Düsseldorf túra: Magyarország újra az Eurovízió döntőjében!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu –

Két sikertelen próbálkozás után Magyarországnak meghozta a szerencsét az első elődöntő: Wolf Kati bejutott a 2011-es Eurovízió döntőjébe. Magyarország előző két indulója a második elődöntőbe került, de nem sikerült továbbjutni. Katit és a magyar delegációt a verseny és a sajtótájékoztató után rajongók csoportja várta a szálloda előterében, ünneplés, fotózkodás és ünneplés, pezsgőzés volt a program.

A kötetlen beszélgetés alatt megtudtuk, hogy a verseny utáni sajtótájékoztatón mégis volt rajtsorrend sorsolás, és Kati az 5-ös rajtszámot húzta. Így adva van a kívánság, hogy csillagos ötöst vigyen haza szombaton. A munka nehezén már túl van a delegáció, most már szinte tét nélkül felszabadultan lehet készülni a döntőre. Megtudtuk, hogy a legendás német precizitás gépezetébe ismét porszemek kerültek: 10 ország kommentátorállásában szűnt meg a hangkapcsolat, és még egy áramszünet is nehezítette a kommentátorunk dolgát. Sokáig nem tudtunk maradni, szerda reggel már interjúk sora fogja várni a magyar énekesnőt.

A verseny végén a borítékok élet-halál harcában jó dalok jutottak be a döntőbe, a norvég és a török bukás előtt viszont mindenki értetlenül áll. A norvég versenyző ráadásul az arénában nagy tapsot kapott, a törököket is jól fogadta a közönség. Kati dalát állva tapsolta végig az aréna, a recap videónál viszont kisebb volt az öröm intenzitása. A színpad előtt körülbelül 150 finn rajongó adta meg a finn versenydal alaphangulatát és összességben elmondható, hogy az egy-egy rajongói csoport ovációja magával tudta ragadni az aréna teljes közönségét. Az aréna körülbelül félházzal működött, de mivel a székek különböző színűek, olyan a hatása, mintha mindig tele lenne a csarnok emberrel. Végre láttuk a színpadot is élőben, igazából csak a ledfal mérete a lenyűgöző.

Körülbelül 12 óra után lesznek feltöltve videók a tegnapi napról és fényképek a versenyzőkről.

A végére egy érdekesség: Katit sok mindenkihez hasonlították már eddig. Kate Ryan nevének emlegetésétől már mindenki a falra mászik, Celine Dionhoz hasonlítani hízelgő dolog, a Rheinische Post napilap keddi eurovíziós mellékletében pedig Sarah Jessica Parkerhez hasonlítják. Érthetetlen hogy miért kell különböző nevekhez kapcsolni a magyar versenyzőt, de a cikk címe (mellékelt képen) hízelgő: Magyarország győzelemről álmodik Düsseldorfban.

Comments

61 hozzászólás a(z) “Düsseldorf túra: Magyarország újra az Eurovízió döntőjében!” bejegyzéshez

 1. Atysh avatar
  Atysh

  Caedy, itt az egész: http://www.eurovision.tv/esctv/past?program=35283
  Kati a 23. perctől van.

 2. Petya avatar
  Petya

  Itt a tegnap késő esti sajtótájékoztató, csak a magyar rész:
  http://www.youtube.com/watch?v=EvLBQ9Dey_g

 3. Feri avatar
  Feri

  Szerintem is csak néhány majdnem tökéletes előadás volt, a többség átlagos és néhány átlagon aluli. Én is nagyon sok előadónál éreztem, hogy nem tökéletesen énekelnek, izgulnak. A lengyelt sajnálom, mert szeretem a dalt, de a koreográfia és az izgulás az ének rovására ment. A másik nagy csalódás San Marino, mert nagyon kedveltem a hangját, de nagyon hamis volt élőben. A legrosszabb az örmény volt, elég gyenge éneket produkált, amit a show sem kárpótolt.
  Szerintem a legjobb produkció az orosz, az albán, a szerb, a svájci és a litván és a finn volt. Bár hozzá kell tennem, hogy ezek egyike sem szerepel a TOP5-ben nálam. És azt se felejtsük el, hogy ezen előadók, kivéve az oroszt és a szerbet, lassú számot adtak elő majdnem egyhelyben állva, ami valljuk be, könnyebb, mint mozgás közben énekelni. Az orosz dal és az előadása erős volt, bár nekem nem annyira jön be, főleg az énekes önelégült feje miatt. Az albán produkciónál tetszett a háttér, de a dal továbbra sem jön be, csak a hallgatható kategória nálam. A szerb hangulatos szám, jó hangú, szimpatikus énekesnő, de nem az én stílusom. A svájci egyszerű, de nagyon kellemes dalocska, megérdemelten jutott tovább. A litván előadás nagyon hatásos volt, bár továbbra sem tartozik a kedvenceim közzé. A finn meg egyszerűen aranyos dalocska.
  Kati produkciója sem volt ugyan tökéletes, de kellemesen csalódtam, mert az összkép jó volt, még a led-ruhák sem zavartak. Azért remélem a döntőre összeszedi magát, és meg sem állunk a TOP5-ig.

  Hajrá Kati!

 4. qwertz avatar
  qwertz

  Jó lenne ha mindenki egyszer ellátogatna erre az oldalra, s SZAVAZNA WOLF KATIRA!!! 🙂
  http://wiwibloggs.com/2011/04/25/eurovisions-next-top-model-2011-vote-now-in-the-final/10473/

 5. Feri avatar
  Feri

  Én szavaztam Katira!

 6. Juci avatar
  Juci

  Tény,hogy izgult,és az első harmada nem sikerült úgy,ahogy szerette,szerettük volna.Remélem,szombaton feloldódik Kati,és jobb lesz a teljesítménye.Az elődöntőt összeszorított fogakkal,120as pulzussal,izzadó tenyérrel,és kicsorduló könnycseppel néztem,hallgattam végig.Meghatódtam Kati!!!

 7. Juci avatar
  Juci

  http://www.youtube.com/watch?v=EvLBQ9Dey_g

  Kati kezében zöld,fehér,piros zászló van,ennyit a kedves németekről,hogy a zászlónkat sem tudják normálisan megcsinálni.