Naptár

2011. február
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

3 nap múlva ismét lesz ukrán nemzeti döntő

Tudósító: Klész Imre
Forrás: escdaily.com

Ukrajna már tavaly is bebizonyította, hogy 1 hét is elegendő nemzeti döntőt szervezni, ha úgy adódik a helyzet. Most 5 nap alatt szerveznek meg egy újabb döntőt – remélhetőleg a véglegest.


Ukrajna tavaly augusztusban kezdte el szervezni válogatóját, melynek döntője múlt szombaton volt. Ott Mika Newton „Angel” című dalát választották az ország képviseletére. A végeredményt szinte azonnal éles kritikák övezték a média és a rajongók körében, mivel eltérések voltak a szavazási eredményekben.

Mikára egy telefonról átlagosan 15,5 szavazatot küldtek, míg a harmadik helyezett Jamala-ra 1,7 szavazat/telefon volt az eredmény. Ez a szavazatszámokat tekintve összességében azt jelenti, hogy több telefonról küldtek szavazatot Jamala-ra. Az NTU egyik képviselője, aki egyben zsűritag volt, kétségét fejezte ki az egyik helyi újságnak a végeredmény pontosságát illetően. Kiemelte, hogy sok ember, aki a nemzeti döntő hátterében dolgozik, már a verseny megkezdése előtt tudta, hogy Mika lesz a győztes.

Az NTU ukrán köztelevízió kiadott egy sajtóközleményt, amiben bejelentik, hogy a szombati 3 legjobb dal újra versenyezni fog egy végső nemzeti döntőben. Csak az sms szavazatok fognak számítani, viszont 1 telefonról csak 1 szavazatot lehet majd küldeni.

Március 3-án csütörtökön 20:30-től a következő dalok egyikét fogják küldeni Düsseldorfba:
01. Mika Newton – Angels
02: Zlata Ognevich – The Kukushka
03. Jamala – Smile
Érdemes megjegyezni, hogy Mika Newton a szombati győzelme után elmondta, hogy szeretne egy másik dalt vinni az Eurovízióra, így nem tisztázott, hogy az „Angel” vagy egy másik dal fog szerepelni a pótdöntőn.

18 hozzászólás 3 nap múlva ismét lesz ukrán nemzeti döntő

 • Ez komolyan annyira nemistudom milyen már. Megint cirkusz mint tavaly, pedig kezdtem megszokni és megszeretni ezt a dalt… Nem értem… :S

 • zsombika.

  jobat ugyse fognak választani mint a mostani:SSS

 • Nyee

  deeeeeee a Kukushkát kell küldeniük!hihetetlen jó az a dal!

 • Serinon

  Ukrajna 2010-ig olyan jól szerepelt, mindig tudta mit akar és mindig bejött nekik. 2004 óta (2005-öt leszámítva) nagyon jól szerepelnek és szuper dalokat küldenek. Nem értem ezt a tavaly óta beállt helyzetet.
  Mondjuk ott legalább történik valami, nem úgy, mint nálunk…

 • Máté94

  2008-ban nálunk is volt cirkusz,amikor Csézy nyert,akkor Szekeres Adrienn nem tudta feldolgozni és jó pár előadó megsértődött.2009-ben előszeretettel váltogatták az előadókat.2010-ben azon volt a hacacáré h melyik adó fogja közvetíteni a Dalversenyt,idén pedig azon van a felháborodás hogy egyesek kit küldenének meg hogy az MTV nem képes szólni semmit sem.Ukrajnát vertük 4:2-re. xd.

 • Sanyi

  Nyee…természetesen csak Zlata nyerhet.hajrá Kukushka!!!

 • Zsolti

  Atyaég… ennél az is sokkal jobb, ha a csatorna választ egy előadót és egy dalt, oszt jó napot. Ukrajnában soha többé nem fognak tudni lezavarni egy nemzeti válogatót úgy, hogy ne érje kétség az eredményeket.

 • Nyee

  Amikor szerencsétlen Vasylt választották tavaly az sem sikerült,pedig belső választás volt…

 • R.

  Nyeeee! Ma kb 1 órán át keresgéltem a DVD-t az ÁRKÁD Media Markt-ban , de nincs! Holnap megnézem a WEST END-i-ben!

 • fragfrogant

  Úgy érzem nálunk magyaroknál már csak az ukránok bonyolultabbak. Nem értem miért kell ekkora felhajtást csinálni ebből az egészből. Véleményem szerint Mika megérdemelten nyert. Nagyon mérges leszek az ukránokra, ha hagyják, h ezt a dalt „elvegyék” az idei évi versenytől, annyira kevés a jó dal, ez pedig klasszisokkal jobb a legtöbbnél.
  Az pedig, hogy egy Jamala párti zsűritag azt nyilatkozta, hogy már a döntő előtt lehetett tudni, h Mika fog nyerni… Komolyan, mint a dedóban, annyira szánalmas és átlátszó az egész. Miért nem tudnak sportszerűek lenni és elfogadni, hogy ez most nem jött össze? Miért kell szegény csajt meghurcolni? Persze az NTU részéről nem kizárt, h ez megint egyfajta marketing fogás, hogy egész Európa megint rájuk figyeljen, és ezzel a második nemzeti döntővel megerősítik Mika szereplését az ESC-n, ahol majd mindenki mondhatja, h na ez volt az a dal, ami kétszer is megnyerte az ukrán nemzetit, biztos nagyon jó, ha kétszer sikerült. Egyre inkább kezdik átvenni a görögök stílusát az ukránok is, pedig nem kéne, nem hiszem, hogy célravezető…

 • zizu

  Bocsánat az off-ért/csak barátnőmet szeretném egy kicsit promózni/még egyszer bocs
  http://www.youtube.com/watch?v=c4Mhg6xbA0Y
  http://www.youtube.com/watch?v=E3C2E0-r7FA&feature=mfu_in_order&list=UL
  Készüljetek mert jövőre ő képviseli ROMÁNIÁT!!!!!!

 • viktor

  kukushkának kell nyernie, fantasztikusan ötletes az a szám!!!! 🙂

 • Zolitt

  Jamala visszalépett a versenytől, így nem maradt csak 2 versenyző.
  Mika és Zlata…

  Én nagyon Mika párti vagyok! Nagyon nesz szeretném ha kakukkolnának Düsseldorfban! xD

 • Zolitt

  hmmm, most kb harmadszorra hallgattam meg a stúdiós változatát Jamala dalának… Nagyon tetszik! 😀 Sajnálom hogy visszalépett! 🙁
  http://www.youtube.com/watch?v=BfDAOZ7S0Ao

 • msz

  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. Hihetetlen. Megint?

 • Sanyi

  Zlata Ognevich is visszalépett így már csak egy versenyző maradt!Kukushkának nem szurkolhatunk 🙁

 • Zolecs

  Mika Newton marad,csak más dallal,a mit majd márciusban valamikor mutatnak be.jó lett volna ez az angel szerintem.

 • Fabiana

  Aki Mika-nak szurkolt most boldog lehet, nincs már ellenfele… A Kukuschká-nak kakukk lett…
  Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy megváltoztatja-e a dalt, amivel indul, mert ha igen, akkor simán ki kellene zárni.