Naptár

2011. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Düsseldorf 2011: Azerbajdzsán a győztes!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Nagyon izgalmas szavazáson vagyunk ma túl. Azerbajdzsán 221 ponttal nyert, a második helyezett a korábban utolsónak gondolt Olaszország lett 189 ponttal, a harmadik pedig Svédország 185 ponttal. Magyarország a 22. lett a döntőben. Gratulálunk!


A döntő végeredménye:
01 Azerbajdzsán 221 pont (Ell/Nikki)
02 Olaszország 189 pont (Raphael Gualazzi)
03 Svédország 185 pont (Eric Saade)
04 Ukrajna 159 pont (Mika Newton)
05 Dánia 134 pont (A Friend In London)
06 Bosznia_Hercegovina 125 pont (Dino Merlin)
07 Görögország 120 pont (Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike)
08 Írország 119 pont (Jedward)
09 Grúzia 110 pont (Eldrine)
10 Németország 107 pont (Lena)
11 Nagy-Britannia 100 pont (Blue)
12 Moldova 97 pont (Zdob si Zdub)
13 Szlovénia 96 pont (Maja Keuc)
14 Szerbia 85 pont (Nina)
15 Franciaország 82 pont (Amaury Vassili)
16 Oroszország 77 pont (Alexej Vorobjov)
17 Románia 77 pont (Hotel FM)
18 Ausztria 64 pont (Nadine Beiler)
19 Litvánia 63 pont (Evelina Sašenko)
20 Izland 61 pont (Sjonni’s Friends)
21 Finnország 57 pont (Paradise Oskar)
22 MAGYARORSZÁG 53 pont (Wolf Kati)
23 Spanyolország 50 pont (Lucía Pérez)
24 Észtország 44 pont (Getter Jaani)
25 Svájc 19 pont (Anna Rossinelli)

528 hozzászólás Düsseldorf 2011: Azerbajdzsán a győztes!

  • Napsugár

    Vicces, hogy az ország közvéleményét le lehet kötni ezzel a 22. helyezéssel, a Való Világgal, és nagyobb gondunk nincs is, hol lehessen ill. ne lehessen dohányozni…
    Ezt az okos nemzetet is el lehet butítani…:(

  • Feri

    Most volt egy kis időm megnézni az 1. elődöntő eredményeit. Meglepő volt számomra, hogy még itt sem kaptunk 1 pontot sem a lengyelektől (viszont mi adtunk 4 pontot nekik). Az is furcsa számomra, hogy a brittektől az 1. elődöntőben 10 pontot kaptunk, a döntőbe meg semmit. A finnektől itt is 12 pontot kaptunk, a többi pontot főleg a déli országokból kaptuk. 19 országból 10 adott pontot.

    Így utólag már annak is örülhetünk, hogy egyáltalán bejutottunk a döntőbe, „ilyen” szavazás mellett.

    Katit meg nem féltem, hiszen nem ma kezdte a pályát, és az X-faktorban is tovább edződött, hamar feldolgozza a vereséget. Meg amúgy is többet ér a közönség szeretete, mint egy olyan díj, amit úgy manipulálnak, ahogy akarnak. És nem csodálkoznék azon sem, ha többet játszanák Kati dalát külföldön, mint a győztes azeri számot.

    Páran írták, hogy küldjünk valami gagyi számot jövőre, hiszen úgyis mindegy. Nekem nem. Az egy dolog, hogy nem nyertünk és hátul végeztünk, de én büszke vagyok arra, hogy ilyen jó dallal indultunk és végre sokan szerették a számunkat (habár a pontozásból nem így látszik).

    A másik dolog, amit utálok, hogyha valaki a másik nemzetre mond rosszat. Nekem nincs semmi bajom, sem a románokkal, sem a szlovákokkal stb. Attól, hogy a hülye politikusok ilyen helyzetet alakítottak ki, mi ne süllyedjünk az ő szintjükre.

    Röviden ennyi a véleményem az egészről. Katinak mégegyszer gratulálok, nagyszerű volt. Biztos vagyok benne, hogy Kati sokkal többet nyert még így is. A hároméves kislányommal végigtáncoltuk a számát, nagyon tetszett neki is.

    Mindenkinek további kellemes napot kívánok!

  • Napsugár

    Sőt, azok ellen fordítani, akik akár szavaztak is, és nem a szomszédság miatt, hanem mert magyarok…

  • Bakancs

    Igen, ebben én is egyetértek. Ne szidjuk a környező országokat, de a lengyeleket sem, hogy nem kaptunk tőlük pontot.
    1. Nem kötelező ránk szavazniuk, mert ez csak egy dalverseny. (Jóhiszeműen lehetne mondani, hogy lehet, hogy nem tetszett nekik a dalunk, és nem akarnak politikailag szavazni 🙂 )
    2. Akár szavaztak, akár nem, itt tök mindegy volt. Olvashattok itt-ott kommenteket, hogy sok országban nem fogadták el a szavazatokat. Egyszerűen blokkolták őket. Azért azt nem hiszem el, hogy a finnekre, az észtekre, a franciákra, az osztrákokra ilyen kevés szavazat érkezett, mikor többen több oldalon is jelezték, hogy ez a szám a kedvencük ÉS szavazni is fognak rá.

  • baba

    BAKANCS:ezt mondom én is

  • ezvan

    Röviden és velősen:
    1.Kati és a száma is kitűnő volt. Grt. Kati!!!
    2. Politikai szavazás zajlik. Nekünk kár indulni. Csak így lehet jelezni Európa felé, másképp le se szarják az ellenvéleményeket.
    3. Szlovákia CSALT!. Az lenne a minimum, hogy ezt hangosan szóvá tesszük.

  • Haaver

    Felesleges bármit is mondani. Sejthető eredmény volt, senki sem szavaz ránk. Miért tenné, mitől fontos ez az ország bárki külföldi számára. Az a baj, hogy mindenki elfogadta a kretén média szenzációhajhászását, mi leszünk a csúcson (de legalábbis a közelében), holott a dal eléggé közepes, és – vesstek meg érte – de az éneklés sem volt szuper! A kb. a felét nem lehetett érteni az angol szövegnek, így a külföldi sem érti! A háttér produkció is harmatos volt.

  • nah en ezert nem hiszek azoknak a hires joslasoknak emlekszem h olvastam h akar 5 is lehet stb stb szovegekt meg 19 fogadoiroda oszesitese meg ize ize hat nem jott be es nah eleg vegen vegeztunk megint sajnos..22 csk 3an maradtak utanunk… kicsit ciki megint de ez van:( kati azert jo voltal:)

  • Igen, én is csalódott vagyok, mint mindenki más… Tudtam, hogy a közönségszavazáson Magyarország alul fog maradni, de azért bíztam a zsűriben. Ez több, mint szánalmas! Az azeriekben nem volt semmi eredeti: a dalukat svédek írták, a fellépőruhájuk Svédországból volt, a táncosaik svédek voltak…
    Jövőre irány Svédországba dalt csináltatni, és akkor akár győzhetünk is!
    Én nem lépnék vissza a versenytől, hiszen számomra nagy szó, hogy bekerültünk a döntőbe! (Szlovákia meg nem… Meg is érdemelték, őket nem szereti senki.) Finnországnak örültem, ők Rúzsa Magdinál is 10 pontot adtak nekünk, csak mi cseszünk visszaadni nekik…
    Az a baj velünk, hogy naiv ország vagyunk. A tegnapi szavazás is nálunk úgy ment, hogy a dalokat vettük figyelembe, holott más nem ezt tette. Dobálgathattuk volna a 12 pontot Finnországnak, 10-et Szerbiának, 8-at Romániának, 7-et Ausztriának… stb. Meg minek kellett hinni az előzetes híreszteléseknek? Kati dala YouTube-on a legnézettebb… Kit érdekel?
    Kati ügyes volt, szerintem a legjobb dal, amivel valaha indultunk. A What About My Dreams?-nek Európában még lesz sikere. Úgy érzem, rengeteg rajongót szerzett magának mind a dal, mind pedig Kati.
    Tegnap este 9 órakor még jó volt magyarnak lenni, ma már utálok. Köszönjük meg Európának, és drága miniszterelnökünknek…

    U.i.: Én ledöbbentem, hogy Észtország lett az utolsó előtti… Top 3-ba várták!

  • KJati jó volt csak ki öltöztette ebbe a ruciba???
    Ha valakinek görbe lába van azt takarni kéne.

  • Zso

    Nekem ne mondja senki, hogy ez a véletlen műve:
    Törökország, Albánia, Lengyelország kiesett, utóbbi 19. lett!!!
    Észtország, Magyarország ilyen KEDVELT dalokkal ennyi pontot kapott!?????

    Az igazság soha nem derül ki, de itt nagyon bűzlik valami, és nem csak a mi helyezésünk miatt! Meg hogy Katira nem lehetett szavazni?! Ez megérne egy kivizsgálást, ha igaz…

  • ezvan

    Amikor drága előzetes miniszterelnökeink voltak akkor nagyon sokra vittük. Kurvára csipem az ilyen prézliféle véleményeket. Azért mert nem Gircsány győzött mindenért a Fidesz felelős, szerintem még a mult heti meghűlésemért is Orbán Viktor felelős

  • Hát nekem nem tetszett a katié. Szerintem ha Vecát küldtük volna ki már idén top 5 vagyunk…
    A Németek meg nem tudom hogy lettek 10 edikek , sztem gecijó volt.

  • jolci

    Hagyjuk már ezt a Vecás marhaságot.Csak sipít mint egy haldokló kanári,és a színpadon meg kimondottan előnytelenül mutat a zsákszerű ruháiban, mivel mást nem tudnak ráadni.
    Kati magasan a legjobb volt,ezt mindenki láthatta aki nem vak,és nem miatta lett ilyen ganély helyezésünk.
    Egyszerűen bunda volt az egész,lezsírozott lepénzelt, korrupt bagázs!

  • Nordbright

    LENGYELORSZÁG védelmében még én is hozzászólnék. Nem a jó baráti viszony miatt kell, hogy ránk szavazzanak és ezt nem várhatjuk el evidensnek. Pont ezt rójuk fel a többi keresztbe szavazó országnak!!!
    Ettől függetlenül átnéztem a lengyel Eurovíziós fórumokra és a hozzászólásokból az jött le, hogy a 3-8 hely közé várták a fináléban legtöbben a magyarokat!? Akkor most mi van??? Csak azok fórumoznának akiknek tetszik? Nem hinném…de nem is értem.

  • Suncsa

    Azoknak, akik a felvidéki magyarokat szidják: Édeseim! Gondolkodjatok kicsit! Szerintetek nem szavaztak??? Dehogynem! Szőke női logikám azt mondja, hogy a szlovákok meghamisították az eredményeket. Ezt még a románok sem tették meg, ott azért látszottak az erdélyiek szavazatai. Gyanítom, hogy a tisztességes eredményben valami hasonló arány lehetett Szlovákiában is. Csak hát a szlovákok nagyon gyűlölnek minket.
    Hogy miért? Mesterségesen szított gyűlölet ez is, de azon ledöbbenek, hogy némelyik honfitársam az elszakított magyarokat szidja, hogy nem szavaztak.
    Jövőre egyébként én akarok indulni, mondjuk a Csip-csip csókával.

  • Oja-shio

    Hát….
    nem mintha nem szeretném szegény Katit de sajna esélye sem volt. Az az igazság, hogy túl erős volt neki amezőny. Egy tökéletes olasz Jazz-el egy politikai Azerbajdzsán győzelemmel nem rúgatott labdába. Ha jól megnézzük a zenei igényeségben is lemaradt. Nekem a legjobbak az olaszok meg a franciák voltak. Egy ilyen kis popszámmal már tudni lehetett hogy labdába sem fog rúgni. Talán majd máskor. Másvalaki.

  • Caedy

    prézli : Ennek mi köze a miniszterelnökhöz? … de komolyan? Ez butaság. Én is csalódott vagyok, keserű is de azért mindenkinek logikusan kéne gondolkodnia!

    Legyünk büszkék Katira! Nem lehet mit tenni az eredmény megszületett, nem fogják azt mondani, hogy bocsi mégse azer hanem magyarok …

  • Caedy: Ezt egy német újság írta: „Kati Wolf: What About My Dreams…. Muss leider aus politischen Gründen abgelehnt werden: Sie ist eine von Gnaden Viktor Orbáns!”

  • Kozani

    Azért nem biztos, hogy mindenről a szavazási rendszer tehet…

    http://bombahir.hu/szerkblog/miert-nem-szereti-a-magyart-egy-nemzet-sem

  • Caedy

    prézli: És ezt komolyan is gondolod, hogy ez az oka … és pont a németektől. Ha jól emlékszem tőlük kaptunk rádiós díjat.

    Nekem aztán tök mindegy ki a miniszterelnök, de nem beszéljünk (beszéljenek) ekkora badarságokat.

  • Zoe

    pff… bassza meg az egész európát… az se igazságos, ha szomszédra szavaznak, meg az sem, hogy alapból leírják a magyarokat! Azért komolyan, arra kíváncsi lennék, hogy a zsűri alapján ki, hogy végzett….. valaki nem tudja véletlenül?

  • baba

    szavazzanak csak egymásra de akkor a versenyt is nevették át „melyik legkedveltebb nemzet?”-re

  • Vivi

    bocsi az offért, nem tudja valaki hogy mi lett azzal a plágium üggyel korábbról? Csak mert az egyik kedvelt oldalamon most jött elő hogy lopták a dalt (valakinek nagyon kötekedős kedve van) és nem igazán találok róla semmit, hogy akkor azzal most mi lett végülis….

  • Vivi

    az előbb belinkelt cikkből:

    „Az elődöntőből a 7. helyen jutott tovább, egy relatíve gyenge mezőnyből, ez már önmagában intő jel lehetett volna”

    Ja, az lehetett volna, ha tudtunk volna róla…. Mert ha jól tudom, erről a döntő végéig szinte senkinek nem volt tudomása, vagy ha mégis, akkor már megint én maradtam le valamiről… mellesleg még ha 7.-ként is jutottunk tovább, az azért baromira messze van a 22. helytől… vagy csak én vagyok nagyon elfogult, de ez esetben nyugodtan szóljatok rám.

  • Bex

    Én nem szeretem a Kati dalát(a hangját igen), de szégyen,hogy Azerbajdzsán nyert.Ell/Nikki szerintem borzasztó volt.
    Persze nem azt mondom,hogy nekünk kellett volna megnyernünk,de Kati megérdemelte volna,hogy az első 10-ben legyen,mert nagyon jó volt .

  • István33

    Már félreraktam pénzt, hogy jövőre én is kimegyek az Eurovízióra, de Bakuba biztos nem fogok. Már csak abban bízok, hogy az azeriek bejelentik, hogy nem tudják megrendezni, s akkor a második helyezés okán a napfényes San Remo-ba vagy az örök Rómába kell kiutazni.

  • weberawa

    Szégyen ami tegnap történt, és nem azért mert nem a Kati nyert, hanem mert annyira kézzel fogható volt a s…nyalás! Elkeserítő, hogy teljesen esélytelenek vagyunk bármilyen produkcióval! Remélem jövőre nem küldünk SENKIT! Európa nem érdemli meg a magyar dalokat, előadókat, vagy ha mégis megy valaki az figurázza ki Őket, megérdemelnék!

  • Vivi

    István ne számíts rá…. íme egy hír:

    http://www.zene.hu/20110515_azerbajdzsannak_rengeteg_penze_van_az_euroviziora

    (nem akarok gonosz lenni és azt mondani hogy előre fizettek…..)

  • weberawa

    Én nem értek hozzá, de valaki csinálhatna egy oldalt a Katinak ahol a rá szavazók / Euróvíziós közvetítések területéről/ jelezhetnék, hogy Nekik Ő a győztes! Tudatva Európával, hogy nem nyeljük le a „békát”! Könnyen fellelhető oldalnak kellene lennie hogy tényleg sokan megtalálják!