Naptár

2011. április
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2011: Belgium

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Hat profi zenész, akiknek ugyanaz a hangszerük: aranyat érő torkuk. Ők alkotják a Witloof Bay együttest, és nemcsak zenéjük, hanem a névválasztás is egyedi, eredeti és kreatív: a „Witloof Bay” magyarul Cikóriasaláta-öblöt jelent. Az Eurovíziós Dalfesztiválon Benoît Giaux (a baritonénekes) és RoxorLoops (a nemzetközileg elismert virtuóz szájdobos) közös szerzeményével, a ‘With Love Baby” cí6mű dallal indulnak, Tom Dice sikere miatt a szokásosnál is nagyobb reményekkel.

Íme, a tagok!
Benoît Giaux az együttes egyik legkarakteresebb előadója, a versenydal szerzője, a bariton szólam énekese. Diplomás énekes és zongorista, ezért munkája során tanít, kórust szervez, és előad – hol egyedül, hol pedig a tárgyalt Witloof Bay együttessel. A ‘With Love Baby’ klipjében ő a nyakkendőt viselő, mintás zakós figura.

RoxorLoops szintén együttműködött a komponálásban és a szövegírásban, emellett szájdobolásával – mely világbajnoki címet és nemzetközi ismertséget hozott neki – különleges ízt ad az együttes dalainak.

Florence Huby a két női tag egyike – egészen pontosan, a fekete hajú. Az együttesben alt szólamban énekel, de tehetségével egyéb kórusok színvonalát is emeli. Ezeket gyakran vezényli is, hiszen ehhez diplomája van.

Etienne Debaisieux a basszus szólamot erősíti az együttesben, emellett a Namur kamarakórus oszlopos tagja és büszkesége. A klipben őt láthatjuk rózsaszín ingben.

Nicolas Dorian tenort énekel, a londoni királyi zeneakadémián kapott képzést. Ő énekel először szólót a dalban, és gyakran vesz részt zeneszerzésben is – ez ugyanis a hobbija.

Alexia Saffery a banda másik énekesnője, szoprán hangjával bárkit elkápráztat. Határtalan tudását több intézményben, zeneiskolában próbálja átadni a nebulóknak, emellett kiváló jazzénekesnő. Etienne-nel karöltve énekel a Namur kamarakórusban, de nem törzsgyökeres Witloof Bay tag – egy szülési szabadságon lévő előadó, Mathilde Sevrin helyére ugrott be.

Ha valahol, itt említést érdemel a hangmérnök is: Pierre-Laurent Babuin felel azért, hogy a hangzás olyan színvonalú legyen, mint amilyent hallhatunk.

Számos díjat bezsebeltek már acapella éneklés terén, szórakoztatták nagy nemzetközi fesztiválok közönségét is. Az Eurovízió azonban ismeretlen terep, ismeretlen műfaj – itt ugyanis ők lesznek egyedül olyanok, akik semmilyen instrumentális kíséretre sem hagyatkozhatnak, csupán a saját hangjukra.

A dalról: a szövegből kiderül, hogy ez a hat művész mindent hatalmas szeretettel csinál. Szívvel, lélekkel, és erre biztatják közönségüket is: a jó hozzáállás a vidámság, mindig, mindenhez. Az énekhez, a tánchoz, és természetesen a szerelemhez, az öleléshez és a csókhoz is! Mert ez minden jó célhoz elvezet. Reméljük, őket egészen a döntőig…

11 hozzászólás Napi Eurovízió 2011: Belgium