Napi Eurovízió 2011: Belgium

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Hat profi zenész, akiknek ugyanaz a hangszerük: aranyat érő torkuk. Ők alkotják a Witloof Bay együttest, és nemcsak zenéjük, hanem a névválasztás is egyedi, eredeti és kreatív: a „Witloof Bay” magyarul Cikóriasaláta-öblöt jelent. Az Eurovíziós Dalfesztiválon Benoît Giaux (a baritonénekes) és RoxorLoops (a nemzetközileg elismert virtuóz szájdobos) közös szerzeményével, a ‘With Love Baby” cí6mű dallal indulnak, Tom Dice sikere miatt a szokásosnál is nagyobb reményekkel.

Íme, a tagok!
Benoît Giaux az együttes egyik legkarakteresebb előadója, a versenydal szerzője, a bariton szólam énekese. Diplomás énekes és zongorista, ezért munkája során tanít, kórust szervez, és előad – hol egyedül, hol pedig a tárgyalt Witloof Bay együttessel. A ‘With Love Baby’ klipjében ő a nyakkendőt viselő, mintás zakós figura.

RoxorLoops szintén együttműködött a komponálásban és a szövegírásban, emellett szájdobolásával – mely világbajnoki címet és nemzetközi ismertséget hozott neki – különleges ízt ad az együttes dalainak.

Florence Huby a két női tag egyike – egészen pontosan, a fekete hajú. Az együttesben alt szólamban énekel, de tehetségével egyéb kórusok színvonalát is emeli. Ezeket gyakran vezényli is, hiszen ehhez diplomája van.

Etienne Debaisieux a basszus szólamot erősíti az együttesben, emellett a Namur kamarakórus oszlopos tagja és büszkesége. A klipben őt láthatjuk rózsaszín ingben.

Nicolas Dorian tenort énekel, a londoni királyi zeneakadémián kapott képzést. Ő énekel először szólót a dalban, és gyakran vesz részt zeneszerzésben is – ez ugyanis a hobbija.

Alexia Saffery a banda másik énekesnője, szoprán hangjával bárkit elkápráztat. Határtalan tudását több intézményben, zeneiskolában próbálja átadni a nebulóknak, emellett kiváló jazzénekesnő. Etienne-nel karöltve énekel a Namur kamarakórusban, de nem törzsgyökeres Witloof Bay tag – egy szülési szabadságon lévő előadó, Mathilde Sevrin helyére ugrott be.

Ha valahol, itt említést érdemel a hangmérnök is: Pierre-Laurent Babuin felel azért, hogy a hangzás olyan színvonalú legyen, mint amilyent hallhatunk.

Számos díjat bezsebeltek már acapella éneklés terén, szórakoztatták nagy nemzetközi fesztiválok közönségét is. Az Eurovízió azonban ismeretlen terep, ismeretlen műfaj – itt ugyanis ők lesznek egyedül olyanok, akik semmilyen instrumentális kíséretre sem hagyatkozhatnak, csupán a saját hangjukra.

A dalról: a szövegből kiderül, hogy ez a hat művész mindent hatalmas szeretettel csinál. Szívvel, lélekkel, és erre biztatják közönségüket is: a jó hozzáállás a vidámság, mindig, mindenhez. Az énekhez, a tánchoz, és természetesen a szerelemhez, az öleléshez és a csókhoz is! Mert ez minden jó célhoz elvezet. Reméljük, őket egészen a döntőig…

Comments

11 hozzászólás a(z) “Napi Eurovízió 2011: Belgium” bejegyzéshez

 1. Zolecs avatar
  Zolecs

  Nos, a nemzeti döntőjükön a 12 dalból, kimerem jelenteni hogy a legborzalmasabb volt.Eleinte még csak végig sem bírtam hallgatni, és elkönyveltem őket a 43. helyezettek, gondolván hogy ennél nem jöhet rosszabb.Hát jött… 😀

  Aztán eljutottam arra a szintre amikor már sikerült végigküszködnöm, és jött egy kicsit újabb verzió is…

  Hát hogy megkedveltem,túlzás lenne de meg- meg hallgatom, némikor.30-35 hely között mocorog nálam 😀
  Mellesleg egyáltalán nem az én stílusom ,az efféle muzsika.

  Összesítve mindenhogyan kiesők.

 2. schanc avatar
  schanc

  Én abszolút kalapot emelek az előtt, amit és ahogyan csinálnak. Egyáltalán nem könnyű mindenféle zenei kíséret nélkül ezt így végigvinni.
  Amibe belebukhatnak – az egyszerű kiesésen túl -, hogy élőben eltolódnak az arányok közöttük. Remélem, a döntőben is halljuk őket.

 3. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  nekem tetszik a dal, nem tenném döntőbe, de én bármikor szivsen hallgatom itthon! 🙂

 4. Zsolti avatar
  Zsolti

  Nagyon jók! Drukkolok, hogy minél előrébb végezzenek. Egyébként az egész Eurovízió történetében is ez lesz az első acapella?

 5. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Nem, pl nézd meg a 2006-os lett versenydalt! az is egy érdekes formáció volt! 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=Vv6v7Ma2t7I

 6. Zsolti avatar
  Zsolti

  Meredek, ahogy indult 😀 16. helyet érték el, úgy látom, de szerintem a Witloof jobb. Hátha meglesz nekik a top 10 🙂

 7. Balint005 avatar
  Balint005

  Nem olyan rossz dal ez mint amilyennek sokan mondják. Bár én sem nagyon kedvelem vannak sokkal rosszabbak is. 43/33

 8. Zoli avatar
  Zoli

  Az egyik legjobb idén!

 9. Máté94 avatar
  Máté94

  Nem mondom hogy egy katasztrófa,de abszolút nem jó.a belga Cotton Club Singers.Döntő kizárt.

  1. Zoli avatar
   Zoli

   Hát azért… Ez a Cotton Club Singers elég sarkos volt. Én remélem azt a döntőt, még nem mondtam le róla.