Naptár

2010. május
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: Az első elődöntő továbbjutói

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este véget ért a 2010-es Eurovízió első elődöntője. Az est folyamán 10 ország jutott be a döntőbe. A rajtsorrend sorsolását a verseny utáni sajtótájékoztatón fogják megejteni. A delegációk válaszolni fognak a kérdésekre, majd húznak egy sorszámot – a régebbi koreográfia szerint. Lássuk a rajtszámokat! (A rajtszámok folyamatosan frissülni fognak – sorsolás közvetítése az eurovision.tv-n)

04 Moldova
20 Oroszország
08 Szerbia
06 Bosznia-Hercegovina
07 Belgium
15 Albánia
11 Görögország
23 Portugália
09 Fehéroroszország
16 Izland

224 hozzászólás Eurovízió 2010: Az első elődöntő továbbjutói

  • Oroszország??? Mégis hogy?

  • Zoey

    Óóóóóó!!! Kristina nem jutott be… 🙁
    Szlovákia volt a kedvencem, de pl. Izlandnak, Moldovának, Szerbiának, Görögországnak vagy Albániának kimondottan örülök. Viszont Oroszország, Lettország, Portugália és Fehéroroszország nem tetszett. Bosznia & Herzegovina pedig határeset, de inkább jó. Na ez van, ezt kell szeretni. Többiek?

  • Zoey

    Oroszország? Gondolom a sok testvérországnak köszönhetően… Sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni.

  • Tavaly az első elődöntőben 10-ből 9-et eltaláltam, most csak 6-ot… meg olyan rossz volt látni hogy semmi telefonszám nem volt… remélem majd jövőre… meg ezek a dalok közti részek, nekem nem tetszett… de ez az én véleményem, szerintetek?

  • lala81

    NOS!!
    Portugália meglepő el sem hiszem döntős.
    Fehérorosz, görög, belga, albán, izlandi papírforma.
    Szerb bosnyák nálam határeset. Moldova nem igazán volt nyerő nálam de ez van. csütörtök még nehezebb lesz s mindig lesz meglepi.
    Szlovákia meglepett, bár hang nem volt tökéletes , a színpadi kép pedig sötét és tánc sem jött ki a kamerákkal.

  • Erzsi

    Lala, válaszoltam a leveledre, majd nézd meg!

  • Balázs

    Elég gyenge volt szerintem az első elődöntő. Számomra nem volt túl sok jó dal. Szerintem a máltai, az albán és a bosnyák dalok a legjobbak. A szerb dal egyenesen tragédia volt. Meg az orosz is… A dalokat már csak a műsorvezető múlta alul a Duna Tv-n. Remélem csütörtökön és szombaton már nem fog beleszólni állandóan a dalok elejébe és a végén nem beszéli végig a dalokat a rövid dalbejátszások során…

  • Misa

    Misa
    2010. május 25. – 23:19

    Most csak idetudom írni, de megismétlem még egyszer,az ezzel kapcsolatos cikk alatt.
    Köszönjük DunaTV, hogy közvetíted, örök hála,meg minden….
    DE MIÉRT JESZENSZKY ZSOLT????????????????????
    1. Azon már az elején túl léptem, hogy komoly beszédhibával küzd. Tudom,ma már ez szinte kötelező a magyar médiában,azaz már megszoktam(?)…illetve elviselem.
    2. Elviseltem volna, ha jókat mond pöszén…de hülyeségeket pöszélt össze-vissza…nem tudom, de volt tanárom szavaival élve, “ha KisMariskát behívom az utcáról az is elmondja így”.
    3. Nem vonom kétségbe (nem is tehetném) J.Zs. vájt fülét és a popszakmai hozzáértését, de eurovízió kommentátornak csapnivaló. Felkészült egyáltalán? Ha igen, az persze még gázabb, mert ha rögtönzéssel csinálta így, akkor még azt lehet mondani, hogy scheisse, de wundersheisse:))))
    Lehet, hogy elfogult vagyok, de Vágó Pityunál jobban senki nem csinálta. A Gundel sem volt rossz, mert van egy jó stílusa, ami számomra legalább is élvezhető, de J.Zs. olyan semmilyen,se hideg, se meleg semmi…
    A végére:
    Lengyeleket sajnálom, Portugáloknak örülök.(Mindig is rajongtam a portugálokért:) A szlovák dal ennyit ért, dehogy a belorusz nyáltengeri szörnyeteg giccsparádé bejutott, az botrány…de gondolom ismét működött a CCCP szavazógépezet:P
    A görögök mióta részt vesznek gyakorlatilag ugyanolyan dalokat hoznak…nem is lenne baj, ha kicsit pihennének…
    A belga dalt most hallottam először…de engem is megfogott, a srác objektíve nézve nem egy nagy durranás, de összességében még is nagyon át tudta hozni a dalt, és kerek egész volt.
    Na megyek aludni, miután kibotránkoztam magam J.Zs.-n:D

    csók

  • lala81

    Erzsi, megkaptam csak még nem volt időm válaszolni. a héten válaszolok. A közvetítés nem volt valami „Gundeles”.
    De legalább volt

  • Balázs

    Apropó műsorvezetés: kimaradt a kedvencem:
    – gyerek mondja: „I am only eight.” Jeszenszky Zsolt: „Csak 9 éves vagyok” 🙂

  • Erzsi

    És azt azért illett volna tudni, hogy az izlandi dalnak csak egyetlen sora van franciául. Azért mert francia a cím, abból nem következik, hogy franciául éneklik. Mindegy… Nem ezért érzem szarul magam.

  • Misa

    Igen, az eight-es poén nagyon ott volt, de ezt már nem akartam előhozni, de valóban ez , na meg y francia izlandi dal volt hab a tortán…:D

  • ubulthebest

    Nah. Végre én is ideültem a gép elé.
    Örültem, nagyon is örültem, hogy Szerbia, Albánia, Görögország és Izland bejutott a döntőbe, DE azt kész tragédiaként éltem meg, hogy Lettország, Szlovákia és Málta nem jutott tovább. Mikor láttam, hogy Oroszország bejutott, az első szó ami elhagyta a számat, az a „politika” szó volt. Szerintem A fennt említett három országnak (Lettország, Szlovákia, Málta) igenis a döntőben lett volna a helyük. Finnországot is sajnálom, de nállam Lettország nagy érvágás volt. Tudom, hogy rontott és a hagnja se volt 100%-os, de az egyik kedvencem.
    Nah ennyi. Megpróbálom megemészteni.
    Várom a csütörtöki elődöntőt, hátha ott jobban bejön a jóslatom…

  • tkrisz

    Béna színpad, gyenge átlagszínvonal, ráadásul a javát kiselejtezték. Legalább is erősebb a kieső 7, mint a bejutó 10. Hogy lehetett Máltát kiejteni pl? Igazából egyedül Izland bejutásának tudok igazán örülni. A dalok közötti betétek és a green room designja tetszettek.

  • KiKi

    Hy! Ezek voltak a személyes kedvenceim az első elődöntőből: Moldova, Szlovákia, Albánia és Izland szóval a pörgősebb számok :), de Málta is jó volt sztem. Utóbbit és szlovákiát sajnálom egy picit. De akiken nagyot lestem azok az oroszok és a fehéroroszok :O:O:O hát na 😀 már várom a csütörtököt 😛

  • Erzsi

    Ubul, te egy úriember vagy. Az első szó, ami elhagyta a szádat a „politika” volt. Nekem a „basszák meg”. Teljesen padlón vagyok. Jó éjszakát!

  • dano89

    Érdekes volt!
    Oroszt és fehéroroszt nem értem, a portugál csaj nyikorgását se díjaztam, és én is sajnálom Lettországot!
    Csütörtökön hasonló izgalmakat, de kevesebb csalódást kívánok mindenkinek! 🙂 Jó éjt!

  • Mara

    Először is azt szeretném mondani, hogy NAGYON sajnálom, hogy a Szlovák lány kiesett. Igazából még mindig nem hiszem el…Neki tovább kellett volna mennie. :(:(:(

  • Zolecs

    na én is megyek,moldovát még megvártam,de hnap korán kelek,szal
    jó éjt mindenkinek!

  • Ma Pozsonyban a Dunajská utcai zeneboltban sikerült néhány Kristína cédét beszerezni. Ebből kettő ki lesz sorsolva, vígaszdíjként. ma reggel a Rádió Expres-ben majdnem sikerült felhívni az énekesnőt, de nem vette fel senki sem a telefont. Mindenesetre jó volt, hogy egy kereskedelmi rádió ennyire foglalkozott a ma esti versennyel. és jó, sokan most dühöngenek, majd a rajongói találkozón majd jól kivitatkozzuk magunkat újra. Kezdek egyre bizonytalanabb lenni abban, hogy ki fog végül nyerni. Ugye az azeriek?

  • Lalo

    AZ ÖRMÉNYEK!!

  • Erzsi

    Remélem nem.

  • Szlovákia nagyon meglepett tényleg!

  • Erzsi

    Jaj, Lalo beelőzött. Az örmények nyerhetnek. Az azerit olyan nagyon nem eszem.

  • Balázs

    Teljesen őszintén szeretném megkérdezni Tőletek, hogy mi a jó a szerb dalban??? Annyian írtátok, hogy tetszik nektek! De mi tetszik azon? A gyereknek nincs hangja, és a dal is gáz. Legalábbis szerintem. Lehet az én ízlésemmel van baj…?!

  • Erzsi

    De, a fiúnak van hangja, csak ma este kevésbé hallatszott, mint mondjuk a nemzeti döntőn. A mai produkciót szívem szerint én sem jutattam volna tovább. De kedves dal az. Sokan szeretik ezt a balkáni hangzásvilágot. Én is.

  • István33

    Ja, Ismét győzött a geopolitika.
    A két legrosszabb dal, Oroszország és Bosznia-Herczegovina döntős.
    A nagy kedvenceim a lettek, a lengyelek,a szlovákok, a finnek meg kiestek.
    Lehet, hogy a nemzeti nyelv nem volt nyerő az utóbbi háromnál. A lengyelek bukása meg előrevetíti, hogy a musical-színház,amikor sok ember motoszkál az énekes háta mögött, nem nyerő, inkább zavaró. Jobban bejött az „Én egyszál gitárral” projekt. (Belgium)Ez intő jel lehet Spanyolországra, Örményországra és Törökországra nézve.

  • Mara

    Egyébként az egész nagy csalódás. A szimpadkép…ok, azt tudtam, hogy az Oroszt nem tudják majd „megverni”, mert ők tavaly valami nagyon nagyot alkottak. De ez már annyira középszerű. 🙁
    A müsorvezetés szintén csalódás.

    A továbbjutók:
    Moldáviának nagyon örülök. nekem egyik személyes kedvenceim. De az tény, hogy itt a szimpadon, élőben, azért nem volt olyan átütős a daluk.
    Szerbia: még mindig nem tetszik a dal- de ez egyéni vélemény.
    Oroszország: Passz… Annyira nem volt rossz-így itt a szimpadon.
    Bosnyákok: őket általáben szeretem. Idén annyira nem. Semmi extra. meglepett, hogy tovább mentek. Akkor inkább már Macedónia.
    Belga: nem fogott meg. 🙁
    A görög nekem nem tetszik. Uncsi már ez a vonal…:(
    Portugália jó- de feledhető dalocsk. A fehérorosz nagyon pozitív csalódás.
    Izlandi dalt szeretem.

  • tacom

    A mai alapján az örmény kiesős:D És a litván, ukrán döntős.

  • Mara

    Egyébként meg még mindig remélem, hogy az Örmények nyernek. 🙂