A HRT bemutatta a három dalszerzőt

Tudósító: Szalma Róbert
Forrás: eurosong.hr

2011.02.08-án sajtótájékoztató keretén belül mutatták be a horvát HRT köztelevízió épületében azokat a dalszerzőket, akik a DORA 2011 döntőjében elhangzó 3 dalt fogják megírni, név szerint LEA DEKLEVA, ANTE PECOTIĆ és BORIS ĐURĐEVIĆ.


A három dalszerző által komponált dalokat az utolsó adásban (2011.03.05.) fogjuk hallani. A két döntőbe jutott énekes közül a nézők és a zsűri összesített pontjai fogják eldönteni a győztes személyét.
Lea Dekleva hangsúlyozta, hogy az ő szerzeménye egész más stílusú lesz, mint amit a kollégái fognak írni. Ugyanakkor hiszi, hogy mind a hárman alkalmasak megírni azt a dalt, amely méltón képviselheti majd Horvátországot a düsseldorfi Eurovíziós Dalversenyen.
Boris Đurđević elmondása szerint az általa írt dal olyan lesz mint ő maga, azaz modern, gyors, és európai produkció.
A szakértő zsűri elnöke, Hrvoje Hegedušić ismertette a kritériumokat, melyek irányadók a szerzők számára. A dalszerzők kiválasztásakor figyelembe vették régebbi munkáikat, jelenlegi sikereiket, és stílusbéli közelségüket, melyet a Dalversenyen szeretne látni a HRT vezetősége.
A következő adásban vendég lesz Karolina Gočeva (ESC2002, ESC2007 FYROM) majd pedig Severina (ESC2006 HR).

5 Comments

Tavaly hogy volt a kiválasztás? Nem igazán emlékszem. De mintha a döntőben ilyen tizen….. dal közül lehetett volna választani igaz?
Nekem nagyon szimpatikus ez a formája amit idén választottak!
Olyan mint a tavalyi németországi kiválasztás!
Kíváncsi vagyok arra hogy mit jelent az, hogy Lea Dekleva szerzeménye egész más stílusú lesz, mint amit a kollégáié! 🙂

Tavaly egészen más kiválasztási mód volt.Unalmas nemzeti döntő…de idén reméljük érdekesebb nemzeti döntőt láthatunk.
Ha jól tudom most kiválasztanak előadókat akik ismert dalokat énekelnek,ez alapján választják ki a győztest,és végül a 3 dalszerző dalai közük választ majd a zsűri és a közönség.

Comments are closed.