Napi Eurovízió: Izrael 2010

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Harel Skaat még csak 5 éves volt, amikor az óvónéni felfedezte a kis Harel szép hangját. 6 éves korában szerepelt először versenyen, azt meg is nyerte. Ezzel megnyíltak a szórakoztatóipar kapui előtte, népszerű televíziós műsorokban ismert énekesekkel együtt léphetett színpadra.

Kicsit előre szaladva az időben, 2004-ben Harel másodéves egyetemista volt, amikor az izraeli Csillag születik című tehetségkutató második szériájában feltűnt, a műsor nagy esélyesének tartották. Az, hogy végül mégis második lett, heves vitát váltott ki a nézők körében. 2006-ban jelent meg első albuma, ami 3 hét alatt aranylemez lett, később elérte a platina fokozatot is. A 10 dalból 5 vezette az izraeli slágerlistákat. Közben elindult országjáró turnéra, több mint 200 fellépést vállalt el. Nagy siker volt minden koncert, minden helyszín zsúfolásig megtelt, ezt eddig csak veterán művészeknek sikerült elérni.

Harel Skaat második albuma, a “Figures” hamar aranylemez lett, emellett az évtized dala versenyen előkelő második helyezést ért el.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GelsXCyV5Nk[/youtube]Miről szól a dal?
Szomoró hangvételű a dal, bánatról és az elhagyottság utáni érzésekről szól Harel dala. Egy lepusztult lakásban kesereg énekesünk. “Nem hagytál nekem mást csak szavakat” – szól a dal címadó sora.

6 Comments

Hát ez sok embernek bejön.idén azt számolgattam h valószínű h csaj nyer most.(nem azért mert az uccsó két évbe srác nyert)
de ha mégis fiú nyer akkor csak Harel,vagy esetleg féligmeddig dánia. 🙂
na de csak szerintem.nekem ez a szám olyan nem is tudom milyen.
szép meg minden de remélem azért nem nyer.39/18

Az előző hozzászólásokból is látszik, hogy mennyire nyitott a mostani fesztivál. Mennyire nincs eldöntve, lejátszva a verseny. Tényleg, a szvazatok, az sms-ek fognak dönteni. Van akinek ez tetszik, van akinek az.
Nálam egyébként ez a szám a No-1.
Bár nekem lenne ilyen hangom.

Dogunalmas szam.,,NAGY FAVORIT” de szerintem egyaltalan nem eselyes a gyozelemre.A sracnak jo hangja van csak bealszom tole.Nalam alig top 20-as.En neki 5-10 kozotti helyet josolok.

Comments are closed.