Naptár

2011. április
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2011: Grúzia

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: eurovision.tv

Grúzia a tavalyi balladájához képest nagy váltással idén egy igazán lendületes elektronikus dalt küld. Az Eldrine együttes nyerte meg a grúz nemzeti döntőt, de azóta változott a csapat felállása. Az együttes produkciós cége ugyanis úgy döntött, hogy lecseréli frontembert, bár ennek az okát diplomatikusan elhallgatta (valószínűleg az énekesnő hangi képességei miatt). Így az Eldrine Sophio Toroshelidzével kiegészülve fog fellépni Düsseldorfban a „One More Day” című dallal.

Az Eldrine énekesnője, Sophio Toroshelidze a Tbilisi Zenei Főiskolán tanult. 2006-ban írta a „Surprised Again” című dalt, amely elnyerte a „Az év legjobb dala” címet. 2009-ben döntős lett egy népszerű grúz tehetségkutató műsorban. Ugyanebben az évben kezdett el éneklést tanítani gyerekeknek és ő készíthette fel a 2009-es Junior Eurovíziós Dalverseny grúz indulóit. Tavaly pedig az oslói versenyen Sopho Nizharadze háttérénekese volt.
Az együttes négy másik tagja – Mikheil Chelidze (gitár), Irakli Bibilashvili (basszusgitár), David Changoshvili (dobos) és Beso Tsikkelashvili (DJ) – 2007-ben alapította meg a csapatot akkor még BIOS néven, amelyet 2010-ben változattak meg Eldrine-re. Ekkor csatlakozott hozzájuk Tamar Shekiladze, billentyűs.
„One More Day” című dalukban Sophio a szerelmének énekel, aki elutasította őt. Viszont ő még mindig szerelmes belé és meglehetősen indulatosan próbálja megkapni a férfit: „Fel akarom tüzelni, felfedem a gonosz vágyat, nem törődöm a fájdalmas elutasítással, találok okot, hogy maradjak. Még egy tiltott érzés, még egy fellobbanás, hagyd a hamis tétovázást, kész vagyok fizetni a reménytelen elkeseredésért, élem a végzetem még egy napját”. A rapper alakítja a megszólított férfit, aki néhány magasröptű sorban bevallja az érzéseit, bármennyire is nem tetszik ez a lánynak. Ezután teljesen odaillően lúzernek és pszichopatának nevezi magát.

7 hozzászólás Napi Eurovízió 2011: Grúzia

  • Zolecs

    Ez a dal szerintem nagyon megosztó, vagy szeretik vagy utálják.
    Legalábbis top-okat, kommenteket nézegetve, ezt szűrtem le.Szóval nem venném ezt a dalt biztos továbbjutóra.Oké hogy grúzia mindig döntős, de eddig csak 3x vett részt versenyen, viszont mind a 4 szomszédja az első elődöntőben van…
    Vagyis nem tudom h mi lesz vele 😀
    Nekem egyébként nagyon tetszik ez a dal, főleg amikor átvált a rap-es részbe…Meg amugy is szeretem az efféle tipusu dalokat.
    Konkrét helyet nem mondok a listámban, mert folyton változnak, de a top10 az biztos! 😀

  • Bakancs

    Nekem is tetszik a dal alapötlete, de a megvalósítás lehetne jobb is…
    Szerintem kicsit túl pop-os a refrén, a rap viszont rendben van 🙂

  • msz

    Szerintem ez egy nagyon sz@r dal. Ennyit is róla. De ez a mondat megtetszett:
    Az együttes produkciós cége ugyanis úgy döntött, hogy lecseréli frontembert, bár ennek az okát diplomatikusan elhallgatta (valószínűleg az énekesnő hangi képességei miatt).

  • Balint005

    Jól indul a dal, de nagyon unalmassá válik kb. 30 másodperc után, és unalmas is marad. Én nem adnék neki döntőt és remélem nem jut a döntőbe.
    Az elődöntőjében nálam bőven kieső helyen van a 15. Összesen meg 43/ 31 :S

  • Ysdroid

    Elég jó a dal.Sophio-nak hanyas lába van?

    • Gergő

      próbálom keresni a kijelentés és kérdés közötti összefüggést,de egyenlőre nem találom … 😀 de legalább jót nevettem 🙂