Naptár

2010. szeptember
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Happy Birthday: 5 éves az eschungary.hu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D_j35TZfp80[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
Videón: az 1997-es nemzeti döntő szavazási procedúrája

Ismét eltelt egy év, 2005. szeptember 23-án hosszú gondolkodás és kétségek közepette elindult egy ingyenes tárhelyen, kezdetleges html oldalakon az ESC Hungary. A névválasztás kézenfekvő volt: ha be akarunk kerülni az Eurovízió nemzetközi vérkeringésébe, akkor talán hasznos, hogy hasonló sémára épüljön a név, mint ahogy sok más külföldi rajongói oldal esetében.

A hobbiból készült honlap sok fejlesztésen ment keresztül, a rajongói tábor egyre-egyre nőtt, és az önkéntes szerkesztői gárda bővülésével egyre több feladatot tudtunk elvállalni. A hírfordításokon és a külföldi szaklapok magyar hírekkel ellátásán túl már két miniturnét is sikerült megszerveznünk az aktuális magyar indulónak a Vajdaságba. Sikerült jó kapcsolatot kiépíteni a vezető külföldi szaklapokkal és a magyar versenyzőt delegáló Magyar Televízió munkatársaival is.

Sajnos nem minden évben tud Magyarország versenyzőt nevezni, ezért az elmúlt év talán nem volt annyira izgalmas. Szerencsére a Duna Televízió és az EBU együttműködéséből megoldódott a magyar nyelvű közvetítés ügye, bár a rajongóknak nem idegen, hogy ilyen esetben a külföldi televíziók műsorán vagy az interneten keresztül kövessék az Eurovíziót élőben. Az idei évben a rajongók nagyobb összetartása és ötletek százainak özöne volt jellemző, ami igazán újdonság annak fényében, hogy korábban sokan saját, különálló honlap indításában gondolkoztak, hogy kielégítsék az egyébként is kis létszámú rajongói bázis igényeit. Nos idén már Facebook csoportunk is működik és tagokkal bővül, szavazás szavazás hátán, ami ismét egy megerősítő visszajelzés abban, hogy nem volt hiába pénzt és energiát fektetni az old.eschungary.hu-ba.

Szeretném megköszönni minden rajongó, szerkesztő, televíziós munkatárs és újságíró eddigi segítségét, az olvasóink aktivitását, és biztatom a régen nem látott rajongókat, volt szerkesztőket arra, hogy szóljanak hozzá a témáinkhoz a cikkek alatt vagy a fórumban, hiszen mindenki segítő véleménye fontos, ha egyszer meg akarjuk majd nyerni a versenyt! Jövőbeli támogatásukra is számítunk!

A legközelebbi eurovíziós esemény a Junior Eurovízió lesz novemberben. Jelenlegi állás szerint egyik magyar nyelvű csatorna sem kívánja átvenni a műsort. A jövő évi felnőtt versenyen való indulásunkról nincs hír: egyelőre meg kell tudnunk, hogy végre elegendő pénzt kap-e az MTV feladatainak ellátására a jövő évi költségvetésből (nem tudom, mikor lesz a 2011-es költségvetés zárószavazása a parlamentben). A 2010-es részvételünk köztudottan a forráselvonások miatt hiúsult meg. Korábban felmerült az is, hogy a Duna Televízió szeretne benevezni az Eurovízióra: erről sincs egyelőre semmilyen információnk. Amint megtudunk valamit, igyekszünk elsőként tájékoztatni mindenkit a fejleményekről.

Az idei születésnapi ünneplés is hasonló lesz mint tavaly: pár napig (ezután visszatérünk a jól bevált régi megjelenéshez) ünnepi külsővel jelentkezünk, valamint jó hír, hogy sikerült összegyűjteni az 1997-es magyar nemzeti döntő videóit és az ehhez tartozó szavazást is. A videók a volt.old.eschungary.hu címen találhatók meg. Még egyszer köszönet mindenkinek! Nagyok vagytok!

29 hozzászólás Happy Birthday: 5 éves az eschungary.hu