Újabb szavazás: igazságot az elődöntőből kiesetteknek!

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: old.eschungary.hu
Friss! Holnap éjfélkor zárul a szavazás!

Ezúttal azon dalok közül keressük a legjobbat, amelyek nem tudtak továbbjutni az Eurovíziós Dalverseny elődöntőiből.
Az első fordulóban felállítjuk a 2004 és 2010 közötti elődöntőkön kiesett dalok sorrendjét. 2004-ből, 2005-ből és 2006-ból 3-3 dal fog továbbjutni, a többi évből pedig négy, mivel ezekben az években több dal szerepelt. Így fog kialakulni a döntő 25 fős mezőnye.
Most is tíz dalra kell szavazni minden évből a szokásos pontrendszerrel: az első helyezettnek 12 pont jár, a másodiknak 10 és így tovább. A szavazólapot (szavazólap2_elsőforduló letöltés itt!) névvel ellátva a [email protected] email címre kérjük elküldeni, a határidő szeptember 24. éjfél.

77 Comments

Basszus, de nehéz házit adtatok fel. Az oké, h van 2-3 szám, amit sajnálok, h nem jutott tovább. De, belátom, a többsége tényleg nem jó. Namost, azok, amik nem teccenek, azok közt rangsort állítani marha nehéz.
2010-be is volt 3 szám, amit tovább juttattam volna de a többi 0 pontot ér nálam. Hú de nehéz ezek közt választani. És ez még csak a 2010. Mi lesz 2004-el????? hajjajjjajjj

Mi van akkor, ha én nem pontozom a régieket? Nem néztem, nem láttam, nem is tudom rendesen értékeli. Lehet beküldeni úgy listát, h csak az utobbi 3 évet értékelem?

Nalam is 2010 egyertelmu ami az elsot illeti.2008-ban szinten van olyan dontosom aki mindenkeppen ott kellett volna legyen a finaleban.Nagyon szuper ez a szavazosdi.Sokat kene ilyet csinalni.

Bálint, bocs, de kihagyom ezt a szavazást. Elkezdtem hallgatni a kiesett dalokat, de Tanoncnak igaza van abban, hogy a többségük tényleg nem jó, annak pedig nem látom értelmét, hogy össze-vissza osztogassak pontokat.
Azt viszont támogatnám, ha a kilencvenes évek legjobb dalára is szavaznánk, bár lehet, hogy valakinek meg ez okozna nehézséget, mert az akkori dalokat nem annyira ismeri.

Na, én is hozzákezdtem a pontozgatáshoz. Elég nehéz. Van olyan év, ahol elég sok elődöntőben ragadt számot sajnálok, és az első helyekért is komoly harcok folynak :D, van, ahol meg azt kellett néznemnm, hogy a 10 pontot mondjuk melyiknek adjam azok közül, amik nem tetszenek :D… persze vannak örök kedvenceim is az elődöntőben ragadt számok közül (sőt az egyik masszívan a saját esc-s kis toplistám élén van :D).

Egyébként a legrosszabb dalos lista sem lenne rossz, de ha szabad tennem egy megjegyzést, ott ne évenként szavazzunk 12-es módszerrel (mert pl. az idei mezőnyben konkrétan 2 dal volt, amit nem bírtam, a többi vagy elment, vagy tetszett :D, és nem lenne szívem olyan dalokra pontot adni ilyen “melyik a leggázabb?” versenyben, amit tulképpen nem utálok, sőt néhanapján meg is hallgatok :D), hanem már egyből mindenki a saját “toplistáját” küldje el…

Attila!Én pl a 90-es évek dalai közül egyet sem ismerek.
Az meghogy végighallgassam mindent kizárt.És ezzel szerintem nem csak én vagyok így!

nekem is van egy ilyen szavazósdis ötletem,szerintem jó is lenne ez az ötlet, csak kicsit hosszú lenne…
1: válogatás
2: 1.elődöntő
3: 2. elődöntő
4: döntő

érdekel valakit? elmondjam mire gondolok, vagy ilyen hosszúba ne kezdjünk bele? 🙂

Újabb és újabb ötleteitek vannak, hogy mire szavazzunk, csak arra nem akartok, amit éppen játszunk. Nagyon sok munka van ám egy ilyen szavazás megszervezésével: szavazólapot készíteni, felhívást írni, összesíteni, videót készíteni. Nekünk csak annyi lenne, hogy felelevenítsük ezeket a dalokat és fél órát gondolkodjuk, hogy mi legyen a sorrend.
Bálint, hétfőn küldöm. A munkahelyi gépemben van a szavazólap. Már megvan a sorrendem, de vártam vele, hátha még változtatok.

Igaza van Erzsinek. Aki erre nem tud egy negyedóránál egy kicsit többet ráfordítani, arra nem mondok inkább semmit sem, mivel még következményei lehetnek…

Szerintem itt senki nem fog bántani senkit mert én nem engedem ^^ 😀 (nem is történne ilyesmi xD). Most egyelőre legyen meg ez a szavazás, utána szerintem ne a legrosszabb dalokat kezdjük el válogatni… mert asszem én nem veszek részt a szavazásban…
Később pedig legyen a ’90-es évekből egy minden évből TOP 10 (12,10,8,7,6,5,4,3,2,1 pont) és szerintem érdemes sok-sok Recapoat (visszatekintőt) nézni YouTube-on, vagy hasonló helyeken, ha tetszik a szám, azt 5mp alatt le lehet szűrni, ha nem tetszik, akkor ahhoz elég 2mp is. Ezek a videók a 90-es évekből kb. 45 percet vesznek igénybe végig nézni az összeset (úgy hogy közben eldöntjük melyik dal tetszik vagy sem)
Én tudom mert az összes dalt ismerem. 🙂

Erzsi, ha ezt nekem céloztad, akkor elmondom hogy kedden elküldtem már a szavazataimat, és mivel 2004, 2005, 2006 os dalokat nem ismertem annyira, este munka után (mindig így 10 körül végzek) ebből a 3 évből minden dalt és 2007ből párat végighallgattam… mert engem érdekel ez a szavazósdi! és tetszik is, és ez csak egy ötlet volt, kérdeztem érdekel-e valakit? ha nem, nem… ezért kérdeztem, tényleg nem bántásból vagy valami… meg gondoltam ha lenne ebből valami, a videót be tudtam volna vállalni, mert októberben már én is megyek haza, azután bőven lenne időm… tényleg bocsi ha az én hozzászólásomon húztad fel magad! 🙂

Erzsi!!
Te mindig megmondod a frankót. Büszke vagyok rád!!!
Amúgy tényleg sok munka van a dologban és remélem sokan szavazunk. Ha másért nem a mi saját szórakoztatásunkért. Serinon és Zaff remélem nem megy el a kedvük hogy csak ők szervezgetik a ESFC-t. Remélem mert elég jó érzés ha jól szerepelünk. Sajna nem vagyo egy nyelvzseni így nagyon nem tudok segíteni.

Csatlakozom Tanonchoz és Dorkához. Például a 2004-es év kiesettjeit újrahallgatni – két kivételtől eltekintve – egyenesen önkínzás volt. De megérte, mert sikerült találni néhány gyöngyszemet a régiek közül, amelyekre egykor nem figyeltem fel, vagy már nem emlékeztem rájuk.
Én azt mondom, hogy akinek nincs lehetősége újrahallgatni a régi dalokat, az inkább ne szavazzon, mert fals eredmény jön ki. Ha lehet, ne arról szóljon az egész, hogy Kristina kisasszony 2010-ből végre nyerjen valamit, a többiek meg asszisztáljanak hozzá. Szerintem 5 másodperc nem elég egy dal megismeréséhez, a 2008-as svájci dal például lassú balladaként indul, majd másfél percnél totálisan beindul.
2010-ből egyébként elég volna három továbbjutó is. Kevesebb kieső volt, mint 2005-ben, eggyel több, mint 2006-ban, kettővel több, mint 2004-ben. Ezekből az évekből csak három dalt juttatunk tovább. 2010 amúgy is előnyt élvez, mert ezekre a dalokra emlékeznek a legtöbben.
Attila szavazós ötletét a kilencvenes évekről abszolút támogatom (én mondhatom, mert már elküldtem a szavazataimat ehhez a szavazáshoz).

Igen, azóta rájöttem, hogy 2010-ből elég lenne 3 továbbjutó is, de most már nem változtatom meg, mert még a végén megvádolnának azzal h nem akarom továbbjuttatni az aktuális 4. helyezettet

Én azért nem szavazok, mert nem látom át, hogy jelenleg mire, hova, kinek, mennyit kellene. Sajnos nem tudom követni. Annak azért örülök, hogy a fiatalok tartják az életet ESC-fronton.
István33: a svájci dalt is most fedezted fel? Az tényleg igazi gyöngyszem, és annak idején óriási favorit volt eurovíziós körökben – az én köreimben biztos:)Aztán amikor élőben (!) hallhattuk-láthattuk az elődöntőben hetedik fellépőként, az előző hathoz képest csalódás volt. Ekkor kezdett kissé csillapodni, leülni a hangulat a Beogradska Arenaban. Talán az volt a baj, hogy Sztotinnal összenéztünk: “Fhú, eddig mindegyik győztes!” A helyszínen ő hangzott hamiskásnak először, igaz, a közvetítést nézők egészen másképp vélekedtek.
Számomra az elődöntők csúcsa a 2005-ös. Gondolom, ez a törzsgárdának nem meglepő:)Abból az évből jobban is szeretem, mint a döntőt. Rengeteg szerethető dal – köztük persze az abszolút győztes.

én már tuti hogy nem küldöm!!!
nagyon sokat kell tanulnom meg vannak más egyéb elfoglaltságaim amibe nem tom beszorítani a szavazást!!!! bocsi!!! 🙁

István33, teljesen igazad van, én is nagyjából ezt fejtegettem néhány hozzászólással korábban. Nem a szavazásra fordított időt sajnálom, hanem egész egyszerűen nem szeretném befolyásolni a végeredményt “véletlenszerűen” leadott pontokkal, a 2004-es év erre tényleg jó példa.

Ettől függetlenül nekem is minden elismerésem a szervezőké, nem kis munka egy ilyen szavazást megszervezni és lebonyolítani, jó, hogy vannak ilyen vállalkozó szellemű és kreatív rajongók.

A kilencvenes évek dalait szavazástól függetlenül egyébként érdemes meghallgatni, sok jó dal származik azokból az évekből.

Tacom!
A svájci dal valahogy annakidején nem tűnt fel, vagy már elfelejtettem. Viszont a jelenlegi mezőnyben (a kiesettek között) minden hamiskássága ellenére kifejezetten üdítőleg hatott, a 2004-es felhozatalhoz képest különösen, én nem is értem hogyan nem juthatott tovább.

Nos, sok munka (és vér és verejték :D) során elvégeztem a pontozást, és elküldtem… nekem is a 2004-es évvel gyűlt meg a bajom főként… és a 2005-ös volt az, ahol vérzett a szívem azért, hogy annyi jó dalnak olyan kevés pontot tudok adni. Meg hát az utolsó 2 év, mert azokra jobvban emlékszem, és többször hallottam őket még az is beleivódott az emlékezetembe, amit első hallásra nem is annyira szeretnék talán…

Comments are closed.