Happy Birthday: 5 éves az eschungary.hu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D_j35TZfp80[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
Videón: az 1997-es nemzeti döntő szavazási procedúrája

Ismét eltelt egy év, 2005. szeptember 23-án hosszú gondolkodás és kétségek közepette elindult egy ingyenes tárhelyen, kezdetleges html oldalakon az ESC Hungary. A névválasztás kézenfekvő volt: ha be akarunk kerülni az Eurovízió nemzetközi vérkeringésébe, akkor talán hasznos, hogy hasonló sémára épüljön a név, mint ahogy sok más külföldi rajongói oldal esetében.

A hobbiból készült honlap sok fejlesztésen ment keresztül, a rajongói tábor egyre-egyre nőtt, és az önkéntes szerkesztői gárda bővülésével egyre több feladatot tudtunk elvállalni. A hírfordításokon és a külföldi szaklapok magyar hírekkel ellátásán túl már két miniturnét is sikerült megszerveznünk az aktuális magyar indulónak a Vajdaságba. Sikerült jó kapcsolatot kiépíteni a vezető külföldi szaklapokkal és a magyar versenyzőt delegáló Magyar Televízió munkatársaival is.

Sajnos nem minden évben tud Magyarország versenyzőt nevezni, ezért az elmúlt év talán nem volt annyira izgalmas. Szerencsére a Duna Televízió és az EBU együttműködéséből megoldódott a magyar nyelvű közvetítés ügye, bár a rajongóknak nem idegen, hogy ilyen esetben a külföldi televíziók műsorán vagy az interneten keresztül kövessék az Eurovíziót élőben. Az idei évben a rajongók nagyobb összetartása és ötletek százainak özöne volt jellemző, ami igazán újdonság annak fényében, hogy korábban sokan saját, különálló honlap indításában gondolkoztak, hogy kielégítsék az egyébként is kis létszámú rajongói bázis igényeit. Nos idén már Facebook csoportunk is működik és tagokkal bővül, szavazás szavazás hátán, ami ismét egy megerősítő visszajelzés abban, hogy nem volt hiába pénzt és energiát fektetni az old.eschungary.hu-ba.

Szeretném megköszönni minden rajongó, szerkesztő, televíziós munkatárs és újságíró eddigi segítségét, az olvasóink aktivitását, és biztatom a régen nem látott rajongókat, volt szerkesztőket arra, hogy szóljanak hozzá a témáinkhoz a cikkek alatt vagy a fórumban, hiszen mindenki segítő véleménye fontos, ha egyszer meg akarjuk majd nyerni a versenyt! Jövőbeli támogatásukra is számítunk!

A legközelebbi eurovíziós esemény a Junior Eurovízió lesz novemberben. Jelenlegi állás szerint egyik magyar nyelvű csatorna sem kívánja átvenni a műsort. A jövő évi felnőtt versenyen való indulásunkról nincs hír: egyelőre meg kell tudnunk, hogy végre elegendő pénzt kap-e az MTV feladatainak ellátására a jövő évi költségvetésből (nem tudom, mikor lesz a 2011-es költségvetés zárószavazása a parlamentben). A 2010-es részvételünk köztudottan a forráselvonások miatt hiúsult meg. Korábban felmerült az is, hogy a Duna Televízió szeretne benevezni az Eurovízióra: erről sincs egyelőre semmilyen információnk. Amint megtudunk valamit, igyekszünk elsőként tájékoztatni mindenkit a fejleményekről.

Az idei születésnapi ünneplés is hasonló lesz mint tavaly: pár napig (ezután visszatérünk a jól bevált régi megjelenéshez) ünnepi külsővel jelentkezünk, valamint jó hír, hogy sikerült összegyűjteni az 1997-es magyar nemzeti döntő videóit és az ehhez tartozó szavazást is. A videók a volt.old.eschungary.hu címen találhatók meg. Még egyszer köszönet mindenkinek! Nagyok vagytok!

Comments

29 hozzászólás a(z) “Happy Birthday: 5 éves az eschungary.hu” bejegyzéshez

 1. Zoli avatar
  Zoli

  Boldog születésnapot eschungary!!!! A legjobb Eurovíziós honlap 🙂 Köszönjük Imi!

 2. virike avatar
  virike

  ja!!!! boldog szülinapot!!!!!!!!!

 3. zizu02 avatar
  zizu02

  jó az új dizájn

 4. virike avatar
  virike

  ja nekem is tetszik!!!!!!!!
  csak még 1 kicsit szokatlan!!!!!!!!

 5. lala81 avatar
  lala81

  Boldog szülinapot, és további sok sikert a szerkesztéshez. továbbá további felpezsdülést!!

 6. Richard avatar

  Boldog szülinapot !!! 🙂 Jó az új design 🙂

 7. BaLáZs avatar
  BaLáZs

  VÁÁÁ!!! BoldogSzülinapot!!! 😀 😀 😀 😀

 8. Zolecs avatar
  Zolecs

  még szokni kell a designt az biztos,főleg hogy mindennap felnézek ide. 🙂 amugy meg boldog szülinapot!

 9. Serinon avatar
  Serinon

  Gratulálok, ez az új külső nagyon jó! 😉

 10. Máté avatar

  nekem iks tetszik. Bárcsak maradna 😀 És gratulálok, nagyon jó a cikk is 😀 Majd lesz készítve ilyen lemezbemutatós cikk? Amilyen tavaly is volt? Amúgy hétfőn mutatta be a Holdviola a novemberben megjelenő albumának a címdalát, a „Kicsi Madárka (Repülj madár)” című dalt. Szerintem nem lett olyan jó mint az „Erdő, erdő”, vagy a „Bánat Utca”, viszont éppen már mehetne esc-re xD Ez is jó hír. xD <3 CELEBRATE <3

 11. Zolecs avatar
  Zolecs

  Szerintem jövőre is felejtős lesz nálunk az esc! 🙁
  Semmi hír!Ugyhogy én inkább bele se élem magam h indulunk!

 12. tanonc avatar

  Boldog szülinapot.

  És ezúton is köszönjük Zaffarao áldásos munkáját. Nélküle mi se lennénk itt.

  Köszönjük 😛 :p

 13. Zoli avatar
  Zoli

  Máté, ha arra a cikkre gondolok, amire te is gondolsz, akkor tavaly azt én csináltam, ha van rá igény, idén is írhatok egyet, de nem tudom, nem-e lenne helyes megvárni, míg lesz valami fejlemény… (Úgyis apránként fogom készíteni, ha tudomásom akad egy megjelenő lemezhez, hozzáírom, szóval így…) Csak mert nem akarom elkiabálni az indulást…

 14. Máté avatar

  ahha, értem. rendben van. am köszi azt a cikket tavaly, mivel nagyon jó lett 😀

 15. Zoli avatar
  Zoli

  Nincs mit 🙂 Ha lesz magyar részvétel, biztos csinálok idén is… Sőt, már most nekiállok. (Nem pont most, mert momentán nincs időm, majd a „most” körül…

 16. zaffarano avatar

  Köszi a jókívánságokat, bár ez nem csak az én érdemem! Nézte valaki a 97-es nemzeti döntő felhozatalát? Auth Csilla és Zsédenyi Adrienn is olyan fiatal volt még. Meg Erős Antónia is, legalábbis a fotón, amin látható. Szerintem megérdemelten nyert a V.I.P. együttes, a többi dal nekem nagyon „művészi”. Annyi tuti hogy egy évvel korábban Anitát kellett volna küldeni Delhusa Gjon helyett. Ha nemzeti döntős felhozatalt kellene értékelni, akkor nálam ez a lista:
  1. 2008-as NF
  2. 2005-ös NF
  3. 1994-es NF
  4. 1996-os NF
  5. 1997-es NF

  Ha a nemzetközi versenyre kijutottakat kell sorba rakni, akkor ez a top 5-öm:
  1. NOX
  2. Friderika
  3. Rúzsa Magdi
  4. V.I.P.
  5. Csézy

 17. zaffarano avatar

  Ja, este felé visszatérünk a régi megjelenéshez.

 18. virike avatar
  virike

  ne má!!!!
  pedig tök jó ez az új stilus!!!!
  kár hogyemnnie kell4! 🙁

 19. Nyee avatar
  Nyee

  Boldog szülinapot!!És egyetértek Zaff a sorrendjeiddel,csak Friderikát és Magdit cserélném ki…Minimum még 5 évet az oldalnak:D

 20. virike avatar
  virike

  több mint 5 évet!!!!! 🙂

 21. virike avatar
  virike

  na újra a régi design!!!!!!!

 22. virike avatar
  virike

  kár!!!!! pedig tetszett az új!!!!!
  tök jó volt!!!!

 23. Zolitt avatar
  Zolitt

  zaff! 😀 Annyira jó, hogy Te is írtad Anitát… nem hiszed el, de az utóbbi 3-4 napban, minimum 30x meghallgattam! nem értem egyszerűen, hogy hogy lehetett nem ezt kiküldeni! még sztem Friderika helyezését is lehet meg tudta volna ezzel javítani! (vagy nagyon sikerült volna megközelítenie)de hát ezen már nem változtathatunk! sajna elszúrtunk egy jó lehetőséget… 🙁

 24. VICESC avatar
  VICESC

  Boldog szülinapot Eschungary! Hátha meglesz a rajongói aktivitás gyümölcse!

  Fura volt hallani eurovíziós pontbemondóként Erős Antóniát! Nem sokkal ezután került az RTL Híradóhoz!

  Készült kép az ideiglenes design-ról? Szívesen megnéztem volna… Meg maradhatott volna, nem csak pár órát érdemel ez az esemény! 😀

 25. Mr.Eurovision avatar
  Mr.Eurovision

  Boldog születésnapot ESCHungary! Éljenek az euróvízió rajongói!Éljen az Euróvízió!

 26. Nyee avatar
  Nyee

  Én a VIP helyett Nádasi Veronikát küldtem volna…hogy lehet h volt olyan zsűri amelytől Ez a szám,EBBEN a mezőnyben 0 pontot kapott?

 27. virike avatar
  virike

  szerintem nem volt olyan rossz a vip!!!!!!
  de azér nem voltak a kedvenceim között!!!!

 28. seva9 avatar
  seva9

  Boldogat! 😀

 29. István33 avatar
  István33

  ’96-ban tényleg sokkal jobb volt Anita, mint ahogy 2008-ban is a második helyezettet, Szekeres Adriennt kellett volna inkább küldeni.
  Zaffarano Top5-jével szinte teljesen egyetértek, azzal a különbséggel, hogy Friderika dala személyes okokból egy hangyányival kedvesebb a szívemnek, de a Noxé is fantasztikus produkció volt.
  Ja és Boldog Születésnapot!