Gyorshír: Svante lemondott!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_-h6svPWXR8[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Videón: Svante utolsó előtti “kísértése” a 2010-es döntőn

Svante Stockselius (54), a Junior és a felnőtt Eurovíziós Dalfesztivál főellenőre 2003 óta folyamatosan. A következő versenyen, vagyis a novemberi Junior Eurovízión láthatjuk majd ebben a beosztásában utoljára, ugyanis lemondott a tisztségről.

2000-ben már egyszer megbízta az EBU a főellenőri teendőkkel a stockholmi Eurovízión. 2002-ben ő találta ki a Melodifestivalen új formátumát, ami a legsikeresebb nemzeti döntővé tette a svéd válogatót.
– Majdnem 8 éve annak, hogy szembenéztem az Eurovízió kihívásával, ami akkoriban súlyos gondokkal küszködött. Azóta egyike lett a világ legnagyszerűbb televíziós szórakoztató műsorainak. A moszkvai és oslói siker után döntöttem el, hogy most lenne a legjobb pillanat elbúcsúzni ettől a feladattól, és megadni másoknak a lehetőséget, hogy magasabbra emeljék a nívót.

Stockselius munkája alatt született meg a verseny általános logója, az Európán átívelő egységes szponzoráció, az elődöntők, illetve a hivatásos zsűri visszahívása a produkcióba.

– Sikerült létrehoznunk egy igazságos szavazási rendszert. Nagyon élvezetes volt együtt dolgozni azzal a csapattal, ami létrejött az EBU-nál, a referenciacsoport tagjaival, a résztvevő televíziótársaságok delegációival. A tévé előtt már majdnem egymillióan követik az eseményeket. Itt az idő tovább lépni! – tette hozzá viccesen.

Az új főellenőrt várhatóan év vége előtt meg fogják választani.

34 Comments

Köszönjük, hogy a fesztivált felemelte olyan magasságokba, h mára már világszerte nézik. Kanadától Ausztráliáig nézett műsor lett belőle.
Viszont a következőnek meg kell küzdenie a belviszállyal. El kell érni, h az angolok ne az x faktort akarják helyette, és hogy a kelet-európai blokk belépése után se lehessen azt mondani, a szomszédokra (egymásra) szavaznak és hogy diszkriminatívok az 5 naggyal szemben.
Valamint el kellene érni, hogy az olaszok újra visszajöjjenek.
Szóval, lesz munka bőven.

“A tévé előtt már majdnem egymillióan követik az eseményeket.” hát ezt szerintem félreírták, mert ez nagyon kevés. véletlenül nem 100 millió akar lenni? Amúgy én kedveltem ezt a fickót, mindig olyan jó jelenség volt őt látni az escen.
Ki lesz az utód ugyan? Talán a szöszike ott mellete? 😛

Nem lenne rossz választás 😀 Viszont tanonccal mélységesen egyetértek. Remélem ezek a problémák megoldódnak, és egy talpraesett utódot találnak Svanténak 😛 De biztos…

Szerintem most legyen kivételesen egy kedves aranyos “néni” :D, sztem. rá mindenki szívesen nézne. 😉
Szerintem nincsenek nagy problémák 2000-ig visszamenően, most viszont nagyon jó lenne, ha végre 45 ország képviseltetné magát, mondjuk Mo. visszatérne, Libanon és Liechtenstein debütálna (Koszovót én személy szerint nem engedném… UK biztos szavazna rájuk…) és Monaco, Andorra, San Marino, Olaszország és Luxemburg is visszatérne (vmikor.!!!) Csehországot meg meggyőzőzné vki. hogy jöjjön vissza :(, nagyon szép kis hely egyébként nagyon nem lenne baj, ha egyszer ott megrendezésre kerülne az ESC, nagyon normálisak.

Remélem, hogy méltó utódot fognak találni-akinek szintén legalább ennyire szívügye az Eurovízió, és tudja érvényesíteni az Eurovízió érdekeit.

OFF:

Mivel téma úgysincs, hát indítok! Kinek milyen volt az első nap a suliban? Vagy aki most kezdett el dolgozni, annak milyen volt? 😀

Nagyon jó volt az első nap! Tisztára örültem az osztálytársaknak, meg ők is nekem 🙂 Már ma beindult a sok hülyülés, szóval vártam az egészet. Szerencsére még tanulni sem kell annyit, csak osztályfőnöki óráim voltak.

Na hali mindenki ! 😀 Hát nekem ma már tanítás volt . Tegnap az évnyitón az igazgató , hogy ez a hagyomány … hát lehetne hanyagolni XD Ma a biosz tanár lefárasztott az év legelső óráján … házit is adott -.-” Pozitív dolog is volt 😀 Felhozott haver egy lufit és feltlttte vízzel és felfújta … persze elengedte a teremben még első óra előtt (Y) XD

BBBÁÁÁLLLIIINNNTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Húú öregem!!!! Ez nagyon ott van! Tök profi lett. A zászlók, az animálás, …. végén a külön táblázatok….. ááááá kész vagyok tőle. És az „and finaly”… nak még külön humora is van 😛
Király lett az egész!
Már csak a zene hiányzik alóla, meg dekádonként az recap-ok :p
Ezer gratula!!!!

Ezt reklámoznod kéne 😛

Köszönöm az ovációt, de ehhez egyáltalán nem kellett tehetség 😀 Van erre egy külön program, ahol lehet ilyen szavazásokat csinálni. Nekem csak be kellett írni h ki szavaz, kire szavaz, az animáció meg ment magától 🙂

Comments are closed.