Gyorshír: Svante lemondott!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_-h6svPWXR8[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Videón: Svante utolsó előtti “kísértése” a 2010-es döntőn

Svante Stockselius (54), a Junior és a felnőtt Eurovíziós Dalfesztivál főellenőre 2003 óta folyamatosan. A következő versenyen, vagyis a novemberi Junior Eurovízión láthatjuk majd ebben a beosztásában utoljára, ugyanis lemondott a tisztségről.

2000-ben már egyszer megbízta az EBU a főellenőri teendőkkel a stockholmi Eurovízión. 2002-ben ő találta ki a Melodifestivalen új formátumát, ami a legsikeresebb nemzeti döntővé tette a svéd válogatót.
– Majdnem 8 éve annak, hogy szembenéztem az Eurovízió kihívásával, ami akkoriban súlyos gondokkal küszködött. Azóta egyike lett a világ legnagyszerűbb televíziós szórakoztató műsorainak. A moszkvai és oslói siker után döntöttem el, hogy most lenne a legjobb pillanat elbúcsúzni ettől a feladattól, és megadni másoknak a lehetőséget, hogy magasabbra emeljék a nívót.

Stockselius munkája alatt született meg a verseny általános logója, az Európán átívelő egységes szponzoráció, az elődöntők, illetve a hivatásos zsűri visszahívása a produkcióba.

– Sikerült létrehoznunk egy igazságos szavazási rendszert. Nagyon élvezetes volt együtt dolgozni azzal a csapattal, ami létrejött az EBU-nál, a referenciacsoport tagjaival, a résztvevő televíziótársaságok delegációival. A tévé előtt már majdnem egymillióan követik az eseményeket. Itt az idő tovább lépni! – tette hozzá viccesen.

Az új főellenőrt várhatóan év vége előtt meg fogják választani.

34 Comments

Egyelőre még fogalmam sincs. Igazából színházban szeretnék dolgozni a háttérben vmi szellemi melót, de az eléggé elérhetetlennek tűnik. Egyébként angol szak, szerkesztői ismeretek minor (ami hasonlít a médiához, de azért sokrétűbb egy kicsit).

Comments are closed.