnnek nincs megengedve.)”