Belgium: a húszezer eurót 30 dal kalapozta össze

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: esctoday.com

A 2010-es év utolsó napján lezárult a belga válogatás első szakasza. Összesen 30 dalnak sikerült összegyűjtenie a szükséges 20.000 eurót a rajongóktól. A vallon RTBF köztelevízió a továbbjutók nagy száma miatt úgy döntött, hogy rendeznek egy második válogatót is január 30-án a rádióban.

Aznap a VivaCité rádió reggeli műsorában egy különleges válogatót fognak sugározni. A 30 dal sorsáról a rádióhallgatók, az internetezők és a szakértő zsűri fog dönteni.
14 dal fog továbbjutni a február közepén tartandó, „Eurovision 2011: Qui? A vous de choisir!” névre keresztelt belga nemzeti döntőbe. A győztesről televoting és zsűri fog dönteni 50-50 %-ban.
A 30 dal itt hallgatható meg. http://eurovision.akamusic.com/

14 Comments

Van pár érdekes szám, érdemes megnézni. 😀
Azt hiszem, valamelyik francia-angol szám tetszett legjobban.

A legjobb. Bár szerintem biztos valami számomra ismeretlen unalmas franica dalt küldenek. De remélem okosan döntenek, és NEM unalmas francia dal megy xD

Nem szeretem a francia nyelvű dalokat.Sőt!Ezért örvendtem tavaly hogy angolul énekeltek.Biztos vagyok hogy olyan jó számot nem fognak küldeni mint tavaly.

Nálam a befutók: Mael, Gautier Reyz, Kaptain Oats, Steve Linden, Lea Clement, Sarina Cohn… de egy-két kivételtől eltekintve nem rosszak a dalok.

Én nagyon remélem, hogy francia dalt küldenek:) Szerintem a nyelvek királynője, a kultúrák kultúrája a francia! Hmm, egy párizsi ESC… Picit elfogult is vagyok velük.

Fantasztikus dalok. Szinte mindegyiket szívesen végighallgattam és sok a kedvencem.
Az én kedvenceim :
12 pont Sarina Cohn
10 pont Clac et les Portes
8 pont Nelza
7 pont Alexandre Deschamps
6 pont Steve Linden
5 pont Léa Clément
4 pont Mael
3 pont Syla K.
2 pont Gautier Reyz
1 pont 2Daysticket

Comments are closed.