Napi Eurovízió 2011: Oroszország

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: old.eschungary.hu

Oroszországot idén a 23 éves Alexej Vorobjov képviseli a „Get You” című dalával. Kivételes képességeinek is elhivatottságának köszönhetően köthetett szerződést a világhírű zenei producerrel, RedOne-nal, aki többek között Lady Gaga, Enrique Iglesias, Usher és Jennifer Lopez számtalan slágeréért felelős. RedOne legújabb sztárja az idei Eurovíziós Dalfesztiválon mutatkozik be az európai közönségnek.

Alexej tehetségét már nagyon fiatalon felfedezték. Annak ellenére, hogy szegény családban nőtt fel, szülei mindent megtettek azért, hogy zenei tanulmányokat végezhessen. Elvégezte a Művészeti Főiskolát harmonikára szakosodva, majd a Gnesins Jazz Főiskolát, és a híres Moszkvai Művész Színházban is tanult.
17 évesen megnyerte az X-Faktor orosz verzióját, majd 2007-ben megkapta az orosz MTV „Év felfedezettje” díját. Alexej ma már az éneklés mellett színészkedik is, de tánctehetségét is többször megcsillantotta. Filmjeiben nem használ dublőrt, ő maga szerepel a legveszélyesebb jelenetekben is. Jelenleg új albumán dolgozik RedOne-nal és azt is elárulta, hogy a nemzetközi zenei életben nevét angolra fordítva, Alex Sparrow-ként lesz ismert.
Eurovíziós dalában oroszos határozottsággal szeretné megkapni a kiszemelt lányt: „Meg foglak kapni, tudom, hogy te is akarsz”. A világslágerek sablonos szövegét énekelve el is veszíti a fejét a hölgy arcára és alakjára nézve, majd mindenféle piszkos gondolatok járják át az agyát. Mindenesetre egy győzelem májusban biztosan meggyőzné a lányt, de addig is drukkolunk Alexnek, hogy megkapja őt.

10 Comments

Jó kis dal ez szerintem. Bár az elején nem tetszik a hangja, de a refrénnél már okés. Tuti továbbjutnak, és kb. középmezőnyben végezhetnek.

Sztem nem nagy durranás. Ezen meglepődtem, h. megnyerte az orosz X Faktort, a videóból kb. az jött le, h. mintha nem is tudna énekelni… :S
De hát sztem továbbjutnak, sőt a 10-be kerülhet a döntőben is.

Szerintem is elég jó szám, bár kicsit túlságosan pop. De amúgy az első tízben benne van, szerintem 🙂

Megnéztem a dalról készült videóklipet. Hát, egy szavam van rá: közönséges. Sajnos semmi pozitívumot nem tudok mondani sem a videóról sem a dalról. A szöveg mondanivalója is elég közönséges, a zene is pocsék és a srác élő hangja is sérti a fülemet…
De hát finalisták lesznek, mert ugye Oroszországról van szó. Ja és persze cuki a srác… (legalábbis sokak szerint).

Elég átlagos dal, egy teljesen átlagos előadóval. Nekem azért tetszik, de tob 10-et nem adnék neki, de azért hallgatható.
Az elődöntőjéből tuti továbbjut, nálam is a 8. az elődöntőjében
Összeségében pedig 43/17

Comments are closed.