Naptár

2010. június
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Budapesten a Cirque du Soleil (ESC 2009 – köztes program) showja

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9S9sWTFtcgI[/youtube]Tudósító: Szalma Róbert
Forrás: twice.hu
Videón: a 2009-es verseny nyitánya

A Saltimbanco szó az olasz „saltare in banco” kifejezésből ered, amely nagyjából annyit tesz magyarul: ugrás a színpadra – a városi élményeken alapszik, az ott élő emberekről szól, a sajátosságokról és a hasonlóságokról, családokról és társaságokról, az utcák nyüzsgéséről és a felhőkarcolók magas tornyairól. Ugyanakkor a szó kifejezi az akrobatikához fűződő kapcsolatot is, hiszen a salto és a banco alapszavakból áll össze.

A Saltimbanco egy jellegzetes Cirque du Soleil show, amelyet a nagyvárosok felépítése és lakóinak sokszínűsége inspirált; határozott képi megvalósítással és karakterekkel, amelyek a nézőket egy álomvilágba repítik, egy kitalált városba, ahol a változatosság ad reményt.

A Saltimbanco eredeti premierje 1992. április 23-án volt Montreálban. 14 évnyi nagy sátras turné és 9,5 millió néző után, 2007-ben teljesen felújították, újragondolták, és egy még nagyobb méretű, akrobatikus aréna show vált belőle, olyan hang és fényhatásokkal kiegészítve, amely a sátras verzióban nem volt kivitelezhető.

Az új Saltimbanco turné az elmúlt 3 évben több mint 100 városba jutott el, de üzenete ma is legalább olyan lényeges, mint az első bemutató idején.

Budapesten 5 előadást tart a társulat, 2010. december 9-én, csütörtökön és december 10-én, pénteken 20 órakor, december 11-én, szombaton 16 és 20 órai kezdettel, valamint december 12-én vasárnap 16 órai kezdettel lesz látható a Saltimbanco show.

Az előadás egy óriási, több mint 700 négyzetméteres, félköríves színpadon játszódik, és az Aréna teljes magasságát bejátsszák légtornászai, rúd akrobatái és zsonglőrei.

A budapesti előadásra jegyekhez először a Cirque du Soleil rajongói klub tagjai juthatnak, június 18-án, péntek 0 órától június 20-a éjfélig. Ezután a livenation.hu oldalon június 21-én 9 óráig regisztrált tagok élhetnek elővásárlási lehetőségükkel, június 21-én 12 órától, június 22-én reggel 8 óráig. A belépők június 22-én 10 órától már a Tiketpro országos hálózatában és www.livenation.hu oldalon keresztül mindenki számára megvásárolhatóak lesznek.

A Cirque du Soleil vendége volt a 2009-es moszkvai Eurovízió döntőjéneak, a versenydalok és a szavazatok kihirdetése közi sávban mutatták be műsorukat.

14 hozzászólás Budapesten a Cirque du Soleil (ESC 2009 – köztes program) showja

  • István

    Sziasztok:)

    Említettem egy-két hozzászólásomban azt,hogy én hogyan választanám ki azt az előadót,aki képviselné Magyarországot.
    Nos, a „verseny” elkezdődött, íme az első elődöntő linkje:D

    http://www.youtube.com/watch?v=epySx7CpUA0

    Tessék szavazni:D

  • Robek

    Remek ötlet! De ezeket az ötleteket az illetékeseknek is tessék eljuttatni! Amint kiderül (reméljük, hogy hamarosan), hogy a DTV vagy MTV indít versenyzőt, akkor az illetékes TV társaságot tessék bombázni elsősorban! Mindenkire vonatkozik!!! Rám is! 🙂

  • Robek

    Megnéztem ezt a vídeót! Nem értem, illetve igen, de még sem! 🙁

  • István

    Mondd,miben tudok segíteni:D

  • Robek

    Mi a lényege a régi dalokat újra szavaztatni ESC stilusban? Miért nem új dalokat vesenyeztetsz??? Találjunk ki valami újat!!! Köszi!

  • Én szavaztam, de szerintem is új dalokat kellene versenyeztetni, okt. 1-je után. Ötlet?

    Am megváltozott a honlap stílusa? Szerintem jó lett.

    • Csak a honlap összetevőinek verziófrissítése történt meg, amiben új megjelenéseket teszteltem. Egyelőre minden marad a régi. A fórumban most egy másik megjelenési forma van tesztelés alatt. Lehet hogy az fog maradni a későbbiekben is.

  • Nem tom , hogy észre vettétek-e , hogy az észt produkciónál az egyik vokalista összeesett …

    http://www.youtube.com/watch?v=gd18Mq59lSs&feature=related

    3:33-tól és balról a ,második .m Egy kommentben írták le , én is nagyot néztem :S

  • István

    A dalok itt most nem számítanak..csak az együttest/énekest szavaztatunk,és aki „megnyerné” akkor írnának neki 1 dalt,vagy a csapat írna 1 dalt a jelenlegi állás szerint..(h most nem okt. 1. utáni dalok vannak…)

  • István

    Ja..akkor idézem azt a hozzászólást,hogy mi is lesz ebből a youtube videókból

    Szerintem,ezeket a jött-ment új kis előadókat ne küldjük még ki Eurovízióra,ráér még később is,meg még újak,nemrég kerültek be ebbe a szakmába,ezért elég az most nekik,hogy “megváltozott az életük”->Ezt most nem tudtam másképp mondani.
    Amúgy meg én általában mindig a régiek mellett kampányolok,és az abszolút kedvenceim/kedvelteim küldenék ki,mert azok jók is legalább.Pl. régebbiek: Groovehouse(vagy akár Judy is),pl Unique,Bon-Bon.Na jó,egy kivétel van az újak közül is,a Holdviola-> látom benne a fantáziát,hogy megnyerhetné velük Magyarország,vagy akár top10-et érne el,garantáltan.
    Ha az én kezemben lenne,hogy milyen módon,és kit küldenék ki a nagy versenyre,akkor így döntenék.:
    – Ha jó sok dal érkezne,akkor pontosan 4 elődöntőt,és 1 nagy döntőt szerveznék.Egyikben a régi nagy együttesek(Edda,Bikini,stb)
    Másikban régi nagy szólóénekesek(Zoltán Erika((Akár Koncz Zsuzsa/Kovács Kati is mehetne olyan alapon,hogy Lys Assia is újraindulna)).
    Harmadikban újabb együttesek(Unique,Desperado,Crystal…)
    Negyedikben újabb énekesek(Tóth Gabi/Vera…)
    Mind 4 ből az első 3 helyezett menne tovább a döntőbe,és innen 50% zsűri,50 % televoting,és én is úgy csinálnék,ahogyan a románok idén,hogy regionális zsűriket helyezett ki.
    Mondjuk,személy szerint Szandit rakétával lőném ki a versenyre,mert nagyon jó,erős hangja van,már csak egy nagyon jó dal kéne neki,(ami nem a mulatós kategóriába tartozik).
    Szerintem így megfelelő lenne a dalkiválasztás.Hogyha nem érkezne elegendő,mondjuk úgy 30,akkor 1 kisebb döntőt szerveznék,ha meg dal se lenne nagyon,meg pénz se,akkor abból a pár dalból választatnék ki egyet(zsűri által,pl.:Presser,vagy vmilyen zenei egyetem professzorát,vagy bárkit,akinek a zenéhez köthető foglalkozása van.és értene is hozzá.)

    Ez kicsit hosszúra sikeredett,de mégegyszer leírom,hogy szerintem így lenne a legmegfelelőbb a dalkiválasztás.

  • Szerintem a Malcolm Lincoln produkciójában a vokalista direkt esett össze; legalábbis én azt hittem 🙂

  • István

    Én is azt hittem,hogy csak az előadás része volt…de mostmár nem tudom..

  • Eleinte én is azt hittem , de szerintem valami hirtelen rosszullét lehetett az oka … az egyik pillanatban ott nyomta a koreográfiát , a másikban meg elájul … :S

  • De még mielőtt elájult, belenézett a kamerába, és utána esett el.