Naptár

2011. március
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2011: Albánia

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: eurovision.tv

Albánia szokásához híven idén is az elsők között választott indulót, Aurela Gaçe „Kënga ime” című dalát. Albániától azonban már azt is megszokhattuk, hogy a daluk a dalversenyig teljesen átalakul, és általában angolul szólal meg. Ez idén sincs másképp, Aurela a dal újragondolt verzióját fogja előadni a düsseldorfi verseny első elődöntőjében, „Feel The Passion” címmel.


Aurela Gaçe 4 évesen kezdett el énekelni, már ekkor több díjat nyert különféle fesztiválokon. Azóta is halmozza a díjakat, többek között decemberben már harmadjára nyerte meg a nagy múlttal rendelkező Festivali i Këngës zenei versenyt, amely 2004 óta albán nemzeti döntőként szolgál az Eurovíziós Dalversenyre.
Aurela a tiranai Művészeti Akadémián végzett dráma szakon. Az énekesnő 2002-ben költözött az Egyesült Államokba, ahol jelenleg is él és nagy népszerűségnek örvend az ottani albán közösségben. Zenei stílusára főként a népzene és a popzene jellemző.
Idei versenydalában arról a szenvedélyről énekel, amelyet a zene iránt érez és azokról az érzelmekről, amelyeket a dalok váltanak ki belőle: „Te vagy a vér az ereimben és a szerelem a lelkemben.” „Tőled könnyezem, te szomorítasz el”. Aurela azt szeretné, ha mi is éreznénk ezt a szenvedélyt, ezért énekli nekünk ezt a dalt. Az énekesnő néha már annyira elragadtatja magát az üzenet átadása közben, hogy hatalmas kiáltásokban tör ki. Egyelőre kétséges, hogy az átlagos európai tévénéző erre hogyan reagál: teljesen átszellemül a dallal, vagy inkább lehalkítja a televíziót.

12 hozzászólás Napi Eurovízió 2011: Albánia

  • Zolecs

    Az első verzió először nagyon tetszett, aztán egy idő után meguntam annyira hogy nagyon hátra keveredett.Aztán jött az újítás ami nem jött be eleinte.A sok sok hallgatás következményeként viszont megkedveltem. 😀
    Döntős lesz, ott pedig 20-25. hely körül.
    Nálam 43/20

  • Sanyi

    Nekem egyáltalán nem tetszik,50-50% hogy továbbjut.

  • schanc

    Nekem tetszik, az egyik legkarakteresebb dal a mezőnyben. Szurkolok, hogy döntős legyen, ott viszont sztem egy 14-18. helynél előrébb nem nagyon fog jutni.

  • Zsolesz

    Nem ide tartozik, de ma délután a Teadélutánban az M1-en 16:55kor euroviziós dalfesztivál kulisszatitkai téma lesz! 🙂

  • ubulthebest

    Hát azt kell mondanom, hogy az albán számmal annyi bajom van hogy albánul és angolul se az igaz. De nekem az a rész amikor az angol részben van az a kis albán szösszenet, nekem az nagyon tetszik ott. Érzik, hogy az a szöveg sokkal jobban simul a dalhoz és magához az énekesnőhöz is. Nekem az ott nagyon bejön, mindig kiráz tőle ott a hideg, jóéretelmebn… 🙂
    Nem tudom, hogy hol fog végezni, de örülnék neki, ha a döntőben lenne. 🙂

  • Zolitt

    ehhez is csináltam egy fordítást, és nekem is az a rész tetszik benne jobban ahol Albánul énekel! (mármint itt konkrétan arra gondolok amit énekel, az tetszik jobban) Szerintem benne lehet a döntőben! (mondjuk a tavalyi daluk nekem az első helyen volt, nyerte az egész versenyt!!! ez még véletlenül sem)
    Szóval a videó:
    http://www.youtube.com/watch?v=w8X_MvIDdeY

  • msz

    Nekem a kezdetek óta a kedvenceim között volt, az angol verzió pedig még jobb. Nálam 3/43 de a döntőben egy 15-13 körüli helyezést fog elérni.

  • Balint005

    Az elején nagyon utáltam, utolsó volt, de a stúdióverzió és az angol nyelv jobbá tette, de még így sem a kedvencem, de leaglább már nem irritál 😐 Nálam éppen döntős 43/23