Naptár

2010. május
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: Az első elődöntő továbbjutói

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este véget ért a 2010-es Eurovízió első elődöntője. Az est folyamán 10 ország jutott be a döntőbe. A rajtsorrend sorsolását a verseny utáni sajtótájékoztatón fogják megejteni. A delegációk válaszolni fognak a kérdésekre, majd húznak egy sorszámot – a régebbi koreográfia szerint. Lássuk a rajtszámokat! (A rajtszámok folyamatosan frissülni fognak – sorsolás közvetítése az eurovision.tv-n)

04 Moldova
20 Oroszország
08 Szerbia
06 Bosznia-Hercegovina
07 Belgium
15 Albánia
11 Görögország
23 Portugália
09 Fehéroroszország
16 Izland

224 hozzászólás Eurovízió 2010: Az első elődöntő továbbjutói

  • Matheus

    Én totálisan fel vagyok háborodva, hogy Szlovákia nem jutott be… 🙁 🙁
    A kommentátor is mondta, hogy egyik esélyes idén. Huh ha sztavazhattunk volna, akkor egész este a 04-es számot nyomtam volna. De most ők úgy jártak mint tavaly Montenegró, akik szintén nagy kedvesek voltak.
    Másrészt bosnyákoknak nem örülök, a belgának igen, már csak azért mert rég volt döntőben, mert a dal nekem annyira nem gyere be, olyan épp hogy becsusszan. Viszont engema portugál fogott meg, de málta jobb lett volna.
    De mikor már meg volt az első 4 döntős ország, tudtam nem fognak bejutni a nagyobb kedvenceim.
    A moldávoknak a zöld háttér sztem jobb volt.
    A belarusz, hát remélem utolsók lesznek… :S nem rosszból
    Egyébként sztem nem volt vmi ütös a tegnap este, a szinpad tetszett, de másrészt nem annyira.
    Ja és még annyit… rem nem a görög nyeri meg!!! 😀
    max. top 5.
    Remélem csütörtökön egyértelműbb lesz a szavazás.
    Sztem így bent lehet a litván, a svájci is.
    Kicsit sok lett, de muszáj volt leirnom.
    De akkor már szomszédos országok egyike nyerjen, kárpótlásra, hogy Szlovákia nem került be… 🙁

  • VICESC

    A kommentátor tényleg beszédhibás… És most őszintén. Cser Attila SEM a legalkalmasabb… :S De majd meglátjuk, alakul-e a dolog.

  • Patrik

    örüljünk már.. az M1 magasról le…..-ta idén az eurovízióst!! Örülök hogy van a Duna Tv! 😀

  • Igazából nem tudom, hogy ez menyire múlik a Dunán, de a hanggal kapcsolatban tudnak kezdeni valamit? A hangerő túlságosan kiegyenlített volt, meg lehetne engedni egy kis dinamikát.

  • Patrik

    A tv-ben beleszek mondva hogy nyertem? 😛 ha igen légyszi válaszolj és nézem majd 😀

  • Vili

    Patrik te hogyan írtad a levelet??

  • VICESC

    Igen, Patrik, tényleg örülünk, tényleg sokat tesznek az Eurovízióért! De azért ne gondold, hogy bármelyik tévénézőt is érdekli, hogy te nyertél! 😀

  • Patrik

    hmmm… így lehongolni vkit…. én már láttam olyan nyereményjátékot ahol bemondták a nyerteseket…

  • Patrik

    hát normálisan megírtam nekik hogy ki vagyok és részt akarok venni és küldöm a tippjeimet.. 😀

  • Máté94

    http://music.hu/news.php?cikk=9078

    Ezt olvassátok el! Bekaphatja ez a köcsög.

  • Endhre

    Hát elég nyers,de van benne némi igazság.

  • Húhh, ezen nagyon felk*rtam az agyam… 🙁

  • Adam94

    A rohadék, látszik, hogy semmit nem tud erről a versenyről csak értelmetlenül gyalázkodik.

  • Nem tudom miért kellene megszüntetni EURÓPA legnézettebb tv-showját, amit még Ausztráliában is adnak … nem értem …

  • Adam94

    Én viszont pont azért szeretem a májust, mert van ESC!!!:)

  • Adam! Sajnos nagyon sok hülye f*sz így ítélkezik. Húhh, de mérges lettem.

  • Namex

    Hát ezen a Puhapöcs Jóskán én is feltoltam az agyamat :@ Először győződjön meg a versenyről , a készületekről stb…
    Amúgy meg melyik verseny dobta fel a Lordit ? Melyik verseny tette híressé Dima Bilant és Alexander Rybakot ??? Én írnék levelet , de nem teszem , mert ekkora tuskókra nem pazarlom a drága időmet…
    Inkább itt vagyok 😀

  • dano89

    Én is totóztam! Remélem, azért néhányat eltalálok! Már nagyon izgulok a holnapi elődöntő miatt, nem akarom, hogy meglepetés érjen! :DD

  • Namex

    Hát én is remélem 😀 Kíváncsi leszek a holnapra 😀

  • Patrik

    🙂 Én is csak az Eurovízió miatt várom a májusokat. 🙂 már novemberben számolom visszafele a napokat 😀
    Most is nem hogy az emeltszintű földrajz érettségi tételeket tanulnám mert egy hét múlva szóbeli… de most nem érdekel… itt van az ESC!! :P:P:P

  • Zolecs

    sajnos eléggé meg lett ritkítva az eredeti top10-em így hogy kiesett egy pár eléggé jó szám/lett,lengyel/na de a java még hátravan.a 2.elődöntő tele van pakolva jó számokkal,ugyhogy megint felfogom húzni magam mert hogy litvánia,és ukrajna bejut az tutkó,és elveszi a helyet a kedvencektől.
    kár hogy nem neveztünk pont most, így azerbajdzsán elesik 12 ponttól 🙁 talán nem lesz annyi meglepi a 2.elődöntőben,szerintem legalábbis.
    de egyébként még most se tudom felfogni a portugál,bosznia,orosz trió továbbjutását.na jó a lényeg az hogy holnap Semi-Final 2 és jobban várom mint az elsőt!
    Go Azerbaijan Go Croatia Go Romania
    van több is ami tetszik de legalább ők jussanak tovább
    és elégedett leszek.na jó befejezem. 🙂

  • Patrik

    Hát igen én ezek : portugál,bosznia,orosz helyett inkább Szlovákiát, Finnországot és főleg Lettországot juttattam volna tovább. 🙂

  • seva9

    Van egy olyan érzésem, hogy holnap a másik kedvencem is kiesik, Románia. A lett szám nagyon tetszik, tetszett és még mindig csodálkozom, miért esett ki Aisha. Ennél már csak jobb euroviziót lehet kívánni.

    Üdv,

  • tilla77

    Az eurovizió titka, hogy legyen orosz dal a döntőben. Soroljam? Át kell értékelni mindent, hogy ki esélyes és miért. Van egy olyan érzésem, hogy a csütörtöki elődöntőben kisebb meglepetések lesznek, bár nem kívánom, de előfordulhat akár Horvátország kiesése is. Hozzá teszem az én top 10emből 3 jutott a döntőbe. De ennek a versenynek pont ez a sokszinűség a lényege, sose tudhatod, hogy ki nyer vagy miért nyer éppen ő. És az idei nem olyan, mint a tavalyi, hogy a fogadóirodák egy esélyest látnak csak győztesnek. Ahány fogadóiroda annyiféle győztes, sőt, az sem biztos. Nálam 3 tuti van, Belgium, svédország És Németország. És ez sem jelent semmit, max annyit, hogy már ketten a döntőben. De azt is lehet látni, hogy a muzakalitás idén is teret nyer. A Duna tévé nagyszerűen pótolja az MTV-t és fényévekkel előrébb jár királyi társánál, pedig semmi mást nem akar, csak azt, hogy akar. És ezért köszönet nekik. Hogy milyen lehangoló cikkeket lehet olvasni különböző médiumokban az eurovizióról, az engem sosem érdekelt, mert általában olyan ócsárólnak, akiknek soha semmi közük nem volt hozzá, de éppen meg akarnak jelenni, kicsit hajdúpéteresen élve, akkor adott pillanatban ott akarnak lenni. Az ilyet nem szabad észrevenni.

    • @tilla77: mélységesen egyet értek veled. És most megyek, fel##om én is az agyam azon a cikken 😉

      • Nahh, túl lehet élni ezt a cikket is. A szerzője már többször írt cikket az Eurovízióval kapcsolatban: az látszik, hogy nem tud az Abba sikerétől elszabadulni. Minden évben beigazolódik az igaza, hogy nem lesz ismert sztár egyik versenyzőből sem és várja megint, hogy 1974 lesz. Vannak az írásában túlzások is, nem hiszem pl. hogy Patricia Kaas-t lasszóval kellett volna megfogni ahhoz, hogy részt vegyen a versenyen. Én azt hiszem, hogy az Eurovízió le tudja ültetni egy tévé elé az egész családot úgy, hogy közösen szurkoljanak saját országukért, és ha nem sikerül, persze van méreg és csalódottság, de ez csak egy játék és nem a nagy lemezkiadó cégek egymás között jól kialakult alkuja.

      • És a legfontosabb: örüljünk, hogy tudunk min vitázni. Sok ember pár évvel ezelőtt meg sem tudta a gondolatait osztani más rajongóval, vagy ha igen, akkor nem magyar nyelven.

  • Misa

    Régebben a színpadkép nem volt ennyire csilli-villi, viszont az énekesek tudtak tisztán énekelni,kivétel nélkül, még ha a dal csapnivaló is volt…és lehet, hogy csak az én mániám, de élő nagyzenekari kísérettel teljesen más…azt a sok euro-milliót, amit a színpadképre fordítanak, abból egy részt sztem lehetne zenekarra fordítani…és én azt is megengedném, ha együttes lép fel, hogy ők zenéljenek színpadon.

  • Domi

    Örülök h albánia továbbjutott az egyik kedvencem, meg Horvátország, meg Roménia! ők a 3 kedvenc 1 kedvenc már döntőben :P:P

  • Gábor

    Sok a jó szám idén, akik pedig szerintem a legjobbak (sorrendet nem állapítottam meg): Málta, Moldova, Albánia, Oroszország, Fehéroroszország, Macedónia és a nyomukban van Finnország, Izland, Portugália. Tulajdonképpen Stankoviccsal is kibékültem, a csibész pofája meg az érett férfihangja jól ellensúlyozza a kinézetét, de a szám főleg a mekegős részével meg a földrajzos biflázással akkor is túl gyermeteg volt nekem a továbbjutáshoz. A szlovák szám most is uncsi volt, bár nagyon csinos az énekesnőjük. De pont olyan hangszínben énekelt, amiben a szlovák nyelv nekem finoman szólva a legkevésbé tetszik. Ha mondjuk a szlovák tévéből a Kapurát vezető csaj állt volna ki szlovákul énekelni, szerintem még azt is megbocsátottam volna neki, ha hamisan énekel, amit egyébként kétlek és még az esztétikai élmény is megmaradt volna:)
    Albánia idén újból remekelt, a fehéroroszok kifejezetten szép dallamokat hoztak, az oroszok meg nagyszerűen csempészték vissza a régi szép melódiákat a táncdalfesztiválra. A portugál Filipának vagy inkább a zeneszerzőjének szerintem ez kevésbé sikerült.
    Észtországról meg Lettországról jobb nem is beszélni, bár ez utóbbit lehet, hogy sajnálnom kellene egy talán elrontott jó számért.
    Várom a 2. elődöntőt és szurkolok Safurának. Remélem, az ő hangja a helyén lesz 🙂 De még onnan nem hallgattam meg mindenkit.

  • ubulthebest

    Kérdés: azt nem tudja valaki, hogy a pontokat mikor hozzák nyilvánosságra? Mert arra nagyon kíváncsi lennék…

  • Boti

    Szívesen csinálok még a döntőröl és a 2.elődöntőröl is élmény beszámolót.Amúgy 1.semi jobb szárny 6 sor 2.semi közép 20 sor
    3.döntő 2.SOR!!!!!!!KÖZÉp!!!!!!!!!! JEEEEEE