Naptár

2010. december
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A lett nemzeti döntő dalai

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: esctoday.com

A lett köztévé (LTV) nyilvánosságra hozta nemzeti döntőjének, vagyis az Eirodziesma 2011 dalait. Ezen dalok egyike nyerheti el a jogot, hogy Lettországot képviselje a düsseldorfi Eurovíziós Dalversenyen.

A szakemberekből álló zsűri a 71 pályázatból 20-at választott ki, ezek fognak versenyezni az Eirodziesma 2011 elődöntőiben. Az előző évhez hasonlóan most is csak lett szerzők műveinek részvételét engedélyezték. Azért hozták ezt a döntést, hogy ösztönözzék a lett zeneszerzőket. Az erőfeszítés kifizetődött, hiszen rengeteg új nevet találhatunk az előadók és a szerzők között is.

Íme a dalok:
Beautiful World – Juris Ludzenieks
Look Back At Me Again – Elina Krastina-Grence
Live On! – Oksana Lepska
Banjo Laura – Lauris Reiniks
Upside Down – Agnese Rakovska („Trianas Parks”)
Magnet – Dace Upite
Positively Thinking – „Crazy Dolls”
Angel In Disguise – Marats Ogleznevs, Emils Balceris
Rough Enough – Girts Zebulins, Atis Zviedris (Flame)
Daylight – Kaspars Timanis & „Labveligais Tips” (demo)
Let Me Be – Emils Balceris
Cinderella – Ivo Grisnins – Grislis
It’s Not Easy – Dace Upite, Nikolajs Puzikovs
Love Is Like An Aeroplane – Liene Bronusa (Candy)
Don’t Stop The Dance – Evija Sloka
Walking On My Tiptoes – Ineta Rudzite, Uldis Timma
Summer Night – „The Secretz”
You Are – „Pienenu vins” (Dandelion Wine)
Let It Be Me – Janis Stibelis
Hop – „Blitze”

Az LTV ezzel visszatér a két évvel ezelőtt használt módszerhez, hiszen akkor is két elődöntőben versenyeztek a dalok. A tíz dalból öt fog továbbjutni mindkét elődöntőből a döntőbe, de ezek közül csak hármat fognak a nézők továbbjuttatni, a maradék kettőről a zsűri dönt. Egy újdonság is van, mégpedig a vigaszágas forduló, ahol a 10 kiesett dal fog egymással megmérkőzni, közülük kettő juthat a döntőbe – egyet a nézők szavaznak be, egyet pedig a zsűri.
Az első elődöntő február 5-én, a második elődöntő február 12-én, a vigaszágas forduló február 19-én, a döntő pedig február 26-án lesz.
A lett dalok itt hallgathatók meg.

12 hozzászólás A lett nemzeti döntő dalai

  • Tiszta jó 😀 Eddig a Don’t Stop The Dance-t hallgattam meg Evija Slokától, mert sokan mondták, hogy jó, de sztem nem oylan jó. A címéről: olyan jó kis gyorsnak tűnik, de annyira nem is 🙁

  • Zoli

    Nem hallottam még mindent, de az első benyomásaim nem a legjobbak:( Minden dal olyan egyforma, egyikben sincs semmi plusz, ami a döntőhöz kellene, szerintem egysíkú a felhozatal. Hangsúlyozom, még nem hallottam mindet, de jó lenne találni valami jót, mert imádom a Balti államok kultúráját.

  • rocknish

    Banjo Laura és Hop!

  • Gabiii

    Zoli én belehallgattam az összesbe…tehát nem hallgattam végig őket de hasonló véleményen vagyok…egyik dal se fogott meg igazán sajnos

  • Zolitt

    abszolút eddig a legjobb a 14-es! aztán a 4-es és a 20as! aztán talán nagyon talán a 10, 15, 17 jön! a többi az felejtős! 😛

  • A Love is like an aeroplane az tényleg nagyon fasza 😀

  • Megfigyeltem hogy sosem azt válassza egyik ország sem aminek én nagyon örülnék,most nem csak svájcra értem hanem még a 2010-es mezőnyre.De könyörgöm neked lettország küldjétek a Love is Like an Aeroplane-t!!!! 🙂

  • Dorka

    Ezzel a mezőnnyel is úgy vagyok, mint a svájcival… a nagy többsége hallgatható, kellemes dal, háttérzenének meg lazulni egész jó, de fesztiválra nem ezeket küldeném ki (még akkor is, ha nekem pont egy ilyen a kedvencem az egészből, az Angel in disguise… de azzal sztem nem lenne nagy esélyük). Ami még így kiemelkedett nekem a mezőnyből, az a Banjo Laura volt.

  • Lalo

    A Banjo Laura a legjobb!

  • Máté94

    Bándzsó Láurá a fav. 😀

  • Lina

    Nekem ebből a felhozatalból csak Elina Krastina-Grence „Look Back At Me Again” száma tetszik csak.

  • Zoli

    A Banjo Laura nekem is nagyon tetszik:) Először nem értem, miért nem fedeztem föl…