Olaszország a Festival di Sanremo-n választ dalt

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S24gn5Y6wB0[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Videón: a legutóbbi olasz fellépő 1997-ből

Az olasz RAI köztelevízió hivatalosan megerősítette, hogy a népszerű Sanremo-i Dalfesztivál versenyzői közül fog dalt küldeni a 2011-es Eurovízióra. De kihangsúlyozzák, hogy nem feltétlenül a verseny győztesét fogják kiküldeni. Egy speciális zsűri fogja kiválasztani a fesztivál végeredményétől függetlenül, hogy melyik az a dal, amelyik a legjobban helyt tudna állni Düsseldorfban.


Így egyfajta különdíj lesz a fesztiválon a düsseldorfi repülőjegy. Most is nagy titok övezi a versenyző dalokat, viszont a résztvevők listája már megjelent. Több korábbi eurovíziós fellépő is versenyez februárban: Franco Battiato (1984), Anna Oxa (1989), Al Bano (1976 és 1985) és Luca Barbarossa (1988), aki duettet énekel a spanyol El Sueño De Morfeo énekesével, Raquel del Rosario-val.

A résztvevők:
Patty Pravo
Moda’
Luca Madonia & Franco Battiato
Giusy Ferreri
La Crus
Anna Oxa
Tricarico
Nathalie
Al Bano
Luca Barbarossa & Raquel del Rosario
Roberto Vecchioni
Anna Tatangelo
Max Pezzali
Davide Van De Sfroos

Az idei fesztivál 2011. február 15-19-ig tart, a RAI UNO és a RAI International fogja közvetíteni.

13 Comments

Nagyon jó! :S Akkor már csak az Oroszokról, és Rólunk nincs még semmi információ!

A cikk szerinti eddigi résztvevőket nézve, én nem tudom.. ők már 50 felé közeledhetnek, ami nem rossz… csak olyan fura. De mondjuk ők egyből döntőben vannak, nem kell afelől aggódni, hogy bejutnak-e…

Zolitt hidd el ha elődöntökbe lennének akkor sem kéne aggódniuk.Én örülök is nekik hogy alapból döntősök így legalább van egy plusz szabadhely.
Tényleg sok az idősebb de remélem inkább fiatalt küldenek.

Ez a Nathalie dal tényleg nagyon jó! A legjobb lenne,ha így olaszul adná elő,nem kell angolul,ez így jó! 🙂

Mikor mutatják be Senit dalát 😀 Kíváncsi vagyok rá xD Biztos olyasmi lehet, mint Andrea Demirović és a No Angels keverve, vagyis nagyon jó 😉 Sok sikert San Marino, és Olaszország!

Comments are closed.