Eurovízió 2010: Ma este német-azeri párbajra számíthatunk

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZM3JEdY1l5o[/youtube]Tudósító: Kerékgyártó Péter
Forrás: eurovision.ndr.de

Huszonöt nemzet képviselői fognak hamarosan megmérkőzni egymással az 55. Eurovíziós Dalverseny döntőjén, szombaton este. Németország lázasan készül az eseményre, drukkolva a 22-es rajtszámmal induló fiatal énekesnőjének, Lena Meyer-Landrutnak.

Több fogadóiroda is egy német-azeri párbajra számít a döntőben, Németország ezek alapján Azerbajdzsánt tartja legfőbb ellenfelének. Lena ennek ellenére nem izgul, a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy: „nem érzem magam kedvencnek, bárki megnyerheti a versenyt.” Nem a győzelem fontos számára, csupán a TOP 10-be szeretne bekerülni országa és az őt delegáló csatorna vezetői kedvéért, ugyanis Németországnak már régóta nem volt olyan szerencséje, hogy a mezőny első felében végezhessen. Ma este egész Németország Lenáért fog szorítani.
Amikor az elődöntők alakulásáról kérdezték, Lena elárulta, hogy két kedvence volt Svédország és Hollandia versenydala: „nagyon sajnálom, hogy ez a két dal nem jutott be a döntőbe”. A döntőbe jutott dalok közül Lena a belga, az izraeli, a portugál és a norvég dalt kedveli, utóbbi előadójával igen jó kapcsolatot épített ki Oslóban töltött napjai során.

70 Comments

Röviden tömören… ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Lúdbőr, öröm, jó kedv… És csupa pozitív csalódás!
Megadom magam, Lena-nak jól sikerült, “szereztem’ új kedvenceket és a spanyolok jobbak voltak, most, hogy nem volt semmi zavaró tényező.
J.Zs.-t korai volt dicsérni 🙁

Én vhogy azt hallottam Safuránál fújoltak,kicsit hasonló ugyanez volt Belgrádba Dima Bilánnál.Hajrá Safura!!!!!

A spanyolok tényleg jók voltak!
De a legjobbak Azerbajdzsán és Grúzia voltak, utána Örményország, Románia, Dánia és Portugália.
Eztán jönnek a spanyolok, Moldova, Albánia.

Eddig is mindig mindenütt barátoknak meg szomszédoknak adták a szavazatokat, de ilyen hülye szavazásokat még nem pipáltam 🙁
Ugyan csak utólag néztem meg a román tévé honlapján, de nem hiszem, hogy Safura ennyire elrontotta volna.

A bolgároknak van eddig a legjobb ízlése. És nemcsak Safura miatt, hanem hanem 2. és 2. helyet is jól szavazták. Még Ukrajnában is jól tippeltek.

Elvileg egyik se meleg a három felsorolt közül (Milan, Alex, Dima), legalábbis netes cikkek, fórumbejegyzések alapján. Am. meg Alex és Lena közt szerintem kialakulóban van vmi. 😀
Én Norvégia 8-10-12 pontját simán betippeltem. Az egyetlen ország sztem, akik észszerűen szavaztak, nem politikából…

Comments are closed.