Naptár

2011. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Düsseldorf túra: Magyarország újra az Eurovízió döntőjében!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu –

Két sikertelen próbálkozás után Magyarországnak meghozta a szerencsét az első elődöntő: Wolf Kati bejutott a 2011-es Eurovízió döntőjébe. Magyarország előző két indulója a második elődöntőbe került, de nem sikerült továbbjutni. Katit és a magyar delegációt a verseny és a sajtótájékoztató után rajongók csoportja várta a szálloda előterében, ünneplés, fotózkodás és ünneplés, pezsgőzés volt a program.

A kötetlen beszélgetés alatt megtudtuk, hogy a verseny utáni sajtótájékoztatón mégis volt rajtsorrend sorsolás, és Kati az 5-ös rajtszámot húzta. Így adva van a kívánság, hogy csillagos ötöst vigyen haza szombaton. A munka nehezén már túl van a delegáció, most már szinte tét nélkül felszabadultan lehet készülni a döntőre. Megtudtuk, hogy a legendás német precizitás gépezetébe ismét porszemek kerültek: 10 ország kommentátorállásában szűnt meg a hangkapcsolat, és még egy áramszünet is nehezítette a kommentátorunk dolgát. Sokáig nem tudtunk maradni, szerda reggel már interjúk sora fogja várni a magyar énekesnőt.

A verseny végén a borítékok élet-halál harcában jó dalok jutottak be a döntőbe, a norvég és a török bukás előtt viszont mindenki értetlenül áll. A norvég versenyző ráadásul az arénában nagy tapsot kapott, a törököket is jól fogadta a közönség. Kati dalát állva tapsolta végig az aréna, a recap videónál viszont kisebb volt az öröm intenzitása. A színpad előtt körülbelül 150 finn rajongó adta meg a finn versenydal alaphangulatát és összességben elmondható, hogy az egy-egy rajongói csoport ovációja magával tudta ragadni az aréna teljes közönségét. Az aréna körülbelül félházzal működött, de mivel a székek különböző színűek, olyan a hatása, mintha mindig tele lenne a csarnok emberrel. Végre láttuk a színpadot is élőben, igazából csak a ledfal mérete a lenyűgöző.

Körülbelül 12 óra után lesznek feltöltve videók a tegnapi napról és fényképek a versenyzőkről.

A végére egy érdekesség: Katit sok mindenkihez hasonlították már eddig. Kate Ryan nevének emlegetésétől már mindenki a falra mászik, Celine Dionhoz hasonlítani hízelgő dolog, a Rheinische Post napilap keddi eurovíziós mellékletében pedig Sarah Jessica Parkerhez hasonlítják. Érthetetlen hogy miért kell különböző nevekhez kapcsolni a magyar versenyzőt, de a cikk címe (mellékelt képen) hízelgő: Magyarország győzelemről álmodik Düsseldorfban.

61 hozzászólás Düsseldorf túra: Magyarország újra az Eurovízió döntőjében!