Naptár

2010. május
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió: Örményország

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Az 1987. július 13-án, a Don mentén fekvő Rosztovban született Eva Rivas lesz Örményország képviselője az idei Eurovízión. 1996 és 2004 között az Arevik együttes szólistája volt ahol a klasszikustól a könnyű műfajon keresztül hazai és külföldi dalokat is énekelt. 2000-ben az Arevik az év együttese lett, de szólóénekesként is sok elismerésben részesült.

2005 Eva élete az új célok eléréséről szólt. Rosztov arany hangja, a helyi „Miss Pearl” című díjat, és a Kaukázus hangja díjat is megnyerte. 2005-ben övé lett az év dala Örményországban. 2008-ban elkezdett dolgozni lemezén, rá egy évre kezdődtek a forgatások a  „Tamam Ashkharh” című dal klipjéhez, melyet a tapasztalt filmsorozat és videoklip rendező Bookhadir Yuldeshev rendezett. 17 napig zajlott a felvétel Örményországban, Afganisztánban, Algériában és Üzbegisztánban. Eva idei versenydalának, az „Apricot stone”-nak szerzője Armen Martirosyan és Karen Kavaleryan, ők már hatszor szerepeltek az Eurovízión szövegíróként.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=buGOZExVf8o[/youtube]Miről szól a dal?
Eva amikor kicsi volt, a mamája felkészítette az életre, annak minden kegyetlenségével. Többet is mondott, mint kellett volna, ami a kislányt nagyon megijesztette, sokat sírt emiatt. Ilyenkor a mama mindig barackokat adott neki, „a föld csókjait, a nap gyümölcseit” vigaszként, amivel szembe tud szállni az élet bajaival, de sosem felejti el a szülőföldjét. „Barackmag, kezemben rejtve, melyet a szülőföldem adott vissza.”

7 hozzászólás Napi Eurovízió: Örményország

  • Zolcsi

    Az egyik kedvencem idén.Jó ez a szám.Nálam mindenképp top5,a versenyben meg top10 lesz.

  • tanonc

    Bizony-bizony. Jó a szám is jó az előadó hangja is.
    Egyébként, aki kicsit is ért az énekléshez, az tudja, hogy nagyon nehéz szám. Tele van hajlításokkal, félhangokkal. Kell hozzá tehetség. Nálam is benne van a top5-ben.
    (csak az a baj, hogy a top5-ben nálam 9 szám van. egyszerűen nem tudok dönteni. 🙂 )

  • Bálint005

    Nekem sokáig az első volt a listámon, de mára csak a 18. hely jut neki, nálam sokan beelőzték 39/18 De azt hozzáteszem, sűrűn hallgatom, nagyon tetszik, de nem lehet mindenki első…

  • Máté94

    Egyik Favorit 🙂

  • Gabiii

    Na mi van kitavaszodott? Télen mindenki sírt hogy mennyi lassú van meg semmi jó szám most meg nem lehet dönteni ? hát hihetetlen 😀 (én is így voltam ezzel)

  • Matheus

    Én is szeretem ezt a számot, remélem a egy jó színpadi produkcióval fognak jönni Oslóba, mert ide valami igazán ütős kell.
    Nálam 39/4 Hajrá Örményország!!! 🙂

  • Boti

    Nem rossz ez a szam.Ormenyorszag realisan eselyes a gyozelemre attol fugg liveba hogy fog menni a dal.Mindenkeppen top 5-os szerintem.Nalam 6-ik legjobb.