Naptár

2010. augusztus
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

11 év legjobb dalai az eschungary.hu olvasói szerint

A döntő részletes eredménye letölthető itt!
Az első_forduló eredményei is letölthetők erről a linkről!

202 hozzászólás 11 év legjobb dalai az eschungary.hu olvasói szerint

 • Most belenéztem a 2004-es dalokba és onnan például lehet h a három továbbjutó is sok 😀 Úgyhogy maradhat a három.
  Szerintem legyen a két elődöntőből együtt, mert külön-külön elég kevés dal van. 2007-ben is volt annyi dal egy elődöntőben, mint ezekben az években kettőben.

 • BaLáZs

  Oké, akkor mind a 7 évből top 10 a nem továbbjutott dalokból és én hajlandó vagyok elvállalni a 21 továbbjutót, csinálok majd sorszámot és az alapján rakom össze, ezt szívesen elvállalom :).

 • Most még az jutott eszembe, hogy vhogy igazságosabbá tegyük, hogy mondjuk 2007-ből négy dal jut tovább, aztán a két elődöntős években minden elődöntőből 2-2, tehát összesen azokból az évekből is négy. Akkor így 25 fős lenne a döntő, ha jól számolom. Azért kéne egy hasonló megoldás, mert ezekben az években több dal volt és szerintem ezek jobb dalok is voltak 🙂
  Vagy ne bonyolítsuk ennyire?

 • BaLáZs

  Mármint a videó elkészítését és sztem. aláfutó zenével meg képekkel csinálom meg és pillanatok alatt meg tudom csinálni, csak ne élő felvétellel legyen mert némelyik nagyon sz@r volt élőben :S.

 • BaLáZs

  Akkor legyen az, amit mondasz, hogy 2008-2010 között 4 dal a többiből meg 3 (2004-2007)

 • BaLáZs

  És akkor 24 dal ne 25. 😀

 • De én 2007-ből is négyet juttatnék tovább 🙂 Most megint belegondolva egyszerűbb lesz, ha összevonjuk 2008-2010 a két elődöntőt és úgy jut tovább négy, mert ezekben össze se jönne 10 dal, amire szavznánk.
  Felőlem csinálhatod a videót, ha a többiek is jóváhagyják 🙂

 • És azért is 25 dal lesz, nem 24 😛 😀

 • BaLáZs

  Na akkor, ez a végleges, 2007-től 2010-ig négy dal juthat tovább, 2004-től 2006-ig 3 és akkor összesen 25 dal kerül be a nem továbbjutottakból az ESC-en, na így jó lesz midnenkinek? 😀

 • De remélem, nem most rögtön szeretnétek kezdeni 😀 Még ennek az eredményeit is emésztgetni kell 🙂 Én úgy szeptember második felére, végére gondolnám a kezdést

 • BaLáZs

  Az nagyon sok idő :O, mondjuk Szeptember 1-jén kezdődjön és Szeptember 3. hetéig lehessen szavazni és aki addig nem szavazott az így járt. 😀
  Fontos!!! Magyarországra lehet szavazni és csak a nem döntőbe jutott dalokra lehet, tehát mondjuk 2008-ban nem jutott tovább Macedónia (10. lett), de továbbjutott Svédország (12. lett (zsűri)), ez esetben csak Macedóniára lehet szavazni.

 • Vagyis egyszóval aki nem vett részt a döntőben. Nekem lett volna ötletem a továbbjutókra, de ez is megfelel 😀 Ez még jobb. És a kedvenc 10-re kell szavazni? 😛 meglesz. De felőlem most is kezdhetnénk…

 • Matheus

  Bálint a te kedvedért itt az én véleményem az eredményekkel kapcsolatban 🙂
  2003: sokkal jobban örültem volna ha Belgium kerül be. 5 pont és ő van bent. mondjuk ha nem adok a svédeknek pontot meg is lett volna. de sehol sem húzott el ennyire versenyző mint itt a sertab erener.
  2004: hát elég sok volt a különbség a harmadik illetve a negyedik hely között. én a Lane Mojét nem igazán szeretem, nem tudom miért. talán unalmassá vált számomra és nem tud újra érdekelni. kevés esc számmal vagyok így. ennek ellenére szerintem jól pontoztam.
  2005: szeretem Shirit, de mint látszik én én első hármam lett a győztes top 3. szóval negyedikként végzett Shiri mint nálam, nem vagyok boldogtalan.
  2006: a legnagyobb csalódás.legnagyobb kedvenc Kate Ryan azt hittem benne lesz a top 5ben, ennek ellenére csak 8. lett.
  látom azért van aki igencsak szereti és jól pontozta sőt 4 12 pont is sikerült neki. aminek örültem viszont, hogy a norvég szám 10. lett illetve, hogy nem Bosznia került be. pedig én jobban pontoztam mint Ukrajnát meg Finnországot, de már azóta változott.
  2007: szeretem Verkát de a Serebrot jobban. Viszont én megvoltam győződve hogy Verka első helyen fog végezni, (ezért is nem adtam pontot, illetve ha adok is akkor is csak 1-2 max.) szóval úgymond ez meglepett.
  2008: nahát ahhoz képest hogy itt nyert a döntőben Charlotte, elődöntőben éppen csak megelőzte Ani Lorakot ami érdekes. Ani Lorakot 6 ember nem pontozta, míg Charlottét 9. De Ani háromszor, míg Charlotte hatszor kapott 12 pontot. Bevallom jobban örültem volna az örmény dalnak 2 pont és megvan, de a norvégot is szeretem és szeretjük. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a döntőben kiváló helyen végzett.
  2009: szívesen kezet fognék azokkal akik nem adtak pontot Norvégiának. nekem nagyon nem jön be az a szám. Nálam itt Montenegró vitte magasan az első helyet. Örültem hogy hárman is maximálisan értékeltük őt. ÉS érdekesség. Hogy-hogy hogy a közkedvelt Hadise csak 8. lett? Kejsi meg 9. ezek nem férnek a fejembe.
  2010: Kristína abszolút a kedvenc ebből az évből. itt vitatkozni nem lehet.talán itt szóródtak legjobban szét a pontok és elég sok helyen hoztak nagyon közeli eredményeket. kivétel ez alul talán az első három hely. pedig ez a legfrissebb év ennek ellenére lehet azt mondani sok kedvenc volt és nem volt az meg, hogy pl. a 2003as töröknél, hogy az az abszolút nagy kedvenc.

  na ez az én szerény kis elemzésem.
  remélem elég hosszúra sikerült 🙂
  várom a kritikákat.

  illetve még nézzétek meg a 2001es pontozásomat. Olyat senki sem csinálta hogy ennyire belője a top 10et.
  most büszke vagyok magamra 😀

  ja és én is benne vagyok abszolút egy újabb versenybe. 🙂

 • BaLáZs

  Matheussal szinte teljesen egyetértek, én sem szeretem a 2009-es norvég számot, sőt nagyon nem, csak gondoltam mégis adok neki 1 pontot, nehogymá én ne adjak neki pontot és akkor… hupsz! 😀 Kejsit és Hadis-t én sem értem, Kejsinek 12 pontot adtam, hadisenak meg 8-at, rajtuk én is meglepődtem…
  2006-ban én meg a TOP 5-öt találtam el. 😀 (persze nem pontról pontra…)
  2007-ben, ha Verka bekerül a TOP 3-ba, akkor az 100%-an biztos lehetett volna, hogy a Döntőbe 12 pontot adok neki, ugyanis nekem az a szám abszolut favorit.
  Ahhoz képest, hogy nem szeretem 2006-ot érdekes módon, akik bejutottak (Tina és Dima) mégis kaptak 5 ill. 4 pontot tőlem.
  Rólam lehet tudni, hogy én a gyors dalokat szeretem és a 2 kedvenc évem 2007 és 2005 (asszem nem kell magyarázni :D) és nekem olyan szempontból van ízlésem, hogy a nagyon sz@r számokra pl. nem adtam pontot (leszámítva 2008-ból az ír pulykát, őt szeretem 😀 xD).
  Ami érdekes, hogy Petivel szinte majdnem ugyan-olyan az ízlésünk, ő is ugyan azoknak adta legtöbbször a 12 pontot meg a többit, mint én, egy-két eltéréssel.
  Legtöbb esetben ízlés szempontjából veled is egyet értek (Matheus) :D.

 • Matheus

  na Balázs ennek örülök. 🙂
  Én is Kejsinek 10 pontot még Hadisének 8at adtam.
  Örülök Balázs annak is szereted Kate Ryant 🙂
  nálam ő az örök favorit 😛
  én is a gyors dalokat előnyben részesitem. nézd meg a szavazásom, a lassabból tényleg azt szeretem ami igazán bejön.

 • Akkor megpróbálom most én is kifejteni bővebben, és valamivel összeszedettebben a véleményemet, mivel mindig csak replyben írtam egy két sort a versenyünkről. Én amit megfigyeltem, sok helyen egyezik az ízlésem a NameXéval, de lehet a tieitekkel is 😀 Kejsit és Hadisét én valahogy nagyon meguntam, és már mondhatni nem is szeretem. Sajna van ilyen. Viszont mindig van új tagfelvétel nálam, és szinte minden nap van egy dal, amit addig csak „elmegy”nek tituláltam, most meg nagy kedvenc lett. Ez ma nálam Sandrine Frnac,ois (2002) volt és Birgitta (2003). Ha most kellene újraszavazni, akkor biztosan máshogy osztanám a pontokat (milyen meglepő) 😀 és bztos Sertab is több pontot kapna tőlem, de Mari N és Zheljko viszont egyet sem. A Lane Mojét valamikor szerettem, de egy rossz emlék fűz hozzá, meg amúgyis ráuntam; sajna van ilyen 🙁 Sajnálom így utólag, hogy a Brainstorm nem jutott be, meg a Mumij Troll, viszont kellemes csalódás volt, hogy Maria Haukaas Storeng bejutott a döntőbe Ira Loscóval együtt 😛 Összességében a nagy kedvencek szinte sosem változnak, de nem csak az első hely a lényeg, hanem a többi is; hiszen ha nem lenne azokra szükség, akkor nem is lennének 🙂 Sajnálom még az Ich Trojékat is, mivel mind a kettő egy különböző, de minőség feletti produkció volt, főleg az utóbbi. Tetszik, amikor oroszul énekelnek. Nálam is a két kedvenc év 2005 és 2007, de 2006 is és 2010 is nagyon jó volt 😀 Remélem a következő verseny is ilyen jóra, és persze izgalmasra fog sikeredni. Nekem már ki vannak gyűjtve a kedvenceim az elődöntőkből, és szerintem el lehet kezdeni nekik (is) szurkolni 😛

 • virike

  na valaki mondja el mi van!! please!!!
  1 kicsi le maradtam!!!!!

 • Máté : Milyen rossz emlék fűz hozzá ?? :O

 • Amúgy ez kész röhej , hogy az X-faktor előtt azt mondták , hogy reklám nélkül másfél óra … hát az előbb is benyomattak „néhány” reklámot … Inkább nézem a megasztárt …

 • virike

  szerintem jó!!!
  én bírom azokat a barmokat akik azt hiszik jó nagjuk van!!
  kész röhej!!! 🙂

 • a videó nézettsége : 305 !!! 😀

 • virike : Most kapcsoltam vissza az X-faktorra … Ez a Non-stop … valami eszméletlen 😀 Nem rossz 😀 A Megasztáron sz@rabbak vannak … :S

 • virike

  ja tiszta durva volt!!!
  egymás után vagy 10 halalujah volt!!!
  úr isten!!! szét röhögtem az agyamat!!!

 • Na, most gyorsan összefoglalom, hogy milyen élmények értek ma enegem. Hát elsősorban az, hogy zenei tehetségkutatókkal árasztják el nem csak az országot, hanem az egész magyarságot 😀 Én az X-Faktorral kezdem, mivel kiváncsi voltam, hogy Ők mit „tudnak”. Be kell vallanom, hogy a Megasztár nekem jobban tetszik. Ez a műsor inkább ilyen show jellegű. Egy kicsit szabadabb, de mégsem olyan minőségi; de lehet, hogy ezeket a negatívumokat csak azért mondom, mivel ESC-ellenes az egész… Láttam egy szlovák férfit énekelni … na vajon mit? 😀 hát a Hallelujah-t, és nagyon jól énekelt; úgy nézett ki, mint Sasha Son, meg a Non Stop is jó volt, azokat pedig a 2006-os Vocal Group Cosmoshoz tudnám hasonlítani. Amikor za egyik elkezdett reklámozni, akkor átkapcsoltam a másikra. Mind a kettő rengeteg tehetséget fog adni Magyarországnak, és (visszakanyarodva megint az Eurovízióhoz) ha 2011-ben; két ilyen nagystílű műsor után nem veszünk részt, akkor már sosem. Olyan hangokat hallottunk, amiket az eddigi összes magyar tehetségkutatóban összesen nem. A Megasztárban volt egy nő, aki Londonból jött, és alig tud magyarul; nemmellesleg úgy néz ki, mint Rihanna, és neki is k*rva jó hangja volt. Végszóra: Megasztár kap egy 5-öst, és még az dobott rajta, hogy Hungarian Production; az X-Faktor nálam pedig kap egy 3-ast, vagy jóindulattal egy négyes alát 😀 Túl szinészkedik magukat a műsorvezetők, és ez nekem nem jön be… bocsi mindenkitől. De lehet, hogy a Megasztárhoz már hozzá vagyok szokva, és nem vagyok vevő erre a „teljesen új” stílusra. A Duna TV ezek után felkészülHET egy olyan nemzeti döntő-sorozatra, mint tavaly meg tavaly előtt a szlovák STV 😀 Hajrá!

 • Mostmár én is ilyen hosszú hozzászólásokat fogok írni, de kevesebbszer 😛

 • virike

  jóvan máté!!!
  nem tom nekem az x-faktorban csak a nagy feróval van bajom!!(nem mondom hogy a többieket szeretem)
  de az a hapsi nagyon bunkó!!!!!!
  de mindegy!! azér az x-faktorba is vannak ügyesk!!!
  a megasztár meh elmegy!!

 • István33

  Szerintem az X-factor kenterbe fogja verni a Megasztárt. A Megasztár már unalmas, az X-factor ötletesebben szerkesztett, a stúdió profibb, a zsűri szimpatikusabb ( A Megasztárt nálam főleg a Friderikusz húzza le). Én az újdonságra szavazok, azzal együtt, hogy nem szeretem, hogy a két kereskedelmi tv műsorstruktúrájában folyamatosan egymást koppintja le.

 • virike

  ja a fiderikust én se szeretem!!!
  sőt egyszerüen ütálom!!
  szerintem inkább ő huzza le a megasztárt!!!
  szerintem sokan azér nem nézik mer nem érdekli őket a friderikusz véleménye!!

 • István33

  Visszatérve a szavazásra, valaki árulja el, hogy az első forduló eredményeit honnan lehet megtudni! Nekem a linkre kattintva nem történik semmi, de lehet, hogy én vagyok béna.
  Amúgy Rybakot már elég sokan lehordtátok, úgyhogy egy-két mondat a védelmében: Szerintem az Eurovíziótól szokatlan, mégis populáris produkcó volt, nem véletlen, hogy ilyen nagyot szólt a maga idejében. A dallam kifejezetten egyedi, a szövegnek van némi mondanivalója, a hegedűszóló virtuóz. Heten adtunk neki maximális pontszámot, úgy, hogy nem beszéltünk össze, nem írtunk fel naponta öt kommentet ide, hogy mennyire imádjuk, ez néhány dalnál előfordult. Charlotte kisasszonynak pedig mégegyszer gratula, annak ellenére, hogy tőlem ő nem kapott pontot!

 • István33

  Én is ezt írtam, Virike!